Ghost-Spider

14,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Speelgoed figuur van Ghost-Spider uit Marvel Universe.

In de alternatieve realiteit die Earth-65 wordt genoemd, is Gwen Stacy van Midtown High School een drummer in een band genaamd de Mary Janes, bestaande uit haar en haar vrienden Mary Jane Watson, Betty Brant en Glory Grant. Gebeten door een radioactieve spin, wordt Gwen de held Spider-Woman. Kort daarna probeert haar vriend en klasgenoot Peter Parker wraak te nemen op degenen die hem pesten, en wordt Earth-65’s versie van de Lizard. Gwen onderwerpt hem en Peter sterft door de chemicaliën die hij gebruikte voor zijn transformatie. Spider-Woman wordt sterk beïnvloed door de dood van Peter en geïnspireerd om haar kracht te gebruiken om anderen te beschermen. Ze wordt in het openbaar beschuldigd van de dood van Parker door J. Jonah Jameson. Haar vader, NYPD-chef George Stacy, jaagt op Spider-Woman, geholpen door Captain Frank Castle en rechercheur Jean DeWolff. Tijdens een latere confrontatie met haar vader onthult Gwen haar ware identiteit aan hem. Geschokt zegt hij dat ze moet vluchten.

In de “Spider-Verse” verhaallijn is Gwen van Earth-65 een van de vele andere Spider-Totems in het multiversum die zijn gerekruteerd om de vampirische Morlun en de Inheritors te bestrijden. Hoewel ze een van de vele mensen is die Spider-Women worden genoemd, lijkt ze de enige Spider te zijn die ook Gwen Stacy is, wat leidt tot de bijnaam “Spider-Gwen”. Gwen realiseert zich dat de meeste van haar tegenhangers in andere universa dood zijn, waaronder de Earth-616 Gwen Stacy, die de eerste liefde was van Peter Parker, leider van de groep die tegen de Inheritors vecht. Ze vertelden Peter dat ze evenmin haar versie van hem had kunnen redden, ze stemmen er beiden mee in om voor elkaar te zorgen. Hoewel Gwen zowel criminelen als vijanden van de politie behandelt, maakt ze ook bondgenoten zoals haar Earth-versies van Captain America (Samantha Wilson), Reed Richards en Peggy Carter, de leider van S.H.I.E.L.D.

Gwen ontmoet Spider-helden van andere werelden opnieuw op Battleworld in de verhaallijn van Secret Wars. Tijdens de crossover-verhaallijn Sitting in a Tree heeft ze een korte romance met Miles Morales. Naast het bestrijden van bedreigingen in haar eigen wereld, voegt Gwen zich bij de Web Warriors, een groep Spiders met apparaten voor dimensionale reizen die bedreigingen voor andere universa bestrijden, met name werelden die niet langer een eigen spin hebben om deze te verdedigen. Tijdens de Dead No More: The Clone Conspiracy-verhaallijn doet ze zich voor als een kloon van Earth-616 Gwen Stacy om Peter en Kaine Parker te helpen een dreiging met het Jackal’s Carrion Virus te stoppen.

Nadat ze haar krachten heeft verloren, zoekt Gwen hulp bij de corrupte Matt Murdock en wetenschapper Elsa Brock. Er is ontdekt dat het combineren van het mutagene hagedisserum met isotopen een versie van de Venom-symbiont kan vormen. Gwen krijgt een band met de symbiont van Elsa Brock en herstelt haar vaardigheden. Wanneer Murdock haar vader George laat aanvallen, bezwijkt Gwen voor de lagere invloed van de symbiont en doodt de man bijna uit wraak. Nadat ze zijn leven heeft gespaard, onthult Murdock dat hij aan het testen was om te zien of Gwen, net als hij, door macht zou worden gecorrumpeerd. Nadat ze Murdock heeft verslagen, neemt Gwen de volledige controle over de symbiont, onthult ze haar identiteit aan het publiek en geeft ze zichzelf over aan de autoriteiten voor haar misdaden. Nadat ze een aanbod van Captain America had afgewezen om black-ops-diensten uit te voeren in ruil voor strafvermindering, wordt ze veroordeeld voor een jaar met maximale veiligheid S.H.I.E.L.D. gevangenis.

Nadat Gwen haar gevangenisstraf had beëindigd, probeerde ze terug te keren naar haar normale leven van superheldenactiviteiten. Het bleek echter een uitdaging omdat ze geen geheime identiteit meer had. Omdat Elsa Brock is verdwenen, besluit Gwen naar Earth-616 te reizen om Venom te vinden. Tijdens haar bezoek realiseert ze zich dat haar geheime identiteit nog steeds intact is in deze dimensie en besluit zichzelf “Ghost-Spider” te noemen.

Terug op Earth-65 probeert Gwen terug te keren naar haar normale leven van superheldenactiviteiten, drummen met de Mary Janes en proberen haar relaties met vriend Harry Osborn en haar vader George nieuw leven in te blazen. Zonder haar geheime identiteit blijken de dingen uitdagend, wat leidt tot oordelen van het publiek en regelmatige aanvallen door criminelen zoals de Man-Wolf. Bovendien begint haar symbiont enorme hoofdpijn te veroorzaken terwijl ze delen van zichzelf laat vallen als ‘gummy spiders’. Sinds Elsa Brock uit het openbare leven is verdwenen, reist Gwen naar Earth-616 om haar tegenhanger Eddie Brock te vinden. Peter Parker van Earth-616, nu een leraar aan de Empire State University, biedt vrijwilligers aan om de symbiont te analyseren, aangezien Eddie Brock in zijn wereld geen wetenschapper is. De twee helden redden dan mensen van de slechterik Swarm en Gwen wordt gevraagd wie ze is. Omdat dit universum al een Spider-Woman heeft, besluit Gwen dat ze een nieuwe naam nodig heeft. Als ze bedenkt hoe veel van haar multiversum-tegenhangers dood zijn, alsof ze ‘Death loves Gwen Stacy’ heeft, besluit ze haar bijnaam ‘Ghost-Spider‘ aan te nemen als een nieuwe officiële alias.

Gwen realiseert zich dat haar geheime identiteit intact is in deze dimensie en besluit vreedzaam naar de universiteit op Earth-616 te gaan zonder zich zorgen te maken over aanvallen van schurken. Met de hulp van Peter schrijft ze zich in aan de Empire State University en legt ze aan schoolopnames uit dat ze uit een andere dimensie komt. Dit, samen met haar testrecords en Parker die voor haar instaat, verdient Gwen inschrijving en een beurs die van toepassing is op bezoekers uit andere werelden en dimensies. Gwen begint regelmatig lessen te volgen terwijl ze heen en weer ‘pendelt’ van haar eigen aarde, en komt Peter regelmatig tegen. In kostuum vecht ze tegen bedreigingen op beide werelden, waaronder Miles Warren, wiens ongezonde obsessie met de Earth-616 Gwen Stacy ertoe leidde dat hij de doortrapte Jakhals werd.

Grootte

15 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur

Merk