Black Panther

14,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 4006333068775 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Black Panther uit Marvel Universe.

Black Panther is een ceremoniële titel die werd gegeven aan het opperhoofd van de Panther Stam uit de fictieve Afrikaanse natie Wakanda. Behalve dat hij het land regeert is hij ook opperhoofd van verschillende stammen. Het Panther uniform is een symbool van gezag, en wordt zelfs gebruikt tijdens diplomatische missies. De Black Panther krijgt altijd een hartvormig kruid dat de persoon die het eet bovenmenselijke kracht, wendbaarheid en snelheid geeft. De huidige drager van de Black Panther titel is T’Challa, die al een lange carrière als superheld heeft gehad, waaronder lidmaatschap van de Avengers.

T’Challa is de zoon van T’Chaka, de vorige Black Panther. In Wakanda viel een meteoriet gemaakt van het geluidsabsorberende metaal vibranium neer. Omdat hij wist dat anderen achter dit metaal aan zaten, sloot T’Chaka zijn land af van de buitenwereld. Hij verkocht kleine hoeveelheden van het kostbare metaal, en liet van het geld Wakanda‘s beste studenten studeren in het buitenland. Hierdoor werd Wakanda een van de meest technologisch geavanceerde naties. Uiteindelijk slaagde de onderzoeker Ulysses Klaw erin om Wakanda binnen te komen en wat van het Vibranium te bemachtigen. Hiermee maakte hij een geluidswapen en doodde T’Chaka. Maar zijn wapen werd vervolgens tegen hem gebruikt door T’Challa. In een latere hervertelling van zijn jeugd werd vermeld dat T’Challa de latere X-Men Storm ontmoette tijdens zijn jeugd. De twee gingen uit elkaar omdat T’Challa vond dat hij zijn vader moest wreken.

T’Challa kreeg de Black Panther titel na verschillende kampioenen van andere Wakandaanse stammen te hebben verslagen. Hij studeerde in het buitenland aan de Universiteit van Oxford en later in New York. Om zichzelf te bewijzen tegenover zijn volk, bevocht T’Challa de Fantastic Four en versloeg hen een voor een. Na het weer goed te hebben gemaakt met de Fantastic Four, hielpen zij hem om de teruggekeerde Klaw te verslaan.

Naast zijn krachten is de Panther een atleet gelijk aan Olympisch niveau. Er wordt zelfs verondersteld dat de Panther over de voor een normaal mens maximaal mogelijke conditie beschikt (gelijk aan Captain America). T’Challa is een goed getraind acrobaat, en ervaren in de Afrikaanse vechtsporten. Hij is een ervaren jager, spoorzoeker en wetenschapper. Hij beschikt over een Doctor of Philosophy in natuurkunde van de Universiteit van Oxford.

Als koning van Wakanda heeft Panther toegang tot een groot aantal magisch en technische voorwerpen, en militaire hardware. Ook heeft hij een heel team van wetenschappers, avonturiers en superhelden achter zich staan. Hij beschikt over een kostuum gemaakt van vibranium, en geavanceerde wapens zoals een energie dolk en een draagbare supercomputer.

The Avengers ontstonden toen Loki, de Asgardiaanse god van chaos en onheil, wraak wilde nemen op zijn stiefbroer Thor. Hij gebruikte de Hulk om dit te bereiken. Om Thor naar de Hulk toe te lokken, liet Loki een valse kreet om hulp rondgaan, waar Thor op reageerde. Waar Loki echter geen rekening mee hield, was dat andere helden hier ook op af kwamen: Ant Man, Wasp en Iron Man. De vier, uiteindelijk geholpen door de Hulk, wisten Loki te verslaan, waarna Ant-Man voorstelde om voortaan gezamenlijk tegen het kwaad te vechten. Wasp bedacht vervolgens de naam Avengers.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk