Jaws Figuren

24,95

Personages uit Jaws

Uitverkocht

Artikelnummer: 8435450227684 Categorie: Tags: , ,

Speelgoed figuren uit Jaws.

In de badplaats Amity Island gaat een jonge vrouw, Chrissie Watkins, skinny dippen in de oceaan. Tijdens het watertrappelen wordt ze onbewust aangevallen door een onzichtbare kracht. De volgende dag wordt haar stoffelijk overschot aan de kust gevonden. De conclusie van de lijkschouwer dat de dood te wijten was aan een aanval van een haai leidt politiechef Martin Brody ertoe de stranden te sluiten. Burgemeester Larry Vaughn haalt hem over om op zijn besluit terug te komen, uit angst dat de zomereconomie van de stad geruïneerd zal worden. De lijkschouwer is het voorlopig eens met de theorie van de burgemeester dat Chrissie is omgekomen bij een bootongeluk. Brody accepteert met tegenzin hun conclusie totdat de haai een jonge jongen, Alex Kintner, doodt in het volle zicht van een druk strand. Er wordt een premie op de haai geplaatst, wat een amateuristische jacht op haaien veroorzaakt, en de lokale professionele haaienvisser Quint biedt zijn diensten aan voor $ 10.000. Ondertussen onderzoekt de raadplegende oceanograaf Matt Hooper de stoffelijke resten van Chrissie en bevestigt dat haar dood werd veroorzaakt door een haai – een ongewoon grote.

Als lokale vissers een tijgerhaai vangen, roept de burgemeester dat het strand veilig is. Mevrouw Kintner, de moeder van Alex, confronteert Brody en geeft hem de schuld van de dood van haar zoon. Hooper betwijfelt of de tijgerhaai verantwoordelijk is voor de aanvallen, en zijn vermoedens worden bevestigd wanneer er na dissectie geen menselijke resten in zijn maag worden gevonden. Hooper en Brody vinden een half gezonken schip terwijl ze de nachtelijke wateren doorzoeken in de boot van Hooper. Onder water verwijdert Hooper de tand van een grote witte haai uit de romp van de boot, maar laat deze schrik vallen nadat hij het gedeeltelijke lijk van de lokale visser Ben Gardner heeft ontdekt. Vaughn verwerpt de beweringen van Brody en Hooper dat een enorme grote witte haai verantwoordelijk is voor de doden, en weigert de stranden te sluiten, waardoor alleen verhoogde veiligheidsmaatregelen worden genomen. In het weekend van 4 juli vullen toeristen de stranden. Na een jeugdige grap met een nephaai, gaat de echte haai een nabijgelegen lagune binnen, doodt een schipper en zorgt ervoor dat Brody’s oudste zoon, Michael, in shock raakt. Brody overtuigt vervolgens een door schuld geteisterde Vaughn om Quint in te huren.

Quint, Brody en Hooper gaan op Quints boot, The Orca, op jacht naar de haai. Terwijl Brody een lijn uitzet, wacht Quint op een kans om de haai te haken. Zonder waarschuwing verschijnt het achter de boot. Quint schat zijn lengte op 25 voet (7,6 meter) en gewicht op 3 ton (3.000 kilogram). Ze harpoenen de haai met een lijn bevestigd aan een vat, maar de haai trekt het vat onder water en verdwijnt.

Bij het vallen van de avond wisselen Quint en Hooper dronken verhalen uit over hun diverse littekens, en Quint onthult dat hij de aanval op de USS Indianapolis heeft overleefd. De haai keert onverwachts terug, ramt de romp van de boot en schakelt de stroom uit. De mannen werken de hele nacht door om de motor te repareren. In de ochtend probeert Brody de kustwacht te bellen, maar Quint, die geobsedeerd is geraakt door het doden van de haai zonder hulp van buitenaf, slaat de radio kapot. Na een lange achtervolging harpoeneert Quint de haai met een ander vat. De lijn is vastgemaakt aan de achtersteven, maar de haai sleept de boot naar achteren, waardoor het dek ​​en de motorruimte onder water komen te staan. Quint bereidt zich voor om de lijn door te snijden, maar de haai blijft vast zitten. Quint gaat naar de kust om de haai in ondieper water te lokken, maar hij overbelast de beschadigde motor.

Terwijl de boot langzaam zinkt, probeert het trio een riskantere benadering. Hooper gaat met een kooi het water in, met de bedoeling de haai dodelijk te injecteren met strychnine, met behulp van een onderhuidse speer. De haai valt de kooi aan, waardoor Hooper de speer laat vallen, die zinkt en verloren gaat. Terwijl de haai in de verwarde overblijfselen van de kooi spartelt, weet Hooper te ontsnappen naar de zeebodem. De haai maakt zich los en springt op de boot, terwijl hij Quint verslindt. Brody zit vast op het zinkende vaartuig, duwt een onder druk staande duikfles in de mond van de haai en klimt op het kraaiennest. Hij schiet op de tank met Quint’s geweer en dood de haai met door de explosie. Hooper duikt weer op en peddelt terug naar Amity Island met Brody, zich vastklampend aan de resterende vaten.

Grootte

8 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

4 figuren

Merk