Alan Parrish

14,95

Personage uit Jumanji

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698444286 Categorie: Tags: , , , , ,

Speelgoed figuur van Alan Parrish uit Jumanji.

Het verhaal van Jumanji begint in 1869. Twee broers begraven in de nacht tijdens een zwaar onweer een kist in het bos. Honderd jaar later in 1969 vindt de 12-jarige Alan Parrish deze kist. De kist blijkt een bordspel te bevatten, genaamd “Jumanji“. Wanneer Alan dit spel die avond samen met zijn vriendin Sarah Whittle gaat spelen, ontdekt hij te laat dat het spel bovennatuurlijke krachten heeft. Iedere keer als een speler met de dobbelstenen gooit, beweegt zijn pion automatisch en geeft het spel een raadselachtige omschrijving van een gevaar dat verschijnen zal, waarna dit gevaar daadwerkelijk verschijnt. Door een ongelukkige worp wordt Alan in het spel gezogen en belandt hij in de jungle van Jumanji. En Sarah wordt uit het huis gejaagd door een hele hoop vleermuizen. Ze laat Alan en het spel achter zonder nog eens een 5 en een 8 te gooien om hem er terug uit te halen en ze vlucht naar huis.

26 jaar later, in 1995, verschijnen in het huis twee nietsvermoedende kinderen, Judy en Peter Shepherd. Hun tante Nora Shepherd zorgt voor hen, nadat hun ouders in Canada gestorven zijn bij een auto-ongeluk. Zij vinden op zolder het spel Jumanji en ze beginnen het eveneens te spelen. Ze worden vervolgens geconfronteerd met grote muggen, een hoop apen en een leeuw. Door een worp van Peter wordt Alan na 26 jaar lang gevangen te hebben gezeten in de jungle van Jumanji, bevrijd. Al snel ontdekt Alan dat in de afgelopen 26 jaar zijn stad in verval is geraakt, mede omdat de schoenfabriek van zijn vader failliet is gegaan omdat deze al zijn tijd en geld stak in het terug proberen te vinden van Alan.

Er is maar één manier om alles recht te zetten: het spel uitspelen, omdat dan namelijk alle gevolgen zullen worden teruggedraaid. Samen met Judy en Peter spoort Alan de nu volwassen Sarah op, omdat ze haar nodig hebben om het spel uit te spelen. Met moeite slagen ze erin haar te overtuigen mee te doen. Vervolgens spelen ze met z’n vieren verder. Tijdens het spel verschijnen er nog onder andere een vleesetende plant, een gestoorde jager, een stormloop van olifanten, zebra’s, pelikanen en neushoorns, een moesson, een krokodil, drijfzand en enorme grote spinnen, en worden ook de hele stad en het huis uit elkaar getrokken en gekraakt.

Uiteindelijk haalt Alan met zijn pion het einde van het spel. Prompt worden alle verschenen dieren en de jager het spel terug ingezogen tot in de jungle van Jumanji en bevinden Alan en Sarah zich weer als kinderen in 1969. Ze dumpen het spel in een rivier. Wederom 26 jaar later in 1995 is Alan de nieuwe eigenaar van de schoenfabriek, heeft de stad zijn glorie behouden en is Sarah zwanger van Alan.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

843