Aqua

14,95

Personage uit Kingdom Hearts games

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698399418 Categorie: Tags: , , , , , ,

Kingdom Hearts begint met het ontwaken van hoofdrolspeler Sora op een eiland genaamd Destiny Islands, waar hij samen woont met vrienden Kairi en Riku. De drie zijn vastbesloten het eiland te verlaten en besluiten een vlot te bouwen om andere werelden te bezoeken. Tijdens de voorbereiding van de reis verschijnen er ‘s nachts zwarte wezens op het eiland: “Heartless”. Aan de rand van het eiland wacht Riku op Sora en wanneer Sora hem nadert, worden ze beide omgeven in duisternis. Wanneer Riku is verdwenen, verschijnt er een gloed van licht in de handpalm van Sora. Hiermee ontvangt hij de “Keyblade”. Sora spoort Kairi op door het betreden van een grot via een nieuwe deur. Kairi kijkt echter wazig door haar ogen en verdwijnt. Sora wordt weggeblazen en belandt op een restant van het eiland waar hij moet vechten tegen een enorme Heartless.

Na dit gevecht wordt Sora in een gat gezogen en wordt hij wakker in een onbekend dorp in het bijzijn van Pluto: Traverse Town. Hij ontmoet daar vele nieuwe personages die bekend zijn van de Final Fantasy-serie, waaronder Cid (Final Fantasy VII), Leon (Final Fantasy VIII), Yuffie (Final Fantasy VII) en Aerith (Final Fantasy VII). Zij kunnen hem meer bijbrengen over de werking van de Keyblade en vertellen hem onder andere dat het wapen Heartless aantrekt. Ook komt hij meer verschillende Heartless tegen naast de veelvoorkomende Shadow, zoals de Soldier, Large Body en Nocturne. Na een verkenning door de stad ontmoet Sora Donald en Goofy. Donald is een hofmagiër in het bezit van een staf en Goofy een hofridder in het bezit van een schild. Ze zijn in opdracht van de verdwenen koning Mickey Mouse op zoek gegaan naar de Keyblade-drager en vinden deze in de vorm van Sora. Nadat het drietal samen een aantal Heartless verslaat, besluiten Sora met hen een team te vormen en andere werelden te bezoeken, in de hoop Kairi of Riku te vinden. Ze bezoeken vele werelden die zijn gebaseerd op Disney films met een ruimteschip. Zo komen ze langs Wonderland (Alice in Wonderland), Olympus Colliseum (Hercules), de Diepe Jungle (Tarzan), het Honderdbunderbos (Winnie de Poeh), Agrabah (Aladdin), Monstro (Pinokkio), Atlantica (De Kleine Zeemeermin), Halloween Town (The Nightmare Before Christmas) en Nooitgedachtland (Peter Pan). In het Olympus Colliseum worden Cloud en Sephiroth uit Final Fantasy VII geïntroduceerd.

Het blijkt dat de Heartless elke wereld willen vernietigen en om dit te stoppen, verzegelt Sora in elke wereld de “Keyhole”, het sleutelgat tot het hart van de wereld. Verschillende Disneyschurken staan hun in de weg, onder andere de Harten Koningin (Alice in Wonderland), Hades (Hercules), Oogie Boogie (The Nightmare Before Christmas), Clayton (Tarzan), Jafar (Aladdin), Kapitein Haak (Peter Pan) en tot slot de leider van deze schurken: Malafide (Doornroosje). Malafide staat aan het hoofd van de schurken. Het doel van Malafide is het verzamelen van de zeven prinsessen die de puurste harten van iedereen hebben, de zogenoemde “Princesses of Heart”. Deze prinsessen zijn Sneeuwwitje (Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen), Assepoester (Assepoester), Aurora (Doornroosje), Jasmine (Aladdin), Alice (Alice in Wonderland), Belle (Belle en het Beest) en Kairi. Als Malafide hun harten opoffert, heeft ze de macht om de laatste keyhole te openen en oppermachtig te worden. Gelukkig wordt Sora ook bijgestaan door de antagonisten in de werelden: Jack Skellington (The Nightmare Before Christmas), Tarzan (Tarzan), Aladdin (Aladdin) en Peter Pan (Peter Pan). Deze personages zijn in de gameplay inwisselbaar voor Donald of Goofy.

Sora ontmoet voor het eerst Riku tijdens zijn tweede bezoek in Traverse Town. Riku gedraagt zich echter niet meer vriendschappelijk naar Sora toe en is jaloers op zijn Keyblade. Onder invloed van Malafide is hij zijn hart steeds meer aan het openen voor de duisternis. Later komt Sora Riku nog eens tegen in de buik van Monstro. Daar wordt Pinokkio gevangengenomen door een grote Heartless. Riku en Sora verslaan deze waarna Riku weer verdwijnt door een gat. Ook vinden ze een levenloze Kairi terug die haar hart heeft verloren aan de Heartless, maar Riku neemt haar mee. Nog later komt Sora Riku tegen in Nooitgedachtland. Daar blijkt dat Riku controle heeft verworven over de Heartless. Riku trekt weer verder met Malafide, samen met de nog levenloze Kairi.

Uiteindelijk komen Sora, Donald en Goofy aan in Hollow Bastion, het hoofdkwartier van Malafide. Hier wordt Beest (Belle en het Beest) aangevallen door Riku. Beest is in staat geweest naar Hollow Bastion te komen door zijn hart te volgen naar Belle, die ook ontvoerd was door Malafide. Sora ziet Riku weer, waarbij Riku de Keyblade afpakt. Aangezien Donald en Goofy de opdracht hadden gekregen de Key te volgen, laten ze Sora achter en volgen ze Riku. Sora zet met behulp van Beest de achtervolging in en als Riku op het punt staat Sora aan te vallen, redt Goofy hem met zijn schild. Donald loopt ook terug en op het moment dat Sora begrijpt dat zijn vrienden belangrijker voor hem zijn dan de Keyblade, is zijn hart sterker dan dat van Riku en keert de Keyblade terug naar zijn oude eigenaar. Riku vlucht en het drietal baant zich een weg omhoog in Hollow Bastion. Ze verslaan Malafide hogerop in het kasteel. Riku verschijnt na het gevecht plotseling en lijkt niet helemaal zich zelf meer te zijn. Hij heeft tevens een eigen Keyblade gekregen. Deze is in staat het hart van een persoon te ontgrendelen en de duisternis in het hart te ontwaken. Dit is wat hij bij Malafide doet. Malafide krijgt een enorme krachtstoot en transformeert in een draak, die wordt verslagen door Sora, Donald en Goofy. Haar mantel blijft echter ongedeerd en dit zorgt ervoor dat ze op magische wijze kan terugkeren in Kingdom Hearts II.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

622