Pennywise Meltdown

14,95

Personage uit It

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698456586 Categorie: Tags: , , , , ,

Speelgoed figuur van Pennywise Meltdown uit It.

It volgt een groep kinderen, beter bekend als de ‘Losers club’, in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven. In oktober 1988 maakt Bill Denbrough een papieren zeilboot voor zijn broertje Georgie. Georgie vaart met de boot door de regenachtige straten van het kleine stadje Derry, Maine, en laat hem dan in een put vallen. Terwijl hij het bootje probeert terug te halen, ziet Georgie een clown in de afvoer, die zichzelf voorstelt als “Pennywise the Dancing Clown”. Pennywise verleidt Georgie om dichterbij te komen, bijt dan zijn arm af en sleept hem het riool in.

De volgende zomer lopen Bill en zijn vrienden Richie Tozier, Eddie Kaspbrak en Stan Uris in de problemen met de oudere bullebak Henry Bowers en zijn bende. Bill, nog steeds achtervolgd door Georgie’s verdwijning, berekent dat het lichaam van zijn broer mogelijk is aangespoeld in een moerasgebied genaamd de Barrens. Hij vraagt zijn vrienden om samen te zoeken, in de overtuiging dat Georgie mogelijk nog leeft. Ben Hanscom, een van Bill’s nieuwe klasgenoten, ontdekt dat de stad al eeuwenlang wordt geplaagd door onverklaarbare tragedies en verdwijningen van kinderen. Wanneer Ben wordt aangevallen door Bowers en zijn vrienden, vlucht hij naar de Barrens en ontmoet Bill’s vriendengroep. Ze vinden de sneaker van een vermist meisje genaamd Betty Ripsom, terwijl een vriend van Bowers, Patrick Hockstetter, door Pennywise wordt vermoord tijdens het zoeken in het riool.

Beverly Marsh, een meisje dat ook veel gepest wordt, voegt zich ook bij de groep en zowel Bill als Ben ontwikkelen gevoelens voor haar. Later raakt de groep bevriend met Mike Hanlon nadat hij voor hen opkwam tegen Bowers. Iedereen uit de groep heeft angstaanjagende gebeurtenissen meegemaakt met dezelfde clown die Georgie aanviel zoals een onthoofde jongen, een gootsteen die bloed spuit en een schilderij dat tot leven komt. Ze noemen zichzelf nu “The Losers Club” en beseffen dat ze allemaal worden gestalkt door dezelfde entiteit, die ze “It” noemen. Ze stellen vast dat het de verschijning aanneemt van waar ze het meest bang voor zijn. Elke 27 jaar komt de clown terug om zich te voeden met de kinderen van Derry vanuit rioollijnen, die allemaal leiden naar een schuilplaats die goed verborgen is onder een verlaten huis.

Na nog een aanval door Pennywise, gaat de groep het huis binnen waar ze worden gescheiden en geterroriseerd. Terwijl Pennywise Bill over Georgie vertelt, komt de groep weer bij elkaar en doorboort Beverly Pennywise door het hoofd, waardoor de clown zich moet terugtrekken. De groep vlucht het huis uit en alleen Bill en Beverly blijven over in de strijd tegen Pennywise.

Weken later wordt Beverly ontvoerd door Pennywise. De Losers Club komt weer bij elkaar en gaan terug naar het verlaten huis om haar te redden. Bowers wordt langzaam gek en valt de groep aan maar Mike vecht terug en duwt Bowers de put in. De groep daalt af in het riool en vinden de ondergrondse schuilplaats die bestaat uit een berg vervallen circus voorwerpen en bezittingen van kinderen waarvan de lichamen in de lucht zweven. Beverly komt weer bij bewustzijn als Ben haar kust en de groep vecht terug tegen Pennywise terwijl ze hun verschillende angsten overwinnen. De clown wordt uiteindelijk verslagen en trekt zich dieper terug in de riolering, waarbij Bill verklaart dat hij zal verhongeren tijdens zijn winterslaap. Bill vindt de restanten van Georgie’s regenjas en accepteert eindelijk de dood van zijn broertje en wordt getroost door zijn vrienden.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

875