Deadpool

14,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 4006333068812 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Deadpool uit Marvel Universe.

Wade was oorspronkelijk een speciale agent voor de overheid, die leed aan terminale kanker. Hij meldde zich als vrijwilliger voor het Weapon X programma waar hij een behandeling onderging die hem bovenmenselijke genezende kracht zou geven, gebaseerd op het DNA van Wolverine. Echter, de kanker reageerde met het mutagenetische proces, waardoor Wade werd verminkt en mentaal instabiel werd.

Wade werd snel uit het Weapon X programma gezet en naar de “Workshop”, een plaats voor mislukte experimenten, gestuurd. Hier werd geregeld een spel gespeeld genaamd de “Dead Pool”, waarin werd gewed wie van de experimenten als volgende zou sterven. Tijdens Wade’s executie, werd zijn genezende kracht alsnog actief. Hij wist met vele anderen aan Weapon X te ontsnappen, en nam de naam “Deadpool” aan. Na een tijdje te hebben rondgezworven, vond hij zijn roeping als huursoldaat. In het begin werkte hij vooral voor schurken zoals de mysterieuze Mr. Tolliver. Dit maakte hem tot vijand van Cable, Wolverine en de New Mutants (die later werden omgevormd tot X-Force).

Uiteindelijk werd Deadpool steeds meer en meer een held, hoewel hij zijn oude neigingen behield. Hij bleek ook vrienden te hebben zoals Weasel en Blind Al aan wie hij loyaal was en om wie hij gaf. Naarmate zijn karakter meer werd ontwikkeld werd duidelijk dat hoewel hij bekendstond als een brute onverslaanbare huursoldaat, hij eigenlijk een onzekere getraumatiseerde man was. Toen hij een relatie kreeg met Siryn, hielp zij hem met zijn mentale toestand.

Deadpool is in het verleden tweemaal gestorven. De eerste maal was toen hij zag hoe Copycat werd vermoord door agenten van Weapon X, en hij zelf werd neergeschoten toen hij wraak wilde nemen. Hij werd weer tot leven gebracht door Thanos. Kort na zijn dood doken echter vier valse Deadpools op, die elk een van zijn persoonlijkheden hadden. Zo was een van een idealistische superheld, en een ander een punisherachtige misdaadbestrijder. De tweede keer leek Deadpool om te komen bij een explosie toen hij de schurk Black Swan bevocht. Swan had Deadpool geïnfecteerd met een virus dat zijn geheugen wiste. Weken later dook een mysterieus figuur op genaamd Alex Hayden, die werkte onder de codenaam Agent X. Er werd lange tijd gedacht dat Hayden Deadpool was die aan geheugenverlies leed. De waarheid was echter een stuk ingewikkelder, en kwam aan het licht toen Black Swan opdook met een “tabula rasa” Deadpool (die meteen door Hayden werd neergeschoten). Het bleek dat Hayden in werkelijkheid het tot leven gebrachte lichaam was van een man genaamd Nijo, die ook een slachtoffer was van Black Swan. Door Swans mentale krachten had hij Deadpools genezende kracht gekregen. Door de kogel in zijn hoofd keerde Deadpools persoonlijkheid terug.

Deadpool werkt momenteel samen met zijn voormalige vijand Cable. Toen beide werden geïnfecteerd door het vormveranderende “Façade Virus”, moesten ze hun DNA vermengen om te genezen. Daardoor heeft Cable nu wat van Deadpools DNA en vice versa.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk