Belle en Merida

37,50

Prinsessen uit Disney Sprookjes

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993632183 Categorieën: , , Tags: , ,

Speelgoed figuren van Belle en Merida uit Ralph Breaks the Internet.

Wreck-It Ralph speelt zich af in een wereld die bestaat binnen de verschillende video- en arcade spellen in de Litwak’s Arcade speelhal. Na sluitingstijd komen de personages uit de verschillende spellen vaak bijeen. Centraal staat Wreck-It Ralph, de antagonist uit het spel “Fix-It Felix, Jr.” Tijdens een bijeenkomst met andere videospel schurken maakt Ralph bekend dat hij niet langer de schurk wil zijn, daar iedereen van zijn spel hem haat. Hij hoopt dat door een medaille te winnen, net als Felix dat altijd doet, hij het respect van de anderen kan krijgen.

In Ralph Breaks the Internet, waagt Vanellope von Schweetz zich samen met haar beste vriend Ralph in de onbekende wereld van het Internet. Omdat ze omringd wordt door avatars van Disney prinsessen, is Vanellope verbaasd dat ze verschillende punten met hen gemeen heeft.

In Belle en het Beest word een knappe maar arrogante prins, vanwege zijn harteloosheid vervloekt, nadat hij een tovenares die hem in de gedaante van een oude vrouw om onderdak vroeg de toegang tot zijn kasteel weigerde. De prins moet als een afzichtelijk beest verder leven. De vloek zal enkel kunnen worden verbroken als hij op iemand verliefd wordt en de liefde bovendien wederzijds is. Als niet aan al deze voorwaarden is voldaan vóór zijn 21ste verjaardag, de dag dat het laatste rozenblaadje van de magische roos van de tovenares valt, zal hij de rest van zijn leven als het Beest moeten leven. De vloek treft eveneens het voltallige personeel van de prins; zij veranderen in huishoudelijke voorwerpen, maar met behoud van al hun menselijke vermogens en eigenschappen, inclusief de spraak.

In een dorpje op het Franse platteland wonen Belle en haar vader, de uitvinder Maurice. Belle is het knapste meisje van het dorp en brengt haar tijd het liefst door met lezen. Beiden worden echter door de dorpelingen echter als zonderlingen gezien, Belle omdat ze zoveel leest en Maurice vanwege zijn rare uitvindingen. Gaston, de sterkste en knapste man van het dorp, heeft een oogje op Belle, maar zij ziet hem niet staan.

Maurice gaat met een uitvinding naar een beurs, maar verdwaalt onderweg. Per toeval belandt hij in het kasteel van het Beest. De betoverde dienaren heten hem hartelijk welkom, maar het Beest zelf moet niets weten van de indringer. Maurice wordt opgesloten in de toren. Omdat haar vader niet terugkeert, gaat Belle naar hem op zoek waarna ook zij in het kasteel belandt. Daar maakt ze met het Beest een deal: ze zal vrijwillig voor de rest van haar leven bij hem blijven als hij haar vader laat gaan. Het Beest gaat akkoord.

Het Beest wordt er door zijn betoverde personeel op gewezen dat hij de vloek kan verbreken als het hem lukt om met Belle een liefdesband op te bouwen. Het Beest vraagt aan Belle of ze met hem wil dineren, maar Belle weigert hartgrondig. Belle krijgt meer vrijheid dan haar vader: zij mag in het hele kasteel komen behalve in de zijvleugel, waar de roos staat. Nieuwsgierig geworden komt Belle hier toch, waarop het Beest haar betrapt en het kasteel uit jaagt. Even later krijgt het Beest spijt en gaat haar achterna. Hij redt haar van een troep wolven en de twee keren terug naar het kasteel. Het Beest is gewond geraakt en Belle verzorgt hem. Hierdoor begint de band tussen de twee langzaamaan steeds hechter te worden, terwijl ze elkaar eerst haatten. Het Beest doet Belle zijn hele bibliotheek cadeau en zij is hiermee ontzettend blij. Het hoogtepunt van hun groeiende relatie is een romantisch avondje waarbij Belle en het Beest in de balzaal dansen op het lied ‘Belle en het Beest‘.

Ondertussen probeert Maurice de dorpelingen zover te krijgen dat ze hem helpen Belle te redden, maar niemand gelooft zijn verhaal. Maurices gedrag brengt Gaston op een onzalig idee om Belle te chanteren: hij sluit een deal met de eigenaar van het lokale gesticht om Maurice daar op te laten sluiten als Belle niet instemt om met Gaston te trouwen. Maurice gaat ten einde raad zelf weer naar het kasteel, maar zakt onderweg in elkaar door uitputting. Wanneer Belle via de toverspiegel van het Beest verneemt wat er met haar vader is gebeurd, laat het Beest haar gaan zodat ze hem naar huis kan brengen. Hij houdt nu zoveel van haar dat hij dit niet kan weigeren, ook al betekent het voor hemzelf dat alle hoop om de betovering nog op tijd te verbreken hiermee vervlogen is. Het Beest geeft Belle tevens zijn toverspiegel mee, zodat ze hem altijd kan zien. Barstje, het theekopje (eigenlijk een jongetje van een jaar of zes), reist mee als verstekeling.

Belle vindt haar vader en de twee keren huiswaarts, waar Gaston en de dorpelingen hen opwachten. Om te bewijzen dat haar vader niet gek is, toont Belle het Beest aan de dorpelingen via de spiegel. Hierop praat Gaston de dorpelingen aan dat het Beest een gevaarlijk monster is dat zo snel mogelijk vernietigd moet worden. Belle en Maurice worden opgesloten terwijl Gaston en de dorpelingen naar het kasteel vertrekken. Barstje helpt de twee ontsnappen met behulp van Maurices eigen uitvinding. Op dat moment zijn de dorpelingen echter al bij het kasteel gearriveerd en ze beuken de poort in. In het kasteel breekt een veldslag los tussen de dorpelingen en de betoverde kasteelbewoners, waarbij de dorpelingen uiteindelijk worden verjaagd. Gaston spoort het Beest op en gooit hem naar buiten op een kanteel. Aanvankelijk laat het Beest Gaston zijn gang gaan omdat zijn eigen leven toch al verloren is, maar wanneer het Beest ziet dat Belle is teruggekeerd vat hij nieuwe moed en vecht terug. Gaston doet alsof hij zich overgeeft, maar valt het Beest dan opnieuw aan en steekt hem neer. Met zijn laatste krachten slaat het Beest Gaston van de kasteelmuur af.

Belle bereikt het stervende Beest en bekent eindelijk dat ze van hem houdt, waarop de betovering net op tijd wordt verbroken. Het Beest verandert weer in de knappe prins van vroeger en geneest daarbij meteen ook van al zijn verwondingen. Ook het betoverde personeel verandert weer in echte mensen.

Brave speelt zich af in een fictief middeleeuws Schotland, in een tijd waarin vier clans om de macht strijden. Merida is de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Vanaf jonge leeftijd wordt ze door haar moeder voorbereid op de troon. Merida gaat echter veel liever haar eigen gang, en wanneer ze de kans krijgt, haalt ze stoere streken uit en bekwaamt ze zich in het boogschieten.

Op een dag krijgt ze van haar ouders te horen dat er de volgende dag drie prinsen zullen langskomen. Ze zullen op een toernooi gaan uitvechten wie de beste is, en deze prins mag vervolgens met Merida trouwen. Dat is de traditie, en de traditie moet gevolgd worden. Maar Merida wil helemaal niet met een van de prinsen trouwen. Tijdens een boogschiettoernooi zet ze de boogschietvaardigheden van de drie prinsen – en hun clan – voor schut. De clans zijn woedend en dreigen met oorlog. De wijze koningin Elinor weet de menigte gelukkig te bedaren, en spreekt haar dochter Merida daarna woedend aan op haar impulsieve gedrag.

Overmand door emotie vlucht Merida het bos in. Midden in het bos belandt ze bij een hutje waarin een excentriek oud vrouwtje woont. Wanneer Merida erachter komt dat het oude vrouwtje niet alleen houtbewerkster is, maar ook een heks, smeekt Merida haar om haar moeder te laten veranderen. Na veel aandringen, en de belofte om alle houtsnijwerkjes te kopen die de heks heeft liggen, gaat de heks overstag. Merida krijgt een cakeje mee. Als haar moeder dat opeet, zal dat haar veranderen.

Eenmaal terug in het kasteel is koningin Elinor zo blij dat haar dochter weer terug is, dat ze zich makkelijk laat inpalmen en van het cakeje eet. Binnen korte tijd begint de spreuk te werken. Maar koningin Elinor verandert niet zomaar, ze verandert in een beer! Merida smokkelt haar moeder ongezien het kasteel uit, op zoek naar de heks om haar moeder weer terug te veranderen. De heks is echter verdwenen, maar heeft wel een cryptisch bericht voor Merida achtergelaten: binnen twee dagen moet “de verbroken band weer geheeld zijn”, anders zal koningin Elinor voor altijd een beer blijven.

Na verschillende omzwervingen, misverstanden en avonturen, waarin Merida alle clans weer op één lijn krijgt zonder dat ze met een van de prinsen hoeft te trouwen, ze de vloek opheft van iemand die eeuwen geleden permanent in een beer was veranderd, en ook de drie kleine broertjes van Merida de nodige streken uithalen, lijkt de vloek over koningin Elinor toch nog niet op tijd opgeheven te worden. Merida heeft oprecht spijt van alles wat ze haar moeder heeft aangedaan en huilt uit bij haar beren-moeder, die daardoor op het nippertje weer menselijk wordt: de verbroken band tussen Merida en haar moeder is hersteld. De clans vertrekken uiteindelijk tevreden huiswaarts.

Prinses Merida van DunBroch is het hoofdpersonage uit Brave. Ze heeft lang, rood krullend haar, blauwe ogen, een bleke huid en een tenger figuur. Ze draagt een traditionele groenblauwe jurk, gemaakt voor het boogschieten. Ook draagt Merida soms een turquoise jurk met lange mouwen en gouden randjes.

Grootte

26 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

2 figuren met accessoires

Merk