Legolas

29,95

Personage uit The Lord of the Rings

Op voorraad

Actiefiguur van Legolas uit The Lord of the Rings.

The Lord of the Rings

The Lord of the Rings speelt zich af in het tweede tijdperk van Middle Earth waar de Lords of Elfes, Dwarves en Men Rings of Power krijgen. Buiten hun medeweten, smeedt de Dark Lord Sauron de One Ring om de andere Rings te domineren, zodat hij Middle Earth kan veroveren. Een laatste alliantie van mannen en elven vecht tegen de troepen van Sauron. Isildur van Gondor hakt de vinger van Sauron en de Ring door midden, waardoor Sauron wordt verslagen.

Met Saurons eerste nederlaag begint het derde tijdperk van Middle Earth. Isildur neemt neemt de Ring voor zichzelf, maar wordt later gedood door Orcs. De Ring is 2500 jaar verloren gegaan in een rivier totdat hij wordt gevonden door Gollum, die hem al meer dan vierenhalve eeuw in zijn bezit heeft. Op een gegeven moment verliest Gollum de Ring, die vervolgens wordt gevonden door een hobbit genaamd Bilbo Baggins, die niet op de hoogte is van zijn geschiedenis.

Legolas

Legolas is een Sindar Elf die deel uitmaakt van de Fellowship of the Ring in the Third Age. Legolas, zoon van de Elvenking Thranduil van Mirkwood, is de prins van Mirkwood, een boodschapper en een meesterboogschutter. Met zijn scherpe gezichtsvermogen, gevoelig gehoor en uitstekende boogschutterkunst is Legolas waardevol voor de Fellowship tijdens hun reis door Middle Earth. Hij stond erom bekend dat hij bevriend raakte met de Dwarf Gimli, ondanks hun lang gekoesterde meningsverschillen.

Grootte

13 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk