Elliott en E.T.

9,95

Personages uit E.T.

Uitverkocht

Artikelnummer: 8435450221590 Categorie: Tags: , , ,

Speelgoed figuren van Elliott en E.T.

E.T. vertelt het verhaal over Elliott, een eenzame jongen die bevriend raakt met een buitenaards wezen, genaamd E.T., dat gestrand is op de Aarde. Elliott en zijn broer en zus helpen het buitenaardse wezen naar zijn moederplaneet terug te keren, terwijl ze het wezen proberen geheim te houden voor hun ouders en de Amerikaanse regering.

De film begint in een bos in Californië waar enkele buitenaardse wezens een bezoek aan de Aarde brengen. Wanneer een groep Amerikaanse overheidsagenten verschijnt, vluchten de wezens naar hun eigen ruimteschip. In hun haast laten ze echter een van hen per ongeluk achter. Niet ver daarvandaan ligt de woonwijk, waar de jonge Elliott woont. Het is avond en zijn oudere broer Michael heeft zijn vrienden op bezoek. Elliott wil graag met hen meespelen, maar wordt op pad gestuurd om pizza te halen. Wanneer hij de pizza heeft opgehaald, ontdekt Elliott een buitenaards wezen, dat onmiddellijk vlucht. Elliott vertelt geschrokken maar enthousiast dat hij een vreemd wezen heeft gezien, maar zijn broer, zijn moeder en de vrienden van zijn broer geloven geen van allen dat Elliott echt iets gezien heeft. Elliott probeert desondanks toch om het wezen te lokken. Dit doet hij door Reese’s Pieces-snoepgoed in het bos te leggen. Uiteindelijk weet hij het vertrouwen van het wezen te winnen, en lokt hij het naar zijn slaapkamer. Als Elliott wil gaan slapen, merkt hij dat zijn bewegingen worden nagebootst door het wezen.

De volgende ochtend veinst Elliott dat hij ziek is, zodat hij niet naar school hoeft, en kan spelen met het ruimtewezen. Later die dag toont Elliott het wezen aan Michael en zijn jongere zus Gertie. Hun moeder Mary hoort het gestommel en komt naar boven. Michael en Gertie verstoppen in allerijl het wezen in de kast, terwijl Elliott zijn moeder ervan verzekert dat alles in orde is. Michael en Gertie beloven Elliott dat ze het geheim verborgen zullen houden voor hun moeder. Ze besluiten het wezen te houden en beginnen zich af te vragen waar het vandaan komt. Intussen laat het wezen zijn kunsten zien door een dode plant opnieuw tot leven te brengen.

De volgende dag ervaart Elliott op school een telepathische band met het wezen. Terwijl het wezen thuis het huis verkent, de koelkast plundert, blikjes bier verorbert en aangeschoten door het huis zwalkt, begint ook Elliott zich vreemd te gedragen. Elliott laat een boer in de klas, glijdt aangeschoten van zijn stoel en bevrijdt daarna in de klas alle kikkers die gebruikt zouden gaan worden voor een dissectie. Wanneer het wezen op tv ziet hoe John Wayne Maureen O’Hara kust in de film The Quiet Man, kust Elliott op dezelfde wijze een klasgenootje op wie hij verliefd is.

Die middag leert het wezen zijn eerste woordjes Engels, doordat hij Gertie herhaalt, die actief meedoet met het leren van woordjes van Sesamstraat. Ook leert hij zichzelf E.T. noemen. Met zijn pasgeleerde woorden maakt E.T. vervolgens duidelijk aan de drie kinderen Elliott, Gertie en Michael dat hij naar huis wil bellen, “E.T. phone home”. Gelukkig heeft E.T. behoorlijk wat kennis van elektronica en techniek, want met behulp van Speak & Spell-speelgoed, een zaagblad, en verschillende andere huis-, tuin- en keukenmaterialen weet E.T. een communicatie-apparaat te bouwen. Michael merkt dat de gezondheid van E.T. begint af te zwakken en merkt eveneens dat Elliott naar zichzelf verwijst met ‘wij’. Op Halloween verkleden Michael en Elliott E.T. als spook om hem zo ongemerkt het huis uit te smokkelen. Elliott en E.T. fietsen naar het bos, waar E.T. erin slaagt om een signaal naar zijn moederplaneet te seinen. Als Elliott de volgende ochtend wakker wordt, merkt hij dat E.T. verdwenen is, en verdrietig keert hij terug naar huis. Michael vindt E.T., wiens leven aan een zijden draadje hangt, en geeft hem aan Elliott, die eveneens op sterven ligt. Mary wordt bang wanneer ze het ruimtewezen en de ziekte van haar zoon ontdekt. Op hetzelfde moment ontdekt de Amerikaanse overheid het bestaan van E.T. en vallen overheidsagenten het huis binnen.

Wetenschappers zetten een medische voorziening op en laten E.T. en Elliott in quarantaine brengen voor een onderzoek. De telepathische band tussen Elliott en E.T. verdwijnt wanneer laatstgenoemde lijkt te sterven. Nadat E.T. is gestorven, wordt Elliott even alleen gelaten met het roerloze lichaam, om afscheid van zijn vriend te nemen. Plotseling merkt hij dat de bloem, die E.T. eerder nieuw leven had ingeblazen, opnieuw tot leven komt. E.T. blijkt nog in leven, en maakt aan Elliott duidelijk dat zijn soortgenoten hem komen ophalen: E.T. kan naar huis, en zijn hart gloeit van blijdschap! Elliott en Michael stelen een busje om E.T. naar het bos te brengen en er ontstaat een wilde achtervolging. Michaels vrienden steken een handje toe door de autoriteiten te omzeilen met de fiets. Als Michael zich met het busje vastrijdt, pakken ze de crossfiets en maakt E.T. gebruik van zijn buitenaardse krachten om alle jongens tegelijk met de fietsen te laten vliegen in de richting van het bos. Als ze in de buurt van het ruimteschip komen, begint het hart van E.T. nog sterker te gloeien om zich voor te bereiden op z’n terugkeer naar zijn moederplaneet. Mary, Gertie en “Keys”, een overheidsagent, komen ook opdagen in het bos. E.T. neemt afscheid van Michael en Gertie, en terwijl hij zijn gloeiende vinger naar Elliotts voorhoofd wijst, zegt hij tegen hem: “I’ll be right here”. Vervolgens pakt E.T. de bloempot die Gertie hem gaf en wandelt hij het ruimteschip binnen, dat daarna opstijgt, waardoor er een regenboog aan de hemel verschijnt.

Grootte

8 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

2 figuren

Merk