IC Regular

9,95

Personage uit Tron films

Uitverkocht

Artikelnummer: 0634482350874 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Het verhaal van Tron 2.0 draait om Alans zoon Jethro “Jet” Bradley. Sinds de gebeurtenissen van Tron is ENCOM overgenomen door een bedrijf genaamd FCon (Future Control Industries). Tijdens een telefoongesprek tussen Jet en zijn vader wordt Alan ontvoerd. Ma3a, een kunstmatige intelligentie ontworpen door Alan, digitaliseert Jet in de computer van Alan. Ze informeert Jet dat ze hem nodig heeft om haar te helpen tegen J.D. Thorne, een manager van FCon die ook probeerde zichzelf te digitaliseren in de computer, maar tijdens het proces beschadigd raakte en veranderde in een virus dat zich door het hele systeem verspreidde.

Bij aankomst wordt Jet gevangen genomen door Kernel, het beveiligingsprogramma van het systeem, en wordt ervan beschuldigd de bron van de corruptie te zijn. Kernel spaart Jet echter op aanbeveling van Mercury, een programma dat ook de taak heeft om Ma3a te helpen, en stuurt Jet naar de lichtcyclusarena. Na verschillende wedstrijden te hebben gewonnen, ontsnapt Jet met hulp van Mercury uit de arena. Nadat de twee herenigd zijn met Ma3a, wordt de server opnieuw geformatteerd vanwege de corruptie, wat resulteert in de ondergang van Mercurius. Jet ontsnapt met Ma3a naar het originele ENCOM-raster en krijgt toegang tot een archief met behulp van een verouderd programma, I-No, om de broncode voor “TRON Legacy” op te halen, een update van de originele TRON die Alan schreef om Ma3a te beschermen.

Jet en Ma3a hebben vervolgens toegang tot internet en vinden een compiler, die ze gebruiken om te beginnen met het compileren van de Tron Legacy-broncode. Tijdens het proces valt Thorne hen aan en lijkt ze Ma3a te doden, terwijl Jet een bericht ontvangt van Guest, de gebruiker die Mercury heeft aangewezen om hem te helpen. Jet krijgt toegang tot een video-uplink en ziet zijn vader gevangen zitten in een opslagkast, die een bord omhoog houdt dat hem verteld het Legacy-programma niet te compileren. De compilatie is echter voltooid voordat Jet deze kan afbreken en Legacy wordt geactiveerd, wat onthult dat de enige functie ervan is om alle malafide gebruikers in de digitale wereld te doden. Jet ontsnapt in een lichte cyclus en FCon redt hem per ongeluk door Ma3a vast te leggen met een Seeker-zoekprogramma.

Nadat hij de correctiealgoritmen heeft hersteld die nodig zijn om een mens te digitaliseren, wordt Alan naar de beschadigde server van Thorne gestuurd en helpt hij Kernel en zijn ICP’s (Intrusion Countermeasure Programs). Ondertussen vindt Jet Thorne in het hart van de server en confronteert Kernel in een duel dat eindigt in de vernietiging van Kernel voordat hij Thorne kan doden. Thorne smeekt Jet in een moment van helderheid om vergeving en vertelt hem hoe hij de server van FCon moet betreden voordat hij verdwijnt.

Alan en Jet breken in op de server van FCon, die het bedrijf van plan is te gebruiken om Datawraiths – gedigitaliseerde menselijke hackers – over het wereldwijde informatienetwerk te verspreiden voor zakelijke en internationale spionage. Nadat Alan en Jet de server hebben gecrasht, beveelt de CEO van Fcon drie medewerkers om het systeem in te gaan. Alan, die de zuiverheid van de correctiealgoritmen wil verifiëren, verwijdert ze van Ma3a om ze te inspecteren. Wanneer Baza, Popoff en Crowne worden gedigitaliseerd, worden ze een monsterlijk amalgaam dat Jet in de digitaliseringsbundel jaagt. Jet vecht tegen het monsteramalgaam en werpt de werknemers uit de straal, waarbij ze hun code één voor één vrijgeven van de corruptie. Alan en Jet halen de controle van de CEO eruit en slaan de TRON Legacy-code op terwijl de ENCOM-servers crashen. Het spel eindigt met Alan die van plan is het gedigitaliseerde FCon-team opnieuw samen te stellen en ze terug te brengen naar de echte wereld.

Extra informatie

Grootte

19 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2003

Merk