Captain Marvel

14,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698451437 Categorie: Tags: , , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Captain Marvel uit Marvel Universe.

Carol Danvers werd geboren in Boston, Massachusetts en heeft twee broers, Steven en Joe. Steven kwam om in de Vietnamoorlog. Omdat haar vader niet wilde dat ze zou gaan studeren ging Carol bij de United States Air Force. Later werd ze agente voor de CIA. Als CIA-agente leerde ze Captain Marvel (Mar-Vell) kennen, een alien van het Kree-leger die zijn missie om de Aarde te veroveren had opgegeven, en in plaats daarvan de Aarde wilde beschermen.

Carol Danvers werd Ms. Marvel nadat ze werd blootgesteld aan de “psyche-magnitron”, een apparaat gemaakt door de Kree. Het apparaat veranderde haar DNA van dat van een mens naar dat van een Kree. Dit proces gaf haar superkrachten waaronder toegenomen kracht, snelheid en de gave om te vliegen. Haar eerste kostuum was direct gebaseerd op Mar-Vells tweede kostuum, een rood outfit met blauw masker, handschoenen en laarzen.

Carol beschikt over een groot aantal superkrachten. Oorspronkelijk waren deze krachten: bovenmenselijke kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, weerstand tegen fysieke verwondingen, de gave om te vliegen en een voorspellend zintuig.

Als Binary kon ze eveneens elke vorm van energie in het elektromagnetische spectrum manipuleren op kosmisch niveau, beschikte over enorme kracht en kon vliegen met lichtsnelheid. Ze verloor het merendeel van deze krachten later weer. Ze behield onder andere de energiemanipulatie, maar deze kracht was niet meer zo groot als eerst. Als toevoeging aan haar oorspronkelijke superkrachten kan ze nu elke vorm van energie manipuleren en absorberen. Ze kan deze energie focussen voor haar andere krachten, zoals haar fotonische krachten, explosieve energiestralen die ze vanuit haar vingertoppen kan afschieten. Ze kan zichzelf ook met een aura van energie omgeven dat de meeste aanvallen afweert. Ze demonstreerde eveneens de gave om andere vormen van energie, zoals elektriciteit, te absorberen.

Na een aantal jaar besloot Carol, op aandringen van Captain America, de naam Captain Marvel op zich te nemen, als eerbetoon aan de alien die ervoor had gezorgd dat ze haar krachten had gekregen. Bij deze nieuwe naam hoorde ook een nieuw kostuum. De naam Ms. Marvel werd overgenomen door een jong Pakistaans tienermeisje genaamd Kamala Khan.

The Avengers ontstonden toen Loki, de Asgardiaanse god van chaos en onheil, wraak wilde nemen op zijn stiefbroer Thor. Hij gebruikte de Hulk om dit te bereiken. Om Thor naar de Hulk toe te lokken, liet Loki een valse kreet om hulp rondgaan, waar Thor op reageerde. Waar Loki echter geen rekening mee hield, was dat andere helden hier ook op af kwamen: Ant Man, Wasp en Iron Man. De vier, uiteindelijk geholpen door de Hulk, wisten Loki te verslaan, waarna Ant-Man voorstelde om voortaan gezamenlijk tegen het kwaad te vechten. Wasp bedacht vervolgens de naam Avengers.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

576