Night King Troon

32,50

Personage uit Game of Thrones

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698377942 Categorie: Tags: , , , , , ,

Funko POP! van Night King Troon uit Game of Thrones.

Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, vooral in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros, maar ook in het uiterste noorden van Westeros en op het oostelijke continent Essos.

Op het continent Westeros regeert koning Robert Baratheon al meer dan zeventien jaar lang over de Zeven Koninkrijken, na zijn opstand tegen koning Aerys II Targaryen “De Krankzinnige”. Als zijn adviseur Jon Arryn wordt vermoord, vraagt hij zijn oude vriend Eddard Stark, de Heer van Winterfell en Landvoogd van het Noorden, om diens plaats in te nemen. Eddard gaat met tegenzin akkoord, en trekt met zijn twee dochters, Sansa en Arya, naar de hoofdstad in het zuiden. Vlak voor hun vertrek wordt een van zijn jongste zonen, Bran Stark, uit een van de torens van Winterfell geduwd, na getuige te zijn geweest van de incestueuze affaire tussen koningin Cersei en haar tweelingbroer, Jaime Lannister.

In het noorden bereidt Eddard Starks bastaardzoon Jon Snow zich voor om lid te worden van de Nachtwacht, een broederschap die Westeros al meer dan 8.000 jaar beschermt tegen de gevaren aan de andere kant van de Muur, een gigantisch bouwwerk van ijs, steen en magie, dat de noordelijke grens van de Zeven Koninkrijken vormt. Zorgwekkender dan de zogenaamde wildlingen, is de terugkeer van een oud ras van legendarische wezens, Witte Lopers genaamd.

Op het oostelijke continent Essos bereidt de in ballingschap levende erfgenaam van Aerys II, Viserys Targaryen, zich voor om de kroon terug te winnen. Hij huwelijkt zijn jongere zus, prinses Daenerys, uit aan Khal Drogo, krijgsheer van de Dothraki’s, om de beschikking te krijgen over een machtige horde nomadische ruiters, waarmee hij hoopt de Zeven Koninkrijken terug te kunnen veroveren. Wanneer hij sterft neemt Daenerys deze taak op zich, geholpen door drie draken.

Lord Eddard “Ned” Stark is het hoofd van House Stark, wiens leden gedurende de hele serie betrokken zijn bij plotlijnen. Hij en zijn vrouw, Catelyn Tully, hebben vijf kinderen: Robb, de oudste; gevolgd door Sansa, Arya, Bran en Rickon. Ned’s onwettige zoon Jon Snow en zijn geleerde vriend Samwell Tarly dienen in de Nachtwacht onder Lord Commander Jeor Mormont. De Wildlings die ten noorden van de muur wonen, zijn de jonge Gill en de krijgers Tormund Giantsbane en Ygritte.

Anderen die verbonden zijn met House Stark zijn onder meer Ned’s wijk Theon Greyjoy, zijn vazal Roose Bolton en Bolton’s bastaardzoon Ramsay Snow. Robb wordt verliefd op de genezer Talisa Maegyr en Arya raakt bevriend met de leerling van de smid, Gendry en de moordenaar Jaqen H’ghar. De lange krijger Brienne van Tarth bedient Renly Baratheon en later Catelyn.

In de hoofdstad King’s Landing, deelt Ned’s vriend, koning Robert Baratheon, een liefdeloos huwelijk met Cersei Lannister, die haar tweelingbroer, de “Kingslayer” Ser Jaime Lannister, als haar minnaar heeft genomen. Ze verafschuwt haar jongere broer, de dwerg Tyrion Lannister, die wordt bijgewoond door zijn minnares Shae en sellsword Bronn. Cersei’s vader is Lord Tywin Lannister en ze heeft twee jonge zonen: Joffrey en Tommen. Joffrey wordt bewaakt door de met littekens bedekte krijger Sandor “the Hound” Clegane.

De King’s Small Council of Advisors bestaat uit de sluwe Master of Coin Lord Petyr “Littlefinger” Baelish en Lord Varys. Robert’s broer Stannis Baratheon wordt geadviseerd door de buitenlandse priesteres Melisandre en voormalig smokkelaar Ser Davos Seaworth. De rijke familie Tyrell, geleid door stamhoofd Olenna, wordt aan het hof vertegenwoordigd door Margaery Tyrell. The High Sparrow is de religieuze leider van de hoofdstad. In het zuidelijke prinsdom Dorne zoekt Ellaria Sand wraak tegen de Lannisters.

Aan de overkant van de Narrow Sea zijn Viserys en Daenerys Targaryen – de overlevende kinderen van de laatste ‘gekke’ koning van de oorspronkelijke heersende dynastie – in ballingschap en proberen de ijzeren troon terug te krijgen. Daenerys trouwt met Khal Drogo, de leider van de nomadische Dothraki en heeft later drie draken. Haar helper is de verbannen ridder Ser Jorah Mormont, haar assistent Missandei, de sellsword Daario Naharis en Gray Worm, die het leger van elite eunuch-krijgers van Daenerys leidt.

Grootte

13 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk

Nummer

74