Elven Archer en Swordsman

14,95

Personages uit The Lord of the Rings

Op voorraad

Speelgoed figuren van Elven Archer en Swordsman uit The Lord of the Rings.

In The Lord of the Rings worden de negentien Ringen van Macht gesmeed, waarna de duistere heer Sauron zijn eigen ring, De Ene Ring, maakt om over alle anderen te heersen. Hij neemt bezit van de ringen van de mensen en maakt hun dragers tot ringgeesten. Sauron wordt uiteindelijk verslagen door een alliantie van mensen en elfen, maar de ring blijft voortbestaan waardoor Sauron eveneens blijft bestaan als geest.

De ring komt in het bezit van de hobbit Sméagol, die hem eeuwen bij zich houdt en er langzaam door verandert in Gollum. De ring komt vervolgens in het bezit van de Hobbit Bilbo Balings. Wanneer op een dag zijn vriend, Gandalf, dit ontdekt, haalt die Bilbo over afstand van de ring te doen. Gandalf doet meer onderzoek en ontdekt de ware aard van de ring. Ter bescherming van de Hobbits moet de ring weg uit het dorp. Frodo Balings, Bilbo’s neef, biedt aan dit te doen. Samen met Pepijn, Merijn en Sam verlaat Frodo zijn dorp. Onderweg wordt de groep opgejaagd door de ringgeesten.

De groep bereikt Breeg, waar ze Aragorn ontmoeten. Hij begeleidt hen verder naar Rivendell. Onderweg wordt Frodo verwond door de ringgeesten, maar de elfen in Rivendell kunnen hem genezen. In Rivendell ontmoet de groep ook Gandalf weer, die ontdekt heeft dat zijn oude leraar Saruman zich bij Sauron heeft gevoegd. Om de macht van Sauron voorgoed te breken moet de ring worden vernietigd. Dat kan alleen in het vuur van de Doemberg, gelegen in Mordor. Frodo biedt aan de ring hierheen te brengen. Sam, Pepijn, Merijn, Gandalf en Aragorn zullen hem vergezellen, evenals de dwerg Gimli, de elf Legolas en Boromir.

Frodo verliest op zijn twaalfde zijn ouders bij een bootongeluk, waarna hij opgroeit op de Brandenburcht in Bokland. Enkele jaren later wordt hij geadopteerd door zijn ‘oom’ Bilbo Balings en gaat bij hem in Balingshoek wonen. Op Frodo’s drieëndertigste verjaardag (ongeveer 22 mensenjaren) vertrekt de befaamde Bilbo uit de Gouw na een spectaculaire verdwijntruc op zijn grootse verjaardagsfeest. Frodo erft Balingshoek en de gouden toverring. De Ring heeft merkwaardige eigenschappen. Bilbo werd er bijvoorbeeld onzichtbaar door en bereikte schijnbaar onveranderd de voor Hobbits hoge leeftijd van ‘elftig en één’ (111 jaar). Frodo ontpopt zich als een ware erfgenaam van zijn excentrieke oom en maakt vaak lange eenzame wandelingen door de Gouw en heeft contact met Elfen. De Tovenaar Gandalf omschrijft Frodo als een parmantig Hobbit-kereltje met rode wangen en langer dan andere Hobbits.

Dit figuur wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 15 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

9 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

2 figuren met accessoires

Uitgave

2004

Merk