Master Chief

14,95

Personage uit Halo

Uitverkocht

Artikelnummer: 0191726377870 Categorie: Tags: , , , ,

Actiefiguur van Master Chief uit Halo.

Halo speelt zich af in het jaar 2552. Reizen met snelheden groter dan die van het licht is nu mogelijk en de mensheid heeft een deel van het heelal gekoloniseerd, maar is ook in oorlog met een verbond van buitenaardse rassen, genaamd de Covenant. Het spel dankt zijn naam aan het feit dat een van de moederschepen van de mensheid tijdens een grootschalige aanval van de Covenant trachtte een deel van de vijandige vloot weg te lokken. In hun vlucht komen ze tot de onthulling van een kunstmatige ringplaneet, genaamd een Halo.

Halo: Combat Evolved
De Covenant, een groep buitenaardse wezens van verschillende soorten en afkomsten, is een strijd begonnen tegen de mensheid met als doel die uit te roeien onder bevel van hun religieuze leiders, de High Prophets. Hoewel de mensheid op diffuus niveau verschillende operaties weet te volbrengen en slagen weet te winnen, is de Covenant zowel in aantal als in technologie superieur. De mensheid is aan de verliezende hand. De hoop is gevestigd op een groep menselijke supersoldaten genaamd de SPARTAN-II troepen. Deze soldaten zijn op jonge leeftijd geselecteerd, ontvoerd en opgeleid onder het SPARTAN-II project.

Halo 2
Master Chief is een mens die op een van de vele aardse kolonies is geboren, maar is afkomstig van Epsilon Eridanus (een aardse kolonie). Master Chief wordt in Halo 2 geholpen door Cortana, een AI die de Master Chief informatie verstrekt en zijn doelen doorgeeft. In Halo 2 is er veel veranderd ten opzichte van de eerste versie, bijvoorbeeld:

Halo 3
Master Chief keert terug op Aarde, waar de Covenants loyalisten (Brutes, Drones en Jackals), begeleid door de Prophet of Truth, hun eigen planet hebben verwaarloosd. Covenant-vliegtuigen vliegen naar een evacuatiepunt, een paar kilometers van de bergen van New Mombasa en hebben daar een verblijfplaats opgebouwd.

Halo 4
Halo 4 speelt zich af in een futuristische sciencefictionomgeving in het jaar 2557, vier jaar na de gebeurtenissen van Halo 3. Achtergrondverhaal geeft aan dat de mens honderdduizenden jaren vóór de moderne tijd een van de verschillende interstellaire beschavingen was. Na een oorlog met de parasitaire zondvloed kwamen de mensen in conflict met de Forerunners, een machtig ras dat een beleid van welwillende herderden van andere rassen handhaafde, bekend als de Mantle of Responsibility. Na eeuwen van oorlog versloeg de Forerunners de mensen en beroofden hen van hun technologie en imperium. De voorlopers vochten spoedig zelf tegen de zondvloed; nadat ze alle andere beschikbare strategische opties hadden uitgeput, activeerden de Forerunners massavernietigingswapens die bekend staan als de Halo Array. Het afvuren van de Array doodde al het bewuste leven in de melkweg om de zondvloed van hun voedsel te beroven. Het leven dat de Forerunners gecatalogiseerd hebben, werd vervolgens door de melkweg opnieuw gezaaid.

Halo 5: Guardians
Het verhaal speelt zich af in 2558 en volgt twee secties met menselijke supersoldaten. Dit zijn het blauwe team, geleid door Master Chief, en team Osiris, geleid door Spartan Locke. Wanneer Chief plots verdwijnt om de kunstmatige Cortana op te sporen trekt men zijn loyaliteit in twijfel. Team Osiris gaat op onderzoek om Master Chief op te sporen.

Grootte

12 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk