Aanbieding!

Dormammu

22,50

Superschurk uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993834655 Categorie: Tags: , , , , ,

Speelgoed figuur van Dormammu uit Marvel Universe.

Dormammu is een één meter tachtig groot mensachtig wezen met een in vlammen gehuld hoofd. Zijn zuster, genaamd “Umar”, heeft een meer menselijke vorm. Ooit behoorden ze tot de Faltine, een ras uit een andere dimensie, die geheel uit energie bestonden. Echter, ze wilden meer macht en werden daarom in tastbare lichamen gevangen en verbannen naar de Duistere Dimensie. Daar namen ze al snel de macht over. Dormammu is buitengewoon machtig, misschien wel de sterkste magiër in het Marvel-universum. Hij moet echter voortdurend een groot deel van zijn magische macht wijden aan het gevangenhouden van de “Mindless Ones”, inderdaad hersenloze maar erg sterke monsters die zijn dimensie zouden vernielen als hij ze niet zou bedwingen.

Dormammu heeft zijn zuster, nadat ze de Duistere Dimensie hadden veroverd, bedrogen; ze waren overeengekomen de dimensie gelijkelijk tussen hen te verdelen, maar Dormammu wees Umar de helft toe die bewoond wordt door de Mindless Ones. Ze zijn vaak bevochten door Dr. Strange en zijn partner, Umars dochter “Clea”. Desondanks blijven ze regelmatig de Aarde aanvallen.

Dormammu is zeer gevreesd, zelfs door andere machtige schurken zoals “Pluto”, “Hela” en “Mephisto”. Ondanks zijn enorme macht en vaak wrede daden, is hij niet zo puur slecht als sommige andere, mindere wezens, en is in bepaalde opzichten emotioneel kwetsbaar (Umar is minder machtig dan hij, maar gevoelsmatig weer veel harder). Éénmaal heeft Dormammu transcendente macht bezeten, maar gaf die weer op omdat, toen hij letterlijk almachtig was geworden, niets voor hem nog zin had.

Dormammu bezit grote magische krachten, en controle over kosmische energie. Zijn kracht wordt aangewakkerd door de vele wezens in het universum die hem aanbidden. Hij is in staat tot interdimensionaal reizen, tijdreizen en teleportatie over grote afstanden.

Dormammu is blijkbaar onverwoestbaar, en beschikt over toegenomen kracht, reflexen, snelheid en uithoudingsvermogen. Zijn lichaam is echter, ondanks de versterkingen, zwakker dan dat van de gemiddelde superhelden zoals Captain America. Dormammu is een ervaren vechter en goed getraind in extradimensionele gevechtsstijlen. Hoewel hij veel magische vaardigheden heeft, is hij fysiek geen partij voor iemand als bijvoorbeeld Spider-Man.

Grootte

15,2 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk