Timmy Turner

19,95

Personage uit Fairly Odd Parents

Uitverkocht

Artikelnummer: 666620122814 Categorie: Tags: , , , , ,

Speelgoed figuur van Timmy Turner uit Fairly Odd Parents.

De hoofdpersoon van Fairly Odd Parents is het tienjarig jongetje Timmy Turner dat in de fictieve stad Dimmsdale woont. Hij heeft het zwaar te verduren: ouders die nooit naar hem luisteren, een gemene oppas genaamd Vicky, die hem onderdrukt als een slaaf, en een leraar (Crocker) die hem constant een onvoldoende geeft voor de toetsen die Timmy op school maakt.

Doordat men in de feeënwereld merkt dat hij ongelukkig is, krijgt hij op een dag twee feeënpeetouders toegewezen; de slimme fee Wanda en haar onnozele man Cosmo. Zij vervullen elke wens van Timmy die uitvoerbaar is (wat niet voor elke wens blijkt te gelden). Steeds blijkt dat die vervulling van de wens toch niet het gewenste resultaat oplevert, maar integendeel allerlei ongedachte moeilijkheden oplevert, waarna Timmy de wens weer ongedaan gemaakt wenst. De serie wordt daarnaast opgekleurd door onafzienbare moeilijkheden in de persoonlijke sfeer, bijvoorbeeld jaloezie, de baas spelen, verliefdheid, verongelijktheid, en de domheid van alle volwassenen in de serie.

Timmy moet het feit dat hij feeënpeetouders heeft goed verborgen houden, want als iemand erachter komt zullen ze bij hem worden weggehaald. Cosmo en Wanda vermommen zich altijd als goudvissen of voorwerpen als er iemand in Timmy’s buurt komt. Timmy krijgt het vooral aan de stok met zijn leraar, meneer Crocker, die koste wat het kost een fee wil vangen voor zijn eigen doeleinden.

In het zesde seizoen krijgt Cosmo een baby (bij feeën worden de mannen zwanger), die Poof wordt genoemd. Ook deze baby-fee zorgt voor veel opschudding. In tegenstelling tot die van andere feeën is zijn toverstok een rammelaar.

Timmy Turner
Timmy is een klein jongetje van 10 jaar, met een roze petje en enorme voortanden. Zijn ouders geven hem weinig aandacht en zijn oppas Vicky geeft hem de hele tijd vervelende klusjes. Maar gelukkig heeft hij op zijn kamer een vissenkom met twee goudvissen, die – zonder dat iemand anders het weet – zijn feeënpeetouders zijn, die vrijwel al zijn wensen kunnen vervullen. Timmy is heimelijk verliefd op Trixie Tang, een meisje dat alleen maar valt op jongens die rijk en populair zijn. Timmy’s beste vrienden zijn zijn klasgenoten Chester Mc Badbat en AJ. Hoewel hij best slim is, haat hij leren en haalt hij alleen onvoldoendes. Timmy doet geregeld wensen uit eigenbelang, maar is altijd bereid om te helpen zijn fouten goed te maken als een wens verkeerd uitpakt. Bovendien probeert hij soms ook anderen met zijn wensen te helpen, al pakt dat niet altijd even goed uit. Wanneer iemand hem vraagt hoe hij aan bepaalde spullen komt die hij gewenst heeft, is zijn antwoord “Internet” of Erfenis. Zijn volledige naam is Timothy Tiberius “Timmy” Turner

