Dr. Mindbender

14,95

Personage uit GI Joe

Op voorraad

Funko POP! van Dr. Mindbender uit GI Joe.

GI Joe

Joseph B. Colton studeerde in 1960 met de hoogste onderscheiding af aan de Militaire Academie van de Verenigde Staten in West Point. Hij was een ervaren scherpschutter, werd gerekruteerd door Special Forces en werd later een Groene Baret. Tijdens zijn dienst in het buitenland nam hij deel aan tal van gevechtsoperaties, maar kreeg minimale erkenning, aangezien zijn missies “ultra” geclassificeerd waren. In 1963 werd hij door de toenmalige president John F. Kennedy aangesteld om een “ULTIMATE freedom fighting force” op te richten en te leiden. Het was in die tijd dat hij de codenaam GI Joe heeft gekregen. Later “pensioneerde” hij uit actieve militaire dienst en werd hij aangesteld als hoofd van een geheime installatie van het Strategisch Defensie-initiatief in New York City. Daar diende hij met de leidende wetenschapper, GI Jane, die oorspronkelijk dekking had als gevechtsverpleegster.

Het GI Joe team bestaat uit personeel van het Amerikaanse leger, vertegenwoordigers van het United States Marine Corps, de United States Air Force, de United States Navy en de United States Coast Guard. Een paar zijn van andere krachten, zoals het Britse leger en het Australische leger. Leden worden geselecteerd uit de beste rekruten die hun specifieke vaardigheden met zich meebrengen.

Dr. Mindbender

Dr. Mindbender is een wetenschapper die werkt voor de terroristische organisatie Cobra en is vaak verbonden met Cobra Commander en Destro. Dr. Bender was ooit een vredelievende orthodontist. Hij bouwde een machine om kiespijn te verlichten, met behulp van elektrische hersengolfstimulatie. Hij testte de machine op zichzelf, maar door een fout werd hij haatdragend en bedrieglijk. Hoewel hij hersenbeschadiging opliep, behield hij zijn gevoel voor wetenschappelijke vaardigheid en intellect, maar koos er helaas voor om het te gebruiken voor kwade doeleinden. Dr. Mindbender stopte met zijn praktijk en bundelde zijn krachten met Cobra, waarbij hij al zijn tijd besteedde aan het perfectioneren van zijn digitale hersenkraker. Hij is een meester in mind control en ondervraging, maar zijn expertise omvat ook genetica, klonen, orthodontie en wat cybernetica.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

11