Le Chiffre

14,95

Personage uit James Bond

Op voorraad

Funko POP! van Le Chiffre uit James Bond.

James Bond was het kind van Andrew Bond uit Schotland en van de Zwitserse Monique Delacroix. De familie op Norman le Bond uit 1180 teruggaan. Vader Andrew Bond vertegenwoordigde het wapenbedrijf Vickers in Duitsland en waarschijnlijker in Zwitserland, landen waar James zeer zeker zijn kennis van het Duits en Frans heeft kunnen verkrijgen. In 1932 na het overlijden van zijn ouders in een bergongeval boven Chamonix-Mont-Blanc, keert James terug naar Engeland waar hij in Pett Bottom in Kent bij de zuster van zijn vader, juffrouw Charmain Bond, wordt ondergebracht. In het avontuur met Moonraker wordt vermeld dat Bond op de leeftijd van 45 verplicht zal moeten terugtreden als 00-agent.

In 1933 gaat James Bond naar Eton College waar zijn vader hem bij zijn geboorte had ingeschreven. Hij wordt na twee semesters verwijderd onder het voorwendsel dat hij een kamermeisje had verleid. Toegelaten tot Fettes, een kostschool waar zijn vader ook was geweest, valt hij vooral op door een geschiktheid voor alle sporten en in het bijzonder het boksen. In 1941 loog Bond over zijn leeftijd om bij de Vrijwilligersreserve van de Britse Koninklijke Marine te komen en zo de oorlog mee te maken, waarin hij de rang van Commander bereikte alvorens zich bij MI6 zich aan te sluiten.

In Casino Royale wordt Bond verliefd op zijn collega Vesper Lynd, en overweegt hij ontslag te nemen om met haar een nieuw leven te beginnen. Zij pleegt echter zelfmoord, en bekent in haar afscheidsbrief een dubbelagente van de MVD te zijn, waarna Bond met hernieuwde strijdlust zijn loopbaan als spion voortzet. Vanaf dat moment koestert Bond een persoonlijke wrok jegens SMERSJ, de Russische dienst die Vesper de dood in gejaagd heeft. In de jaren daarna schrijft Bond meerdere heldendaden op zijn naam. Zo redt hij Londen van een atoomaanval (Moonraker) en voorkomt hij een grote aanslag op de Amerikaanse goudvoorraad (Goldfinger). Zijn succesvolle missies tegen SMERSJ en andere Oostblok-agenten maken hem het doelwit van een uitgekookte valstrik van SMERSJ, die Bond ternauwernood overleeft. (From Russia with Love) Uiteindelijk wordt SMERSJ in 1958 opgeheven.

Een nog grotere dreiging komt echter naar voren in vorm van de particuliere organisatie SPECTRE, die twee atoombommen van de NAVO kaapt. (Thunderball). Dankzij Bond wordt SPECTRE tegengehouden, waarna de jacht op hun aanvoerder Ernst Stavro Blofeld geopend wordt. Wanneer Bond hem vindt blijkt zijn vijand een aanslag op de Britse landbouw voor te bereiden. Bond voorkomt de aanslag, maar Blofeld ontsnapt. (On Her Majesty’s Secret Service)

James Bond trouwt kort daarna, maar zijn bruid, Tracy Draco, dochter van een Corsicaanse gangster, wordt op hun huwelijksdag gedood door zijn aartsvijand Blofeld; de gebeurtenis doet Bond mentaal instorten. Hierop wordt hij bevorderd tot 7777 en op een diplomatieke missie naar Japan gestuurd. Daar komt hij bij toeval opnieuw tegenover Blofeld te staan, en wurgt hem. (You Only Live Twice). Bond raakt daar gewond en wordt dood gewaand, maar in werkelijkheid is hij zijn geheugen kwijt en bij Kissy Suzuki gebleven. Kissy raakt zwanger, hoewel Bond niet van het bestaan van zijn zoon hoort tot veel later, aangezien Kissy Bond niet over haar zwangerschap informeerde voordat hij naar Rusland ging, op zoek naar zijn ware identiteit.

In Rusland wordt Bond gehersenspoeld door de KGB, waarop hij teruggaat naar de MI6 en een aanslag op M pleegt. De aanslag mislukt en Bond wordt genezen, waarna hij zijn dienst bij MI6 voortzet. Bond heeft ook veel kleine zaken opgelost, bijvoorbeeld: een moord op een SHAPE-koerier, de executie van echtpaar Havelock, een drugssmokkel, moord op zijn stiefvader Hannes Oberhauser, een sluipschutter beschieten zodat een Engelse spion veilig kan terugkeren naar het Westen en een spion (Maria Freudenstein) ontmaskeren op een veilingbeurs in Londen.

Hoewel hij een vergunning heeft om op basis van uitsluitend zijn eigen oordeel te doden, heeft hij er een afkeer van. Niettemin aarzelt hij nooit als het nodig is. Bond gaat voorzichtig om met zijn vergunning om te doden; er zijn avonturen waarin Bond niemand doodt.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

692