Road Runner

4,95

Personage uit Looney Tunes

Uitverkocht

Artikelnummer: 8412906996677 Categorie: Tags: , , , , , , , , , , , ,

Speelgoed figuren van Road Runner uit Looney Tunes.

Looney Tunes is een reeks tekenfilms en een verzamelnaam voor de personages uit deze cartoons. De harde kern van de Looney Tunes bevat de volgende figuren: Bugs Bunny, Daffy Duck, Elmer Fudd, Granny, Foghorn Leghorn, Marvin the Martian, Pepé Le Pew, Porky Pig, Road Runner, Sensei Wu, Shamu, Speedy Gonzales, Sylvester, Tasmanian Devil, Tweety, Wile E. Coyote en Yosemite Sam.

Bugs Bunny van de Looney Tunes is een konijn of haas met een grijs-witte vacht. Hij draagt doorgaans geen kleren, met uitzondering van witte handschoenen. Wel verkleedt hij zich geregeld. Bugs raakt in vrijwel elk filmpje waarin hij meespeelt betrokken bij een conflict met een ander personage, maar dit is slechts zelden zijn eigen schuld. Meestal probeert hij conflicten te vermijden, maar als iemand hem echt kwaad maakt, deinst hij voor niets meer terug om die persoon terug te pakken.

Daffy Duck van de Looney Tunes is een zwarte eend. Zijn persoonlijkheid verschilt sterk per filmpje, maar hij heeft altijd een opvliegend karakter en is erg onhandig. Vaak zien we Daffy als een hyperactieve losbol die voortdurend door het scherm rent. Ook is vaak naar voren gekomen dat Daffy jaloers is op Bugs Bunny zijn succes, en probeert tevergeefs populairder te worden dan hij.

Road Runner van de Looney Tunes is gebaseerd op de renkoekoek. Hij heeft blauwe veren en staat bekend om zijn enorme snelheid. In de filmpjes praat Road Runner niet, maar laat wel altijd miep-miep horen als hij op volle snelheid voorbij raast en werd in de stripverhalen altijd vergezeld door zijn drie kleine neefjes. Wile E. Coyote is de tegenstander van Road Runner en maakt gebruik van een grote reeks sluwe plannen en hulpmiddelen, welke door stommiteiten of gebrekkige kwaliteit altijd falen.

Sylvester van de Looney Tunes is een zwart-witte kat. Zijn naam is gebaseerd op “Felis silvestris”, de wetenschappelijke naam voor de wilde kat. Sylvesters kenmerk is zijn geslis. Sylvester’s doel in het leven is het vangen en opeten van ofwel Tweety of anders Speedy Gonzales. Hij is erg overtuigd van zijn eigen kunnen en geeft nooit op, hoe vaak zijn plannen ook misgaan. Hij is voor Tweety en Speedy Gonzales wat Wile E. Coyote is voor Road Runner. Net als Wile E. Coyote maakt Sylvester gebruik van een grote reeks sluwe plannen en hulpmiddelen, welke door stommiteiten of gebrekkige kwaliteit altijd falen. In sommige films heeft Sylvester een zoon, Sylvester Junior, aan wie hij het jagen op muizen en Hippety Hopper probeert bij te brengen.

Tasmanian Devil is een Tasmaanse duivel, maar zijn uiterlijk is wel anders dan die van een Tasmaanse duivel; hij loopt op twee benen, heeft een woester uiterlijk, en een naar verhouding erg grote mond. Bovenop zijn hoofd heeft hij twee plukken haar die sterk lijken op hoorns, als referentie aan de echte duivel. Taz is een echte alleseter. Hij peuzelt alles, maar dan ook alles, wat hij tegenkomt op. Hij staat ook vaak in conflict met Bugs Bunny en Daffy Duck. Als hij op oorlogspad is, dan neemt hij de vorm van een kleine tornado aan. Zijn pogingen om meer voedsel te vinden zijn een centrale plot in de filmpjes waarin hij meespeelt. Taz zijn woordenschat is niet erg groot en meestal is het een raar soort gebrabbel dat hij uitkraamt.

Tweety van de Looney Tunes is een kleine gele soort kanariepiet die een zeldzame “Tweety Bird” wordt genoemd en naar verhouding een groot hoofd heeft. In de eerste filmpjes was Tweety een wilde vogel die buiten in een nest woonde, maar later werd hij de huiskanarie van oma Granny. Zijn grootste tegenstander is Sylvester, die Tweety het liefst zou opeten. In de filmpjes dat Tweety bij Granny woont is Sylvester vaak ook een huisdier van Granny, wat voor een hilarische driehoeksverhouding zorgt. Tweety is doorgaans een rustig en vriendelijk personage, maar als hij bedreigd wordt door een kat of andere tegenstander kan hij ronduit gemeen worden en op elke mogelijke manier van zich afslaan. Vooral de originele versie van Tweety was een stuk agressiever dan zijn huidige versie. Over Tweety’s geslacht is lange tijd discussie geweest. Veel fans dachten dat Tweety een vrouwtje was, maar in de TV-serie wordt duidelijk dat het een mannetje is.

Wile E. Coyote van de Looney Tunes is een bruine antropomorfe coyote, die altijd probeert Road Runner te vangen. Wile staat voor Willy, wat Engels is voor sluw. Waar de E. in zijn naam voor staat is niet bekend. Wile E. Coyote staat bekend om zijn sluwheid en het smeden van vele plannen, die altijd door stommiteiten of gebrekkige apparatuur mislukken.

Grootte

9 cm

Verpakking

Plastic

Inhoud

1 figuur

Merk