Super Saiyan God Gogeta

44,95

Personage uit Dragon Ball

Uitverkocht

Speelgoed figuur van Super Saiyan God Gogeta uit Dragon Ball.

Het verhaal van Dragon Ball volgt het leven van Son Goku vanaf zijn avonturen als kind tot en met de tijd dat hij op middelbare leeftijd is. Goku is een erg sterke jongen met een apenstaart. Hij gaat samen met een tienermeisje genaamd Bulma op reis om de Dragon Balls te vinden. Goku gaat later in de leer bij Kame Sennin om aan het Tenkaichi Budokai-toernooi deel te nemen. Tijdens zijn training met Roshi ontmoet hij een kale monnik genaamd Krilin, die zijn rivaal en trainingspartner wordt. Veel van Goku’s vijanden en rivalen raken later met hem bevriend, zoals de woestijn bandiet Yamcha, de huurmoordenaar Ten Shin Han, en de samoerai Yajirobe. Gedurende zijn leven maakt hij vele gevechten mee. Hij neemt het onder andere op tegen Pilaf en het Red Ribbon Leger. Hij redt de wereld van de demon Piccolo en groeit uiteindelijk uit tot de sterkste martial artist op aarde. Hij staat hierin niet alleen, de manga bevat een grote verzameling aan martial art-helden en schurken die de conflicten veroorzaken waar het verhaal op drijft.

Als een jonge volwassene ontmoet Goku zijn oudere broer Raditz, die hem vertelt dat hij van het buitenaardse ras Saiyan is. De Saiyans hebben Goku naar de Aarde gestuurd om het te veroveren, maar hij verloor zijn geheugen na een zware val op het hoofd en voelt zich vanaf dan ook een mens. Om de aarde te beschermen tegen de Saiyans, werkt Goku samen met zijn voormalige vijand Piccolo, en weigert Raditz te helpen zijn missie voort te zetten. Hierdoor krijgt hij andere vijanden, zoals Vegeta, de prins van de Saiyans. Vegeta wordt later zijn rivaal, en zijn bondgenoot. Hij komt ook tegenover Freeza te staan, de galactische tiran die verantwoordelijk is voor de vernietiging van de Saiyans. Door Freeza’s wrede daden transformeert Goku in een Super Saiyan. Goku verslaat Freeza, en heeft het universum gered.

Enige tijd later verschijnt er een groep van cyborgs die geschapen zijn door Gero, een lid van het voormalige Red Ribbon Leger, om wraak te nemen op Goku. Twee cyborgs worden geabsorbeerd door een kwaadaardige levensvorm genaamd Cell. Cell is van plan de aarde vernietigen, maar hij wordt uiteindelijk verslagen door Goku’s zoon, Son Gohan. Zeven jaar later wordt Goku in een nieuwe strijd gedreven om het heelal te beschermen tegen een magisch monster genaamd Majin Buu. Hij wordt uiteindelijk vernietigd door Goku. Hierna wordt Goku de leermeester van Uub, de menselijke reïncarnatie van de kwade Buu. Hij zal Goku’s opvolger worden.

De Dragon Balls, waar de serie naar vernoemd is, zijn één onderdeel van het Dragon Ball-universum, maar zijn niet de focus van alle verhaallijnen. De Dragon Balls zijn zeven magische bollen die over de hele wereld verspreid zijn. Wanneer ze allen verzameld zijn, kunnen ze gebruikt worden om de draak Shenron op te roepen die dan een wens vervult binnen bepaalde grenzen. Als de wens is vervuld, worden de bollen weer over de hele wereld verspreid en worden ze onbruikbaar voor een jaar.

De wereld van Dragon Ball is gigantisch groot en uitgebreid. In de loop van het verhaal wordt Goku steeds sterker en sterker, krijgt hij steeds meer vrienden, trouwt hij met Chi-Chi en krijgen ze twee zoons genaamd Gohan en Goten.

Grootte

16 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk