Betty Draper

14,95

Personage uit Mad Men series

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698434058 Categorie: Tags: , , , , , ,

Mad Men draait om de medewerkers van het reclamebureau Sterling Cooper, gelegen aan Madison Avenue in New York. Centraal staat Don Draper, creatief directeur. De serie volgt Draper op zijn werk, thuis met vrouw en kinderen, en met zijn minnaressen. Ook enkele collega’s van Draper worden gevolgd, vooral Peggy Olsen, die carrière maakt in de reclamewereld. Het is een wereld waarin iedereen de hele dag drinkt, rookt en vreemdgaat. Waar mannen voor veel geld slogans en campagnes bedenken terwijl ongetrouwde vrouwen notuleren. Ook is er veel aandacht voor de actuele gebeurtenissen in de jaren zestig, zoals de Cubacrisis, de moord op John F. Kennedy, de Vietnamoorlog, de strijd om de burgerrechten, het Apolloprogramma en de opkomst van de Beatles, de hippies en feminisme.

Don Raper is getrouwd met Betty Draper, met wie hij drie kinderen heeft. Don houdt veel geheimen voor Betty, zo verbergt hij een lange geschiedenis van ontrouw. Ondanks Don’s moeite komt Betty geleidelijk achter zijn bedrog en geheime verleden, wat leidt tot hun break-up en uiteindelijke scheiding.

Joan Holloway is officemanager en hoofd van de secretariële pool van Sterling Cooper. Ze had een langdurige affaire met Roger Sterling totdat zijn twee hartaanvallen ervoor zorgden dat hij de relatie verbrak.

Peggy Olson stijgt van Draper’s secretaresse naar copywriter met haar eigen kantoor. Ze wordt zwanger van het kind van Pete Campbell, een zwangerschap die noch zij, noch haar familie of collega’s lijken op te merken, totdat ze vanwege ziekte naar de eerste hulp gaat en ze haar vertellen dat ze aan het bevallen is.

Roger Sterling is een van de twee senior partners van Sterling Cooper en mentor van Don Draper. Zijn vader richtte het bedrijf op met Bertram Cooper, vandaar dat zijn naam vóór Cooper in de titel van het bedrijf staat.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

910