Aanbieding!

Mulan

14,95

Prinses uit Disney Sprookjes

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993664894 Categorie: Tags: , ,

Speelgoed figuur van Mulan uit Disney Sprookjes.

Bij de Chinese Muur beginnen de Hunnen onder leiding van Shan Yu een invasie. Wanneer de keizer van de invasie hoort, beveelt hij dat een man uit iedere familie in het leger moet dienen. Intussen bereidt in een boerendorp Fa Mulan, de enige dochter van de familie Fa, zich voor op een ontmoeting met de koppelaarster. Als ze de test van de koppelaarster doorstaat, zal ze zeker trouwen en zo de familie-eer hoog kunnen houden. Door toedoen van de gelukskrekel, die ze van haar grootmoeder had gekregen, faalt ze echter voor de test en keert beschaamd terug naar huis.

Later die dag bereikt het nieuws van de mobilisatie het dorp. Mulans vader was de enige man in de familie, dus zal hij bij het leger moeten. Hij is echter oud en slecht ter been, en Mulan weet zeker dat hij de oorlog niet zal overleven. Ze besluit zich voor te doen als een man en haar vaders plaats in te nemen. Niet veel later ontdekken Mulans ouders wat ze heeft gedaan, maar het is al te laat: als ze Mulan ontmaskeren, zal ze worden gedood wegens verraad. Mulans grootmoeder vraagt de geesten van hun voorouders om hulp. Deze besluiten een van de familiehoeders te sturen om Mulan te beschermen. Mushu, een kleine draak en een familiehoeder die gedegradeerd is nadat zijn vorige missie op een ramp uitdraaide, krijgt de opdracht om de stenen draak in de tuin te wekken. Hij vernielt de draak per ongeluk en gaat noodgedwongen zelf achter Mulan aan samen met Cri-Kee.

Begeleid door Mushu’s “advies” doet Mulan haar intrede in het legerkamp onder de naam Ping. Op hetzelfde moment bespreekt Li, de generaal van het leger, de aanvalsstrategieën met zijn zoon Shang. Li zal de huidige troepen naar het slagveld leiden, terwijl Shang als kapitein de nieuwe rekruten traint. Buiten lokt Mulan met haar gedrag een vechtpartij uit, waardoor Shang gelijk alle soldaten strafcorvee geeft. De training begint en na een moeizame start kunnen alle soldaten goed meekomen, alleen wordt Mulan door de andere soldaten voortdurend bespot. Uiteindelijk verdient ze het respect van de soldaten en Shang door een hoge paal te beklimmen – een opdracht waar niemand anders eerder in slaagde. Hoewel Shang tevreden is over de vorderingen, is Chi Fu (de raadsheer van de keizer) dat allerminst. Hij wil de generaal rapporteren dat de rekruten van Shang niet geschikt zijn om te vechten. Hierop besluit Mushu in te grijpen. Hij en Cri-Kee schrijven uit naam van de generaal een brief dat de soldaten direct naar het front moeten komen.

Wanneer de rekruten aankomen bij het dorp waar de rest van het leger zou wachten, treffen ze een slagveld aan. Het dorp is met de grond gelijk gemaakt en alle soldaten zijn dood, inclusief generaal Li. Shang leidt zijn troepen via de kortste weg naar de keizerlijke stad, in de hoop de Hunnen nog op tijd te kunnen onderscheppen. Onderweg worden ze aangevallen en er breekt een groot gevecht uit. Mulan ziet haar kans om zich te bewijzen; met een strategisch gelost kanonschot veroorzaakt ze een lawine, die alle Hunnen onder de sneeuw begraaft. Shang dreigt ook te worden meegesleurd, maar Mulan redt hem.

Naderhand blijkt Mulan gewond te zijn geraakt in het gevecht. Shang laat direct een dokter halen. Wanneer die Mulan onderzoekt, komt aan het licht dat ze in werkelijkheid een vrouw is. Shang besluit haar echter niet te doden, maar ze moet wel het leger verlaten. Die avond zien Mulan en Mushu dat Shan Yu en vijf van diens soldaten de lawine hebben overleefd en nu koers zetten naar de keizerlijke stad. Mulan haast zich ook naar de stad, waar de andere soldaten op dat moment als helden worden onthaald. Mulans waarschuwingen worden genegeerd door de feestvierende bevolking. Derhalve slagen de Hunnen erin de keizer te vangen en zich te barricaderen in het paleis. Op advies van Mulan vermommen de soldaten zich als concubine om zo ongezien in de buurt van de Hunnen te kunnen komen. De vijf Hunnen worden met gemak uitgeschakeld en de keizer gered. Shan Yu laat zich minder makkelijk verslaan. Uiteindelijk lokt Mulan hem naar het dak van het paleis, waar Mushu reeds een grote vuurpijl klaar heeft gezet. Met de pijl schieten ze Shan Yu de vuurwerktoren in, en hij komt om in de explosie.

De keizer vergeeft Mulan al haar daden en biedt haar zelfs een plaats aan in zijn raad. Mulan weigert daar ze terug wil naar huis. De Keizer geeft haar zijn amulet en het zwaard van Shan Yu. Wanneer Mulan wegrijdt, spoort de keizer Shang aan om haar te volgen. Thuisgekomen geeft Mulan de geschenken van de keizer aan haar vader ter ere van de familie, die dolgelukkig is dat zijn dochter terug thuis is. Shang arriveert ook en wordt meteen uitgenodigd om te blijven. In de tempel van de voorvaderen krijgt Mushu zijn oude positie terug nu hij een missie succesvol heeft afgerond.

Grootte

35 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk