Aanbieding!

Sharon Carter

19,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 0630509400133 Categorie: Tags: , , , , , ,

Speelgoed figuur van Sharon Carter uit Marvel Universe.

Sharon Carter werd geboren in Richmond, Virginia, de dochter van twee rijke Virginians, Harrison en Amanda Carter. Ze groeide op met de verhalen van haar tante Margaret “Peggy” Carter, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een vrijheidsstrijder was bij het Franse verzet.

Geïnspireerd door de avonturen van haar tante, wordt Sharon lid van de internationale veiligheidsdienst S.H.I.E.L.D. en krijgt de codenaam Agent 13. Tegen die tijd was Steve Rogers, de patriottische held die bekend staat als Captain America, nieuw leven ingeblazen door opgeschorte animatie, en tijdens een van de eerste missies van Sharon komt hij haar te hulp wanneer ze wordt aangevallen door een huursoldaat die bekend staat als Batroc the Leaper. De twee kruisen elkaar vaak en werken samen aan missies tegen A.I.M., HYDRA, Red Skull en vele anderen.

Sharon en Rogers worden uiteindelijk verliefd en zij wordt een van de eersten die zijn geheime identiteit kent. De gevaarlijke aard van Sharons werk belast hun relatie en Rogers wil dat Sharon haar leven opgeeft als S.H.I.E.L.D. agent. Tijdens het werken als S.H.I.E.L.D. In samenwerking met de politie van New York onderzoekt en infiltreert Sharon een blanke suprematistische terroristische organisatie die bekend staat als de National Force. Tijdens een van de gevechten van de National Force met straatcriminelen in Harlem wordt de National Guard ingezonden. Onder invloed van een geestverruimend gas activeert Sharon een zelfvernietigend apparaat in haar National Force-uniform en pleegt zelfmoord. Rogers krijgt het evenement te zien op videoband.

Later werd onthuld dat Sharons dood was vervalst, zodat ze op een geheime missie voor S.H.I.E.L.D. kon gaan. De missie verliep niet goed, en Nick Fury, S.H.I.E.L.D.’s uitvoerend directeur, geloofde dat ze in actie was omgekomen; Captain America was niet op de hoogte van de ware omstandigheden van haar ‘dood’. Sharon is een getrainde vechtsporter en zeer bedreven in verschillende vechttechnieken. Ze is hoog opgeleid in spionage, wapens, vuurwapens en computers.

The Avengers ontstonden toen Loki, de Asgardiaanse god van chaos en onheil, wraak wilde nemen op zijn stiefbroer Thor. Hij gebruikte de Hulk om dit te bereiken. Om Thor naar de Hulk toe te lokken, liet Loki een valse kreet om hulp rondgaan, waar Thor op reageerde. Waar Loki echter geen rekening mee hield, was dat andere helden hier ook op af kwamen: Ant Man, Wasp en Iron Man. De vier, uiteindelijk geholpen door de Hulk, wisten Loki te verslaan, waarna Ant-Man voorstelde om voortaan gezamenlijk tegen het kwaad te vechten. Wasp bedacht vervolgens de naam Avengers.

Grootte

15 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met Red Skull onderdeel

Uitgave

2015

Merk