Cosmo en Wanda
De feeën Cosmo en Wanda zijn afkomstig uit de feeënwereld. Hun lotsbestemming is het helpen van kinderen die om wat voor reden dan ook ongelukkig zijn, en zij zijn dan ook toegewezen aan Timmy zelf. Cosmo scoort op de schaal van hersens niet hoog. Eigenlijk is ‘hersens’ wel het laatste woord dat je zou gebruiken om Cosmo te beschrijven. Desondanks bedoelt hij alles goed en houdt hij zielsveel van Timmy en Wanda. Hij en Wanda zijn al zo’n 10.000 jaar getrouwd. Wanda is geen genie, maar toch vele malen slimmer dan haar man. Ze kan goed met haar toverstaf overweg en zeurt heel veel over het onverantwoordelijke gedrag van haar man en petekind. Cosmo’s moeder heeft een hekel aan Wanda en probeert van haar af te komen omdat ze wil dat Cosmo voor altijd haar baby blijft. Samen heeft het stel door de jaren heen vele, vele kinderen gelukkig proberen te maken. Zo waren ze in de jaren 70 onder meer de feeënpeetouders van Bill Gates, maar ook van Denzel Crocker, de gevreesde leraar van Timmy. Verder ook van o.a. Walt Disney, Tina Turner en Vanilla Ice. Cosmo en Wanda kunnen vrijwel alle wensen vervullen, behalve wanneer deze ingaan tegen “De Regels”. Deze staan opgetekend in een wetboek waar iedere fee zich aan moet houden. Vaak worden de wensen van Timmy een puinhoop en in een poging de puinhoop te verhelpen wordt het een nog grotere puinhoop. Ook wordt hun de toverkracht tijdelijk ontnomen als ze opgesloten raken onder een vlindernetje. In het vervolg van de serie krijgen Cosmo en Wanda een feeënbaby genaamd Poof en later ook nog een feeënhond genaamd Sparky.

Timmy’s ouders
Timmy’s ouders worden in de serie altijd Pap en Mam of meneer en mevrouw Turner genoemd. Hun echte voornamen zijn niet bekend. Mam is makelaar van beroep en Pap heeft een kantoorbaan. Van Pap is bekend dat hij 42 jaar is, aangezien hij in een aflevering zegt dat hij over 23 jaar thuiskomt als 65-jarige. Van Mam is bekend dat ze in de aflevering Poltergeeks (Poltergekken) zegt dat ze eerst Barnarby heette. Over hoe Pap en Mam elkaar leerden kennen bestaan meerdere verhalen. Zo wordt in een aflevering getoond dat ze elkaar leerden kennen tijdens een hardloopwedstrijd voor kinderen. Pap werd meteen verliefd op Mam toen hij haar zag touwtje springen en gaf haar de trofee die hij won na afloop van deze hardloopwedstrijd. Een andere aflevering toont echter dat Mam eerst een relatie had met Dinkelberg en pas met Pap op ging trekken toen hij haar dumpte. Pap is kampioen in het spelen van hints. Telkens als iemand op het punt staat Pap of Mams echte naam te noemen, rijdt er een luidruchtige vrachtwagen voorbij (in een andere serie viel alleen een boek dicht). Een grote hekel heeft Pap aan de Dinklebergen (de buren) die in zijn ogen altijd een perfect leven leiden.

Vicky
Vicky is de gemene babysitter van Timmy en doet er alles aan om hem het leven zuur te maken en veel geld te ‘verdienen’. Zo laat ze hem bijvoorbeeld werken terwijl zij in de stoel naar de televisie kijkt, zonder dat Timmy’s ouders dit weten. Ook andere kinderen zijn niet veilig voor haar. De enige persoon die haar mag is Mark Chang, een buitenaards wezen van de planeet Yugopotamië. Ze zegt meerdere keren dat hij uit Europa komt. De slechtheid van Vicky komt doordat ze de gebeten is door een gevaarlijke kever. In de aflevering ‘Vicky Loses Her icky’ wordt dit duidelijk. Iedereen die door deze kever gebeten wordt krijgt een gevaarlijk geweten.

Mark Chang
Een buitenaards wezen van de planeet Yugopotamië. Hij is een groen wezen met tentakels in plaats van armen. Net als alle Yugopotamiërs houdt hij juist van slechte en vieze dingen en vindt mooie dingen vreselijk. Hij is stapelverliefd op Vicky omdat haar nare persoonlijkheid bij zijn volk een schoonheidsideaal is. Hij verscheen voor het eerst in de serie toen Timmy een ruimtemonster wenste voor hem en zijn vrienden om mee te spelen. Aanvankelijk kan hij niet goed met Timmy overweg, maar later in de serie staat hij op betere voet met hem. Regelmatig als hij bij Timmy is, vermomd hij zich als een mensenkind.

Tootie
Tootie is het zusje van Vicky. Ze is verliefd op Timmy en doet altijd pogingen om Timmy voor zich te winnen. Ze heeft een bloedhekel aan Trixie omdat Timmy daarvan houdt. Een keer toen niemand op haar feestje wilde komen, wenste Timmy dat ze feënpeetouders had om van haar verjaardag een geweldig feestje te maken. Tootie had bijna aan Crocker verraden dat er feënpeetouders bestonden.

