Prinses Merida

14,95

Prinses uit Disney Sprookjes

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993545339 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Brave speelt zich af in een fictief middeleeuws Schotland, in een tijd waarin vier clans om de macht strijden. Merida is de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Vanaf jonge leeftijd wordt ze door haar moeder voorbereid op de troon. Merida gaat echter veel liever haar eigen gang, en wanneer ze de kans krijgt, haalt ze stoere streken uit en bekwaamt ze zich in het boogschieten.

Op een dag krijgt ze van haar ouders te horen dat er de volgende dag drie prinsen zullen langskomen. Ze zullen op een toernooi gaan uitvechten wie de beste is, en deze prins mag vervolgens met Merida trouwen. Dat is de traditie, en de traditie moet gevolgd worden. Maar Merida wil helemaal niet met een van de prinsen trouwen. Tijdens een boogschiettoernooi zet ze de boogschietvaardigheden van de drie prinsen – en hun clan – voor schut. De clans zijn woedend en dreigen met oorlog. De wijze koningin Elinor weet de menigte gelukkig te bedaren, en spreekt haar dochter Merida daarna woedend aan op haar impulsieve gedrag.

Overmand door emotie vlucht Merida het bos in. Midden in het bos belandt ze bij een hutje waarin een excentriek oud vrouwtje woont. Wanneer Merida erachter komt dat het oude vrouwtje niet alleen houtbewerkster is, maar ook een heks, smeekt Merida haar om haar moeder te laten veranderen. Na veel aandringen, en de belofte om alle houtsnijwerkjes te kopen die de heks heeft liggen, gaat de heks overstag. Merida krijgt een cakeje mee. Als haar moeder dat opeet, zal dat haar veranderen.

Eenmaal terug in het kasteel is koningin Elinor zo blij dat haar dochter weer terug is, dat ze zich makkelijk laat inpalmen en van het cakeje eet. Binnen korte tijd begint de spreuk te werken. Maar koningin Elinor verandert niet zomaar, ze verandert in een beer! Merida smokkelt haar moeder ongezien het kasteel uit, op zoek naar de heks om haar moeder weer terug te veranderen. De heks is echter verdwenen, maar heeft wel een cryptisch bericht voor Merida achtergelaten: binnen twee dagen moet “de verbroken band weer geheeld zijn”, anders zal koningin Elinor voor altijd een beer blijven.

Na verschillende omzwervingen, misverstanden en avonturen, waarin Merida alle clans weer op één lijn krijgt zonder dat ze met een van de prinsen hoeft te trouwen, ze de vloek opheft van iemand die eeuwen geleden permanent in een beer was veranderd, en ook de drie kleine broertjes van Merida de nodige streken uithalen, lijkt de vloek over koningin Elinor toch nog niet op tijd opgeheven te worden. Merida heeft oprecht spijt van alles wat ze haar moeder heeft aangedaan en huilt uit bij haar beren-moeder, die daardoor op het nippertje weer menselijk wordt: de verbroken band tussen Merida en haar moeder is hersteld. De clans vertrekken uiteindelijk tevreden huiswaarts.

Prinses Merida van DunBroch is het hoofdpersonage uit Brave. Ze heeft lang, rood krullend haar, blauwe ogen, een bleke huid en een tenger figuur. Ze draagt een traditionele groenblauwe jurk, gemaakt voor het boogschieten. Ook draagt Merida soms een turquoise jurk met lange mouwen en gouden randjes.

Extra informatie

Grootte

28 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur

Merk