Chitauri

17,50

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993598403 Categorie: Tags: , , , , ,

Speelgoed figuur van Chitauri uit Marvel Universe.

Chitauri is een buitenaards ras dat van vorm kan veranderen en dat probeerde de aarde te veroveren, met name tijdens de Tweede Wereldoorlog en opnieuw in het begin van de 21e eeuw. De Chitauri beweren deel uit te maken van “het immuunsysteem van het universum” en vernietigen wanorde en vrije wil overal waar ze die vinden. Ze lijken liever achter de schermen te handelen en de sociale en militaire methoden van de soort die ze momenteel infiltreren na te bootsen en te beïnvloeden. Zo hielpen ze de nazi’s bij hun poging om de wereld te veroveren door hen de technologie te bieden om een atoombom te maken. Deze poging werd echter gedwarsboomd door het prototype van de supersoldaat met de codenaam Captain America.

De Chitauri waren in staat om de menselijke vorm na te bootsen en menselijke kennis op te nemen door de organen of hersenen uit de mensen te zuigen die ze imiteerden. In hun natuurlijke vorm lijken ze op een grote reptiel, maar er zijn geen duidelijke afbeeldingen van hun oorspronkelijke vorm getoond.

The Avengers ontstonden toen Loki, de Asgardiaanse god van chaos en onheil, wraak wilde nemen op zijn stiefbroer Thor. Hij gebruikte de Hulk om dit te bereiken. Om Thor naar de Hulk toe te lokken, liet Loki een valse kreet om hulp rondgaan, waar Thor op reageerde. Waar Loki echter geen rekening mee hield, was dat andere helden hier ook op af kwamen: Ant Man, Wasp en Iron Man. De vier, uiteindelijk geholpen door de Hulk, wisten Loki te verslaan, waarna Ant-Man voorstelde om voortaan gezamenlijk tegen het kwaad te vechten. Wasp bedacht vervolgens de naam Avengers.

Grootte

15 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk