Prinses Pocahontas

17,50

Prinses uit Disney Sprookjes

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993545346 Categorie: Tags: , ,

Speelgoed figuur van Prinses Pocahontas uit Disney Sprookjes.

In het jaar 1607 maakt een Engels schip zich klaar om af te varen naar Noord-Amerika om een kolonie te stichten en op zoek te gaan naar goud. Een van de opvarenden van het schip is de avonturier John Smith. Hij redt tijdens de reis het leven van de jonge matroos Thomas wanneer deze overboord valt. Ondertussen in Noord-Amerika, keren het indianenopperhoofd Powhatan en diens krijgers terug van een oorlog die ze hebben gewonnen. Powhatans dochter Pocahontas krijgt te horen dat de krijger Kocoum om haar hand heeft gevraagd. Zelf ziet ze hem echter niet staan. Ze vraagt grootmoeder Wilg, een pratende boom, om raad. Die vertelt Pocahontas dat ze naar haar hart moet luisteren.

Kort hierop arriveren de Britse kolonisten. Pocahontas wordt nieuwsgierig en ze besluit samen met haar wasbeer Meeko en de kolibrie Flit een kijkje te nemen. John Smith verkent de omgeving en Pocahontas volgt hem. Als ze ontdekt wordt door Smith, klikt het meteen tussen de twee en worden ze verliefd. Pocahontas laat John inzien dat indianen helemaal niet zulke wilden zijn als men in Johns land denkt. Ze vertelt hem ook dat hij de aarde moet zien als meer dan alleen iets dat hij kan bezitten.

Tussen de andere indianen en de kolonisten ontstaan echter al snel botsingen. Bij een eerste treffen wordt een krijger van Pocahontas’ stam neergeschoten. Powhatan besluit de Britten de oorlog te verklaren en roept de hulp in van andere indianenstammen. De situatie wordt er niet beter op wanneer de leider van de kolonisten, gouverneur John Ratcliffe, ontdekt dat er mogelijk geen goud is in het gebied. Hij had namelijk deze expeditie willen gebruiken om eindelijk zijn naam te vestigen aan het Britse hof. In zijn obsessie komt hij tot de conclusie dat de indianen natuurlijk het goud hebben en hij het met geweld van hen moet afpakken.

Op een avond ontmoeten Pocahontas en John elkaar weer. Ze worden echter gevolgd door Kocoum en Thomas. Kocoum valt John aan, waarna Thomas ingrijpt en Kocoum doodschiet. John neemt de schuld van het vermoorden van Kocuom op zich en hij wordt gevangengenomen. De volgende dag zal hij worden terechtgesteld alvorens de slag tussen de indianen en kolonisten los zal breken.

Aangemoedigd door grootmoeder Wilg grijpt Pocahontas in. Net op het moment dat haar vader John wil doden komt ze tussenbeide. Zij smeekt haar vader om John te laten gaan omdat ze van hem houdt en haar vader stemt hiermee in. Hij geeft toe dat de oorlog fout was en besluit niet verder te zullen vechten tenzij de kolonisten hem hiertoe dwingen. Deze zien echter ook de ernst van de situatie in en vallen niet aan. Alleen Ratcliffe is het hier niet mee eens. Hij grijpt een geweer en probeert Powhatan neer te schieten. John Smith springt ervoor en vangt de kogel op. De andere kolonisten komen in opstand tegen Ratcliffe en nemen hem gevangen. John is dusdanig gewond geraakt dat hij terug moet naar Engeland voor verzorging dus neemt hij afscheid van Pocahontas.

Grootte

30 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur

Merk