Captain America

17,50

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Speelgoed figuur van Captain America uit Marvel Universe.

Captain America is het alter ego van Steven Rogers en was een van de populairste superhelden van Marvel Comics gedurende de Golden Age van de superhelden. Captain America was destijds een van de vele patriottische superhelden die werden geïntroduceerd voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de eerste strips vocht hij dan ook regelmatig tegen nazi’s, Japanners en andere vijanden van Amerika en de geallieerden.

Steve Rogers werd geboren gedurende de Grote Depressie in New York. Zijn vader kwam om toen Steve zelf nog een kind was, en zijn moeder toen hij een tiener was. In 1940 probeerde Steve, geschokt van het nieuws over de opkomst van de nazi’s in Europa, dienst te nemen in het Amerikaanse leger. Vanwege zijn zwakheid en het feit dat hij erg ziek was werd hij geweigerd. Een legerofficier, Generaal Chester Phillips, bood Steve toen de kans om alsnog zijn land te dienen door deel te nemen aan een geheim militair project genaamd “Operation Rebirth”. Steve ging akkoord en werd naar een geheim laboratorium in Washington gebracht waar hij werd voorgesteld aan Dr. Abraham Erskine (codenaam: Prof. Reinstein), de uitvinder van het zogenaamde “Super Soldaten serum”. Een nieuw militair wapen dat mensen kon veranderen in perfecte soldaten.

Na weken van testen kreeg Steve het serum toegediend en werd blootgesteld aan “Vita-straling”, een speciaal soort straling die het effect van het serum op het lichaam versterkte. Steve kwam weer uit de Vita-stralings kamer tevoorschijn met een lichaam dat zo perfect kon zijn als voor een mens mogelijk is. Echter: een nazi-spion had het hele project gezien en vermoordde Dr. Erskine kort nadat Steve zijn verandering had kunnen ondergaan. Omdat Dr. Erskine de experimentele formule nog niet op papier had gezet bleef Steve de enige Super Soldaat.

Captain America heeft geen buitengewone superkrachten zoals de meeste superhelden. Maar dankzij het Super Soldaten serum is hij veranderd van een zwakke jongeman in de “perfecte mens”. Captain America is zo intelligent, sterk en snel als maximaal mogelijk is voor een mens. Het serum versterkt ook zijn metabolische functies, die de opbouw van gifstoffen in zijn spieren tegengaan, waardoor zijn uithoudingsvermogen dat van normale mensen ver overtreft. Verder is hij immuun voor veel ziektes.

Rogers ervaringen in gevechten en militaire training maken hem tot de perfecte strateeg en commandant. Voor veel superhelden in het Marvel-universum is Captain America wat Superman is voor de DC Comics. Hij wordt gezien als een levende legende door veel andere superhelden waaronder Spider-Man.

The Avengers ontstonden toen Loki, de Asgardiaanse god van chaos en onheil, wraak wilde nemen op zijn stiefbroer Thor. Hij gebruikte de Hulk om dit te bereiken. Om Thor naar de Hulk toe te lokken, liet Loki een valse kreet om hulp rondgaan, waar Thor op reageerde. Waar Loki echter geen rekening mee hield, was dat andere helden hier ook op af kwamen: Ant Man, Wasp en Iron Man. De vier, uiteindelijk geholpen door de Hulk, wisten Loki te verslaan, waarna Ant-Man voorstelde om voortaan gezamenlijk tegen het kwaad te vechten. Wasp bedacht vervolgens de naam Avengers.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

450