Disney Kasteel

164,95

Kasteel uit Disney Sprookjes

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993840557 Categorie: Tags: , ,

Speelgoed kasteel uit Disney Sprookjes.

De originele Disney Princess line-up bestond uit Sneeuwwitje, Assepoester, Aurora, Ariel, Belle, Jasmine, Pocahontas en Mulan. Later werd deze uitgebreid met Tiana, Rapunzel, Merida en Anna en Elsa van Frozen. De Disney Prinsessen komen voor in verschillende sing-a-long series, die zijn uitgegeven door The Walt Disney Company. De Prinsessen die deel uitmaakten van de lijn, werden gekozen uit klassieke Disney films. De personages werden niet gekozen om hun specifieke adellijke titel, maar eerder om hoe goed ze pasten in wat Disney medewerkers ‘De Prinsessenmythologie’ noemden. Mulan is een voorbeeld van dit concept: Ze heeft geen familiale banden met adel of koninklijke families, maar wordt nog steeds in de lijst inbegrepen.

De personages zelf vertonen duidelijke overeenkomsten. De Prinsessen tonen goede wil tegenover alle levende wezens, wat blijkt uit de veelvoorkomende mogelijkheid tot praten met dieren. De Prinsessen zijn gekend om hun innerlijke en uiterlijke schoonheid, evenals als hun prachtige zangstemmen. Elke Prinses, uitgezonderd Merida en Elsa, heeft een romance die opgelost is bij het einde van haar debuutfilm; hun mannelijke tegenspelers zijn gekend als de Disney Prinsen. De Prinsessen vertonen gelijkende persoonlijkheden in hun tijdperken: De eerste drie (Sneeuwwitje, Assepoester en Aurora) komen voor als klassevol, sierlijk en romantische dagdromers, die onder de acties van anderen lijden. Ze behielden hun innerlijke kracht door mededogen, liefde, vriendelijkheid en, vooral bij Sneeuwwitje, hun grote veerkrachtigheid.

Na het Renaissance Tijdperk, werden de heldinnen, Ariël, Belle, Jasmine, Pocahontas en Mulan, eerder actief dan reactief. Hun karaktertrekken zijn vooral wilskrachtig, avontuurlijk, pittig, slim en vastberaden. Hun doelen focussen ook meer op avontuur en vrijheid dan liefde, zoals bij de eerste drie. Deze Prinsessen zijn eerder strijders dan dromers. Ze leefden ook in werelden, die zich meer bewust waren van de traditionele en veranderende rol van vrouwen; vooral bij Ariel, wiens slechterik, Ursula, beweerd dat vrouwen op het land behoren stil te zijn, bij Belle, wiens slechterik, Gaston, haar verzekerd dat het ‘niet juist is voor een vrouw om te lezen’ en bij Mulan, waar haar vrienden de mannelijke eigenschappen verheerlijken boven die van de ‘ideale vrouw’.

In het Moderne Tijdperk, waartoe Tiana, Rapunzel, Merida (en Anna en Elsa) behoren, hebben de Prinsessen meer uiteenlopende en eigen persoonlijkheden. Zo is Tiana de meest realistische, Rapunzel en Anna meer idealistisch zoals de oudere Prinsessen, Merida is dapper, koppig en stoer en Elsa is de meest introverte van allemaal.

Sneeuwwitje, Aurora, Ariël, Jasmine, Rapunzel, Merida en Anna en Elsa zijn de dochters van koningen en koninginnen, waardoor ze dus geboren Prinsessen zijn. Pocahontas wordt aanschouwd als van koninklijke bloede omdat ze de dochter is van het (opper)hoofd van een inheemse Amerikaanse stam. Assepoester, Belle en Tina zijn prinses geworden d.m.v. huwelijk met een prins. Mulan is noch prinses door geboorte of door huwelijk, maar behoort tot de line-up omdat ze een hoge status en verkregen heeft van de Keizer van China.

Grootte

122 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

Kasteel met meubels

Merk