Prinses Minnie Mouse

17,50

Prinses uit Disney Sprookjes

Uitverkocht

Artikelnummer: 8421134182172 Categorie: Tags: , ,

Speelgoed figuur van Prinses Minnie Mouse uit Disney Sprookjes.

Mickey Mouse is een muis die in 1928 is ontworpen door Walt Disney. Mickey is een icoon voor The Walt Disney Company en een van de meest herkenbare symbolen in de wereld. In de loop der jaren is het uiterlijk van Mickey Mouse sterk gewijzigd. Al vrij snel wist Disney een vriendelijker gezicht aan Mickey te geven. In de oudste strips draagt Mickey een rode korte broek met grote knopen. In latere versies gaat hij ‘normaal’ gekleed. Verder draagt hij handschoenen die hij nooit uitdoet. Mickeys karakter verandert ook nogal; in de eerste verhalen is hij overwegend een baldadig ventje dat vaak rare streken uithaalt. Later wordt Mickey veel serieuzer en ook behoorlijk verstandig; Mickey is vaak degene die de juiste oplossing weet in moeilijke situaties.

Tot de naaste vriendenkring van Mickey behoren Goofy, Karel Paardepoot en Klarabella Koe. Ze beleven samen veel avonturen. Mickey heeft twee neefjes, Puk en Max, die vaak bij hun oom in huis zijn en er soms helemaal lijken te wonen. Mickey heeft ook een hond, Pluto. Opmerkelijk is dat Pluto zich in alle opzichten volledig dierlijk gedraagt, als enige van de vaste personages in de Mickey Mouse-verhalen. Mickey schiet de Duckstadse politiecommissaris O’Hara regelmatig te hulp wanneer er misdaden opgelost moeten worden.

Minnie Mouse is de vaste vriendin van Mickey Mouse. Als tekenfilmpersonage maakte ze in 1928 tegelijk met Mickey haar debuut. Ze vergezelt Mickey vaak op zijn reizen. Dit levert geregeld gevaar op: zo is Minnie een aantal keer ontvoerd door onder meer Boris Boef en diens handlangers. Gelukkig wordt ze iedere keer bevrijd door Mickey, die daarbij veelal hulp krijgt van Goofy, Karel Paardepoot, Pluto en Commissaris O’Hara. In het dagelijks leven is Minnie goed bevriend met Klarabella Koe en Katrien Duck. Samen met haar vriend(inn)en beleeft ze geregeld avonturen in het tijdschrift Donald Duck.

Grootte

25,6 cm

Verpakking

Plastic

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk