Hulk

19,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 4006333071942 Categorie: Tags: , , , , , , , , , ,

Speelgoed figuur van the Incredible Hulk uit Marvel Universe.

De Hulk is eigenlijk Dr. Robert Bruce Banner, een kernfysicus. Bruce is een groot genie. Als kind werd hij echter mishandeld door zijn vader, wat hem een gespleten persoonlijkheid opleverde. Hijzelf was altijd tamelijk timide, eigenlijk een nerd (hij bezat bijvoorbeeld tien identieke kostuums, zodat hij nooit een seconde zou hoeven nadenken over kledingkeuze). Op een dag werkte hij aan een nieuw type wapen genaamd de “gammabom”; een kernwapen met hoge gammastraling. Op de dag dat de bom getest zou worden, ontdekte Robert op het laatste moment een tiener genaamd Rick Jones die wegens een weddenschap rondliep op het testterrein. Banner wist Rick te redden voordat de bom afging, maar werd daarbij zelf blootgesteld aan de ontploffing waarbij zijn lichaam een hoge dosis gammastraling absorbeerde. Rick bracht Banner naar het ziekenhuis, waar hij voor het eerst veranderde in de Hulk.

De Hulk kent meerdere varianten. De bekendste versie van de hulk is de Savage Hulk. Deze versie van de hulk heeft een groene huidskleur, is groter dan een gemiddeld mens, en is overdreven zwaar gespierd. De meeste kleren zijn te klein voor hem, waardoor ze altijd van zijn lichaam scheuren als Bruce in De Hulk verandert. Alleen zijn paarse broek blijft deels intact. De Savage Hulk is buitengewoon sterk, maar niet bijster slim. Hij heeft de gemiddelde intelligentie van een jong kind en totaal geen zelfbeheersing. Deze Hulk verwijst vaak aan zichzelf in de derde persoon, vaak bewerend dat hij gewoon met rust gelaten wil worden, en als hij inderdaad met rust wordt gelaten doet hij ook geen vlieg kwaad.

De Hulk is een van de sterkste personages uit de Marvel Strips. Zeker in zijn Savage Hulk-vorm. De Hulks primaire eigenschap is zijn kolossale kracht. Hij gooit tanks weg alsof het papieren vliegtuigjes zijn. Verder kan hij honderden meters hoog en ver springen. Zijn krachtniveau neemt ook toe naarmate hij kwader wordt, waardoor er technisch gezien geen limiet aan zijn kracht zit. Zo was hij ooit in staat een asteroïde die tweemaal zo groot was als de Aarde met een slag tot puin te slaan en het pantser van de schurk Onslaught te breken.

De Hulk voelt nauwelijks extreme pijn, doordat zijn huid nagenoeg ondoordringbaar is. Hij kan gemakkelijk de inslag van zware projectielen weerstaan. Ook overleeft hij met gemak een val van extreem grote hoogte, deren energieschoten hem niet tot nauwelijks en is hij immuun voor veel soorten gif en ziektes. Als de Hulk toch gewond raakt, regenereert hij binnen enkele seconden. Door zijn immuniteit voor gif verzuren zijn spieren niet, en kan hij uren achtereen op topniveau presteren.

Het intellect van de Savage Hulk is dat van een vijfjarig kind. Hij spreekt in korte, gebroken zinnen, en is makkelijk kwaad te krijgen. Het liefst wil hij gewoon met rust gelaten worden. Een van zijn zwakke plekken is zuurstof, die hij net als een normaal mens nodig heeft om te ademen. De Hulk kan echter wel extreem lang zijn adem inhouden. Verder gaat de Hulk gebukt onder de wetenschap dat hij Bruce Banner haat. In latere verhalen blijkt dat de Hulk in staat is telepathische aanvallen te weerstaan.

The Avengers ontstonden toen Loki, de Asgardiaanse god van chaos en onheil, wraak wilde nemen op zijn stiefbroer Thor. Hij gebruikte de Hulk om dit te bereiken. Om Thor naar de Hulk toe te lokken, liet Loki een valse kreet om hulp rondgaan, waar Thor op reageerde. Waar Loki echter geen rekening mee hield, was dat andere helden hier ook op af kwamen: Ant Man, Wasp en Iron Man. De vier, uiteindelijk geholpen door de Hulk, wisten Loki te verslaan, waarna Ant-Man voorstelde om voortaan gezamenlijk tegen het kwaad te vechten. Wasp bedacht vervolgens de naam Avengers.

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk