Baby Oesters

19,95

Personage uit Alice in Wonderland

Uitverkocht

Artikelnummer: 4983164199154 Categorie: Tags: , ,

Speelgoed figuur van Baby Oesters uit Alice in Wonderland.

Alice in Wonderland begint ergens op het platteland van Engeland waar Alice luistert naar wat haar grotere zus voorleest uit een geschiedenisboek. Alice heeft geen interesse in wat haar zus allemaal vertelt. Dan ziet ze ineens het Witte Konijn met een klok in zijn hand, dat duidelijk enorme haast heeft. Alice ontsnapt aan de aandacht van haar zus en volgt het dier een hol onder de grond in. Ze valt in een diep gat en komt terecht bij een deur met een pratende deurknop. Alice verandert eerst in een reus en begint te huilen, waardoor er een zee van tranen ontstaat. Ze drinkt dan een “schrompeldrank”, waardoor ze heel klein wordt. Op deze manier kan ze door de deurknop zwemmen. Ze komt tijdens haar tocht door Wonderland allerlei vreemde wezens tegen, zoals een pijprokende dodo en de Kolderkat. Tijdens een bizar theekransje maakt ze kennis met de Hoedenmaker, de Maartse Haas en de Zevenslaper.

Uiteindelijk belandt Alice bij de hartenkoningin, die de scepter zwaait in dit vreemde land. De koningin speelt ook croquet, maar dan met egels als bal en flamingo’s als slagknuppel. Alice haalt zich de woede van de koningin op de hals en krijgt een rechtszaak. Alice wordt bijgestaan door de broertjes Diedeldie en Diedeldom, maar ter dood veroordeeld. De koningin wil haar onthoofden. Alice kan ontkomen en vlucht terug naar de deur. Op het moment dat de koningin en haar leger van speelkaarten bij Alice zijn, zit Alice opeens weer naast haar zus die haar zegt dat ze de hele tijd heeft geslapen. Het lijkt dus of Alice alles alleen gedroomd heeft.

De nieuwsgierige oesters zijn een familie van Baby Oesters en hun moeder. Als de Carpenter een bed van oesters ziet, gaat de Walrus het water in om te proberen te verleiden om mee te gaan wandelen. De moederoester slaat zijn aanbod af met een zwakke stem en zegt dat het niet de tijd is om haar oesterbed te verlaten, omdat ze weet dat oesters in maanden worden gegeten met een “R” erin. Hoewel de moeder haar kinderen adviseert thuis te blijven, legt de Walrus haar lang genoeg het zwijgen op om de oesters te misleiden om hem te volgen. In het Carpenter’s diner, terwijl de Carpenter een “saus die geschikt is voor koningen” bereidt, eet de hebzuchtige Walrus alle oesters op en laat de Carpenter hun lege schelpen ontdekken toen hij zijn deel ervan probeerde te vinden.

Grootte

4 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk