Shipwreck

14,95

Personage uit GI Joe

Op voorraad

Funko POP! van Shipwreck uit GI Joe.

GI Joe

Joseph B. Colton studeerde in 1960 met de hoogste onderscheiding af aan de Militaire Academie van de Verenigde Staten in West Point. Hij was een ervaren scherpschutter, werd gerekruteerd door Special Forces en werd later een Groene Baret. Tijdens zijn dienst in het buitenland nam hij deel aan tal van gevechtsoperaties, maar kreeg minimale erkenning, aangezien zijn missies “ultra” geclassificeerd waren. In 1963 werd hij door de toenmalige president John F. Kennedy aangesteld om een “ULTIMATE freedom fighting force” op te richten en te leiden. Het was in die tijd dat hij de codenaam GI Joe heeft gekregen. Later “pensioneerde” hij uit actieve militaire dienst en werd hij aangesteld als hoofd van een geheime installatie van het Strategisch Defensie-initiatief in New York City. Daar diende hij met de leidende wetenschapper, GI Jane, die oorspronkelijk dekking had als gevechtsverpleegster.

Het GI Joe team bestaat uit personeel van het Amerikaanse leger, vertegenwoordigers van het United States Marine Corps, de United States Air Force, de United States Navy en de United States Coast Guard. Een paar zijn van andere krachten, zoals het Britse leger en het Australische leger. Leden worden geselecteerd uit de beste rekruten die hun specifieke vaardigheden met zich meebrengen.

Shipwreck

Shipwreck zijn echte naam is Hector X. Delgado, hij werd geboren in Californië en is van Spaanse afkomst. Hector groeide op in de buurt van de San Diego Navy Yards en ging op zijn zestiende in dienst bij de marine nadat hij toestemming had gekregen van zijn ouders. Shipwreck studeerde af aan de Great Lakes Naval Gunnery School en is een gekwalificeerd expert met de M-14, M-16, Browning .50 cal., 20 mm Oerlikon AA gun en het M1911A1 Auto Pistol. Hij diende tijd bij Gitmo voordat hij naar vliegdekschepen in het Midden-Oosten ging en deelnam aan patrouilleacties in de Mekong Delta en Yokosuka. Shipwreck houdt niet van het gebruik van gadgets in oorlog. “See the target, shoot the target” is zijn filosofie.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

10