Tyrannosaurus Rex

49,95

Dinosaurus uit Jurassic World

Uitverkocht

Artikelnummer: 0887961938623 Categorie: Tags: , , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Tyrannosaurus Rex uit Jurassic World.

Op Isla Nublar, een eiland voor de kust van Costa Rica, heeft de miljardair John Hammond een thema- en dierenpark speciaal voor prehistorische dieren laten bouwen, genaamd Jurassic Park. Met hulp van een aantal wetenschappers is hij erin geslaagd om dinosaurussen te klonen, die hij nu als toeristische attractie aan het publiek wil tonen. Nadat een velociraptor terwijl ze in haar verblijf wordt geplaatst een van de medewerkers aanvalt en doodt, willen de investeerders voor de officiële opening de veiligheid van het park laten controleren. Hammond wil zo snel mogelijk goedkeuring en haalt daarom de paleontoloog Alan Grant en de paleobotanicus Ellie Sattler ertoe over om een weekend in zijn park te vertoeven. Hun opdracht is om aan te tonen dat alles er in orde is. Ook de advocaat Donald Gennaro en de chaostheorie-deskundige Ian Malcolm gaan mee. Intussen heeft Dennis Nedry, de computertechnicus van het park, van een concurrerend bedrijf de opdracht gekregen om de embryo’s van alle dieren in het park voor anderhalf miljoen dollar te stelen.

Op het eiland aangekomen zien de bezoekers hoe Hammond erin geslaagd is om van de reeds 65 miljoen jaar geleden uitgestorven dieren weer levende exemplaren te kweken. Door middel van in barnsteen ingesloten muggen hebben de wetenschappers dinosaurusbloed bemachtigd, waarin zich het DNA van de dino’s bevindt. Omdat het DNA oud is en er stukken ontbreken, gebruiken ze DNA van amfibieën om de gaten te vullen en zo het dinosaurus-genoom alsnog compleet te maken. Ook zien ze in het laboratorium een velociraptorjong uit het ei komen. Als de wetenschappers en de advocaat even later met de rondrit door het park willen beginnen, krijgen ze gezelschap van Hammonds kleinkinderen, Lex en Tim Murphy. Hammond had hen speciaal uitgenodigd om de wetenschappers te laten zien dat het park kindvriendelijk is. Tijdens de tour door het park krijgen ze twee keer geen dinosauriërs te zien. Om toch nog te proberen een tyrannosaurus te lokken, brengen de medewerkers van het park een geit in het verblijf. De tyrannosaurus komt vooralsnog niet opdagen en de tour gaat verder. Dan komen ze oog in oog te staan met een zieke triceratops. Ellie onderzoekt de uitwerpselen van het dier en besluit nog even bij dierenarts dr. Harding te blijven om het dier verder te bestuderen, terwijl de rest van de groep richting het bezoekerscentrum gaat. Inmiddels breekt er een storm los.

Dennis Nedry schakelt intussen het parksysteem – deurbeveiliging, hekwerk, telefoons en dergelijke – voor een deel uit. Het lukt hem om de embryo’s ongezien in het labo te pakken te krijgen en hij vertrekt op weg naar de haven. Onderweg gaat hij door de jungle, maar verdwaalt. Plotseling komt zijn auto in de gietende regen vast te zitten. Als Nedry uitstapt, ziet hij een dilophosaurus die een verblindend en verlammend gif in zijn ogen spuwt. Nedry verliest de embryo’s en wordt door de dilophosaurus aangevallen. Doordat het systeem uitgeschakeld is, blijven de wagens van de rondrit bij het verblijf van de tyrannosaurus stilstaan. Even later komt de tyrannosaurus tevoorschijn en verslindt eerst de geit die was neergezet om haar te lokken. Doordat de hekken onklaar zijn gemaakt, slaagt de tyrannosaurus erin los te breken uit haar verblijf waarna ze de auto aanvalt waar Tim en Lex in zitten. Gennaro vlucht uit de auto, maar wordt even later door de tyrannosaurus ontdekt en opgegeten. Grant, die samen met Malcolm in de auto achter hen zat, weet de tyrannosaurus weg te lokken en slaagt erin om de kinderen te redden. Malcolm raakt gewond.

