Dory

9,95

Vis uit Finding Dory

Uitverkocht

Artikelnummer: 0045557364915 Categorie: Tags: , , ,

Speelgoed figuur van Dory uit Finding Dory.

In Finding Nemo zijn de clownvis Marlin en zijn vrouw Coralie net verhuisd naar een nieuwe anemoon. Hun geluk is maar kort daar Coralie en bijna alle eitjes die ze had gelegd, worden verslonden door een barracuda. Slechts één ei overleeft het. Marlin besluit het visje uit dit ei Nemo te noemen, een naam die Coralie had bedacht. Nemo heeft één vinnetje dat kleiner is dan normaal. Zijn vader en hij noemen het dan ook Nemo’s geluksvin. Dat is eigenlijk een soort litteken van de aanval van de barracuda. Het incident maakt Marlin verder overdreven neurotisch en beschermend tegenover Nemo. Wanneer Nemo ouder is, is het tijd voor hem om naar school te gaan. Marlin volgt Nemo, tegen diens wil, om er absoluut zeker van te zijn dat hij veilig is. Nemo heeft het duidelijk gehad met zijn vaders gedrag. Om te bewijzen dat er geen gevaar is, verlaat hij het koraalrif. Hij wordt echter gezien door twee duikers. Een van de duikers vangt Nemo in een netje en neemt hem mee.

Marlin zet zich over zijn angst voor de open zee heen om Nemo terug te halen. Hij ontmoet Dory, een doktersvis die lijdt aan kortetermijn-geheugenverlies. Een van de duikers is zijn duikbril verloren, en Marlin vindt deze bril. Op de bril staat het adres van de duiker geschreven. Met hulp van Dory, die kan lezen, komen ze erachter dat Nemo nu in Sydney is. Dory vergezelt Marlin naar Sydney op zijn zoektocht naar Nemo. De twee komen onder andere drie vegetarische haaien, een school kwallen en een groep zeeschildpadden tegen. Die laatste helpen hen een groot eind op weg. Ten slotte worden Marlin en Dory opgeslokt door een bultrug die hen via het spuitgat weer naar buiten blaast, wat hen het laatste stuk naar Sydney vervoert.

Ondertussen wordt Nemo in Sydney door de duiker die hem meenam in een aquarium geplaatst. De duiker blijkt een tandarts te zijn. Het aquarium staat in zijn praktijk. In het aquarium ontmoet Nemo een aantal andere vissen. Wanneer deze horen dat de tandarts Nemo cadeau wil doen aan zijn nichtje Darla, maken ze plannen om Nemo te helpen ontsnappen, dit omdat Darla erom bekendstaat zo ruw met vissen om te gaan, dat de vissen overlijden. Gill, de leider van de vissen, haalt Nemo ertoe over het waterzuiveringssysteem van het aquarium te saboteren, zodat het water snel vervuild zal raken en de tandarts het aquarium moet verschonen. Hij zal de vissen dan tijdelijk uit het aquarium moeten halen, zodat ze hopelijk kunnen ontsnappen. De eerste poging faalt en kost Nemo bijna het leven. Wanneer hij van Nigel, een Bruine pelikaan, hoort dat zijn vader naar hem op zoek is, onderneemt hij een tweede poging, ditmaal met succes. De tandarts installeert echter een nieuw reinigingssysteem.

In de haven van Sydney worden Marlin en Dory door Nigel gered van een groep meeuwen, en naar de tandartspraktijk gebracht. Daar is Darla ook net aangekomen om Nemo op te halen. Nemo besluit te doen of hij dood is zodat de tandarts hem niet met Darla mee zal geven. Marlin ziet dit echter, en denkt dat hij te laat is. Hij en Dory keren depressief terug naar de zee. Na hun vertrek helpt Gill Nemo om te ontsnappen door de gootsteen, waarna hij via de riolen in zee belandt. Nemo vindt in de zee Marlin en Dory terug. Wanneer Dory wordt opgevist door een vissersboot, helpt Nemo de vissen te ontsnappen door hen aan te sporen allemaal naar beneden te zwemmen. Marlin beseft dat Nemo zichzelf best kan redden. Het drietal keert huiswaarts.

Finding Dory speelt zich een jaar na de gebeurtenissen van Finding Nemo af. De vergeetachtige blauwe vis Dory herinnert zich dat zij nog ouders heeft die misschien wel haar aan het zoeken zijn. Marlin en Nemo gaan Dory helpen met de zoektocht naar haar ouders. De avontuurlijke reis begint in de oceaan, maar ze belanden in een aquarium van het Zeeleven Instituut van Californië. In het instituut dat fungeert als revalidatiecentrum voor zeedieren, ontmoet het drietal een aantal zeedieren waaronder Hank de koppige octopus, Destiny de walvishaai en Bailey de walvis.

Grootte

17 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur

Merk