Kimaris Trooper

39,95

Robot uit Gundam

Uitverkocht

Artikelnummer: 4549660075943 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Kimaris Trooper.

Gundam speelt zich af in de toekomst, waarin de mens niet langer alleen op de aarde woont maar ook in ruimtekolonies. Er is altijd een oorlog aan de gang waarin de gundams worden ingezet. Elke groep binnen deze oorlog heeft zo zijn eigen schurken en helden, elk met hun eigen motieven. Gundam toont ook veel politieke gevechten en debatten over verschillende filosofische zaken en politieke idealen over oorlog.

Verder zijn veel van de verhalen in de franchise zogenaamde “coming-of-age” drama’s, waarin de hoofdpersonages en enkele bijfiguren vaak een duidelijke karakterontwikkeling doormaken. Hierbij kunnen hun aanvankelijke ideeën, allianties en standpunten drastisch veranderen naarmate de serie vordert. Dit onderscheidt Gundam ook van de eerdere Super Robot-series, waarin de held eigenlijk onveranderd blijft gedurende de hele serie.

De Gundamfranchise telt verschillende tijdlijnen, die allemaal hun eigen continuïteit hebben. Series die zich binnen dezelfde tijdlijn afspelen zijn doorgaans vervolgen op elkaar, maar series uit verschillende tijdlijnen hebben vrijwel niets met elkaar gemeen en vormen opzichzelfstaande verhalen. Hierdoor zijn de gebeurtenissen uit de ene serie vaak niet van invloed op een latere serie. De originele tijdlijn, waarin de eerste serie zich afspeelde, staat bekend als Universal Century.

Mobile Fighter G Gundam speelt zich af in Future Century (FC), waarin de ruimtekolonies de overhand hebben gekregen tegenover de aarde.

Mobile Suit Gundam Wing speelt zich af in de After Colony (AC) tijdlijn, kort na de oprichting van de eerste ruimtekolonie.

After War Gundam X speelt zich af in de After War (AW) tijdlijn, waarin de aarde net verpletterend is verslagen in een oorlog met haar koloniën.

Gundam speelt zich af in de Seireki-tijdlijn, die bedoeld is als een verre toekomst voor alle voorgaande tijdlijnen.

Mobile Suit Gundam SEED en de bijbehorende vervolgen spelen zich af in de Cosmic Era.

Mobile Suit Gundam 00 speelt zich af voor de Universal Century tijdlijn namelijk de Anno Domini Seireki tijdlijn.

Mobile Suit Gundam Age speelt zich af in de Advanced Generation tijdlijn.

Gundam Reconguista in G speelt zich na de Universal Century af namelijk Regild Century tijdlijn.

Mobile Suit Gundam : Iron-Blooded orphans speelt zich af in de Post Disaster tijdlijn.

Grootte

18 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

Bouwpakket

Merk