De volgende morgen ontdekken Alan, Lex en Tim in de jungle dinosauruseieren; de gekloonde dinosaurussen kunnen zich blijkbaar toch voortplanten, hoewel wetenschapper Henry Wu eerder beweerde dat alle dino-exemplaren vrouwtjes waren. Alan herinnert zich dat een deel van het DNA van de dino’s amfibisch DNA is. In een omgeving met maar één geslacht kunnen sommige amfibieën van geslacht veranderen, om zich zodoende toch voort te kunnen planten. In het bezoekerscentrum wordt besloten het volledige parksysteem uit te schakelen, aangezien ze het park niet terug in werking krijgen zonder Dennis. Dit kan alleen handmatig, vanuit een schuurtje op het terrein. Ray Arnold, een van de computertechnici, besluit dat te doen. De anderen gaan ondertussen in een veiligheidsbunker schuilen. Als Ray na een tijdje nog niet terug is, wordt de rest ongerust. Ellie en jachtopziener Robert Muldoon gaan er zelf heen. Inmiddels zijn ook de velociraptors uit hun verblijf ontsnapt. Terwijl Muldoon denkt dat hij een velociraptor in het vizier heeft, wordt hij verrast door een andere raptor.

Alan en de kinderen komen bij het grote veiligheidshek rondom de bebouwde zone en klimmen eroverheen om naar het bezoekerscentrum te gaan. Ellie, die ondertussen in het schuurtje is, schakelt net op dat moment de stroom in. Ze moet vluchten voor een aanvallende velociraptor en ontdekt een afgebeten arm van Ray. In de veronderstelling dat raptors geen deuren kunnen openen, sluit ze hem in het schuurtje op door de deur dicht maar niet op slot te doen. Ellie wist niet dat Tim nog over het hek klom terwijl ze de stroom aanzette. Hij wordt geëlektrocuteerd, maar overleeft dit. Alan, Lex en Tim zetten hun tocht naar het bezoekerscentrum verder.

Alan laat de kinderen in het restaurant van het bezoekerscentrum achter en gaat weg om Ellie te zoeken. Wanneer Alan weg is, verschijnen er twee velociraptors in het restaurant. Alan en Ellie arriveren nog op tijd om Tim en Lex te redden en samen gaan ze naar de controlekamer. Het blijkt dat de velociprators deuren kunnen openen. Lex schakelt het beveiligingssysteem weer aan. De sloten worden geactiveerd, maar een van de raptors breekt door een raam heen. Ze vluchten allen naar de inkomhal, maar daar zijn de raptors ook al. Kort daarop komt de tyrannosaurus binnen en valt op haar beurt de raptors aan. Alan, Ellie, Tim en Lex maken van de gelegenheid gebruik om uit het gebouw te ontsnappen. Net op dat moment komen Ian en John aangereden met een jeep. Ze besluiten het park niet goed te keuren. John, Ian, Alan, Ellie, Tim en Lex gaan naar het helikopterplatform en stappen in een helikopter richting het vasteland.

Jurassic World speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film af, op hetzelfde eiland. Jurassic World is een bekend en goed draaiend themapark, en is gebouwd op het eiland Isla Nublar. Het park omvat voornamelijk verscheidene voorstellingen en attracties met dinosauriërs, maar ook onder andere winkels, restaurants en een Hilton-hotel. Het transport doorheen het park gebeurt per monorail.

Omdat mensen na verloop van jaren ondertussen minder onder de indruk waren van dino’s, werd als aanvulling een nieuwe dinosauriër ontwikkeld. De laboratoriummedewerkers in het park ontwierpen de zogenaamde Indominus Rex, een genetisch gemodificeerde hybride. Het zeer agressieve wezen is echter zó intelligent dat het de beveiliging kan omzeilen en op deze manier uit haar verblijf ontsnapt. Op dat moment bevinden er zich zo’n 20.000 parkbezoekers op het eiland die nergens toevlucht kunnen zoeken.

Grootte

56 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk