Assaultron

14,95

Personage uit Fallout

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698339933 Categorie: Tags: , , , ,

Funko POP! van Assaultron uit Fallout.

Fallout speelt zich af in een divergente, anachronistische toekomst. Deze toekomst lijkt op het beeld dat de Amerikaanse bevolking had gedurende de jaren ’40 tot ’60. In dit alternatieve tijdsverloop is de transistor niet uitgevonden en heeft na de Tweede Wereldoorlog nucleaire energie een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt en zo kan de Amerikaanse burger worden voorzien van science-fictionachtige technologieën, daardoor zijn er geavanceerde robots, auto’s aangedreven door kernenergie en andere futuristische technologie te zien naast 1950-tijdperk computers en ander meubilair.

Deze hoge levensstandaard lijdt er echter toe dat in de loop van de 21ste eeuw alle grondstoffen schaars worden: olie en uraniumreserves raken uitgeput waarop de Verenigde Staten Mexico annexeren. China besluit over te gaan tot het bezetten van de staat Alaska waar de Verenigde Staten de laatste vaten olie nog oppompen. De Verenigde Staten annexeren Canada om troepen en materieel eenvoudiger naar het felbegeerde Alasaka te transporteren. De Chinezen worden na een hevige strijd verdreven.

De internationale spanningen bereiken op 23 oktober 2077 hun hoogtepunt: alle kernmachten lanceren binnen twee uur alle kernwapens die hun arsenalen rijk zijn en vernietigen bijna al het leven op Aarde. Deze gebeurtenis zal later door de weinige overlevenden worden beschreven als The Great War (De Grote Oorlog). De overlevenden hiervan zijn veelal blootgesteld aan grote hoeveelheden straling. Enkelen hebben zich veilig kunnen stellen door in door Vault-Tec gebouwde nucleaire schuilbunkers, genaamd Vaults, onderdak te nemen. In totaal zijn 122 Vaults gebouwd. Mensen konden een plaats in een Vault reserveren als zij daar genoeg geld voor hadden, er voor in aanmerking kwamen of als er nog plaats was. De officiële bedoeling van de Vaults was het garanderen van het voortbestaan van de mensheid na een kernoorlog maar later komt naar voren dat de Vaults bedoeld waren als sociaal en medisch experiment door de regering en het leger van de VS. Elke Vault had een specifiek testdoel waarbij een bepaalde variabele afweek van de andere Vaults.

De bewoners van de Vaults konden vele jaren onafhankelijk van de buitenwereld leven maar uiteindelijk moeten ze toch naar buiten om aan hun behoeften te kunnen blijven voldoen. Daarnaast speelt de vraag wat de waarde van het leven is als men het hele leven opgesloten blijft in de toch vrij kleine Vault. De buitenwereld kenmerkt zich door een verwoest landschap en de afwezigheid van openbare orde. Door de alomtegenwoordige straling zijn bij velen genetische mutaties ontstaan. Later blijkt ook dat sommige mutaties opzettelijk door de mensheid (het leger) opgewekt zijn in de hoop onverslaanbare strijdkrachten te krijgen.

De speler is in de verschillende delen van het spel vrij om te doen wat hij of zij wil. Het samenstellen van een personage wordt mogelijk gemaakt door een uniek systeem genaamd S.P.E.C.I.A.L. (Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility, Luck). Door een bepaalde hoeveelheid punten te investeren in deze eigenschappen (kracht, perceptie, uithoudingsvermogen, charisma, intelligentie, behendigheid of geluk) wordt het karakter gevormd. Het gehele spel past zich aan op basis van dit puntensysteem. Zo zal een minder charismatisch personage anders worden behandeld en hebben personages met weinig intelligentie een spraakgebrek.

Power Armor is de top van de gepantserde infanterietechnologie, oorspronkelijk ontwikkeld in de laboratoria van de West Tek Research Facility. In Fallout 3 en Fallout: New Vegas moeten gebruikers Power Armor Training behalen voordat ze het krachtpantser kunnen gebruiken.

Grootte

12 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

2020

Merk

Nummer

374