Jurgen von Strengel
Jurgen is de baas van de feeënwereld en alle feeën. Hij zorgt er onder andere voor dat “de regels” worden nageleefd. Hij is zeer makkelijk te herkennen aan zijn enorme lengte (hij is zo groot als een volwassen mens terwijl de meeste feeën het formaat van een mensenkind hebben), gigantische staf, legerachtige kleding en het feit dat hij geen vleugels heeft. Ondanks dat hij van geweld houdt en het leuk vindt om mensen en/of feeën te zien zwoegen, is hij rechtvaardig en van nature geen slecht persoon. Hij wil gewoon orde houden.

Chester McBadbat
Timmy’s beste vriend. Hij heeft altijd een beugel en zo niet dan krijgt hij er binnen een dag wel weer een. Hij is slecht in honkbal, net als zijn vader bij wie hij in een woonwagenkamp verblijft. Zijn beugel bevat vaak geheime hulpmiddelen zoals een boor of een schoolbord. Hij woont in een caravan met zijn vader die altijd een zak op zijn hoofd draagt

AJ
Timmy’s andere vriend. Hij is een Afro-Amerikaans wonderkind met onder andere een eigen laboratorium. Hij krijgt van meneer Crocker (de leraar van de drie jongens) altijd tienen. Ondanks zijn intelligentie houdt hij wel zoals andere kinderen van videospelletjes en strips.

Francis
Een jongen uit dezelfde klas als Timmy, Chester en AJ. Hij is de grootste pestkop van de school. Hij is duidelijk ouder en groter dan de andere kinderen in de klas, vermoedelijk omdat hij minimaal één keer is blijven zitten. In een aflevering werd bekend dat hij twaalf jaar is.

Meneer Crocker
de gemene leraar van Timmy die een enorme obsessie heeft voor feeën. Op Timmy’s school kent (of in elk geval vermoedt) alleen meneer Crocker Timmy’s geheim. Altijd als hij in de klas iets ziet wat door Timmy’s feeën gebeurd is, roept hij zijn bekende uitspraak “Feeënpeetouders!”, waarbij hij allerlei spastische bewegingen maakt. Toen hij nog een kind was had Crocker zelf Cosmo en Wanda als feeënpeetouders, maar door toedoen van de tijdreizende Timmy verloor hij ze en werden zijn herinneringen aan zijn feeën gewist. Sindsdien is hij wanhopig op zoek naar bewijzen dat feeën echt bestaan, wat hem tot een buitenbeentje maakt bij de andere docenten. In seizoen 7 blijkt echter dat Crockers obsessie voor feeën door de feeënwereld als krachtbron wordt gebruikt, net zoals de obsessie van andere volwassenen voor feeën. Crockers volledige naam is Denzel Quincy Crocker.

Trixie Tang
Een knap meisje van Timmy’s school dat heel populair is. Timmy is op haar verliefd. Ze draagt altijd een roze shirt, een kort rokje en een roze haarband. Ze vormt samen met Veronica, Tad en Chad het rijke, populaire viertal dat in de schoolkantine een aparte tafel heeft. Timmy probeert de raarste dingen om met haar te praten en of verkering te krijgen/

Baby Poof
De baby van Cosmo en Wanda, die zijn debuut maakt in de special Fairly Oddbaby. Hij is de eerste feeënbaby in 10.000 jaar. Cosmo en Wanda kregen hem toen Timmy dat wenste. Poof kan toveren met zijn rammelaar net als Cosmo of Wanda met hun toverstaf. Zijn emoties brengen altijd een magisch effect met zich mee. Zo gebeurt er iets goeds als hij lacht, en iets slechts als hij huilt.

Sparky
De magische hond van Timmy Sparkey en de beste vriend van Timmy. Hij heeft veel baasjes gehad, maar die hebben hem allemaal gedumpt omdat hij zo druk was.

Dit figuur wordt geleverd in originele geopende verpakking die meer dan 15 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

12 cm

Verpakking

Blister (geopend)

Inhoud

2 figuren met accessoires

Merk

Uitgave

2005