Assepoester en Mulan

37,50

Prinsessen uit Disney Sprookjes

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993632176 Categorieën: , , Tags: , ,

Speelgoed figuren van Assepoester en Mulan uit Ralph Breaks the Internet.

Wreck-It Ralph speelt zich af in een wereld die bestaat binnen de verschillende video- en arcade spellen in de Litwak’s Arcade speelhal. Na sluitingstijd komen de personages uit de verschillende spellen vaak bijeen. Centraal staat Wreck-It Ralph, de antagonist uit het spel “Fix-It Felix, Jr.” Tijdens een bijeenkomst met andere videospel schurken maakt Ralph bekend dat hij niet langer de schurk wil zijn, daar iedereen van zijn spel hem haat. Hij hoopt dat door een medaille te winnen, net als Felix dat altijd doet, hij het respect van de anderen kan krijgen.

In Ralph Breaks the Internet, waagt Vanellope von Schweetz zich samen met haar beste vriend Ralph in de onbekende wereld van het Internet. Omdat ze omringd wordt door avatars van Disney prinsessen, is Vanellope verbaasd dat ze verschillende punten met hen gemeen heeft.

De vader van het jonge meisje Assepoester is een weduwnaar, die is hertrouwd omdat hij zijn dochter graag een nieuwe moeder wilde geven. Korte tijd na het huwelijk overlijdt de vader van Assepoester, waarna haar stiefmoeder in werkelijkheid een erg gemene en jaloerse vrouw blijkt. Zij en haar dochters dwingen Assepoester om hun dienstmeid te worden. Bij alle huishoudelijke klusjes die ze moet doen krijgt Assepoester hulp van een groep muizen die in het huis wonen. Assepoester beschermt in ruil de muizen tegen de wrede kat Lucifer. Op een dag bevrijdt ze een nieuwe muis, Pieter, uit een val die door Assepoesters stiefmoeder is gezet. In het koninklijk paleis zit ondertussen de koning van het land met zijn eigen problemen. Hij wil graag dat zijn zoon in het huwelijk treedt en een gezin sticht. De prins komt die dag weer thuis en dus besluit de koning deze gelegenheid aan te grijpen om een bal te organiseren waarbij tevens alle jonge, ongehuwde meisjes uit zijn rijk zijn uitgenodigd. Hij hoopt dat de prins zo de vrouw van zijn dromen zal ontmoeten.

Assepoester en haar stief-familie krijgen ook een uitnodiging, maar mevrouw Tremaine wil Assepoester niet laten gaan. Ze zorgt ervoor dat Assepoester door haar werk niet toekomt aan het maken van een geschikte jurk voor het bal. De muizen proberen haar te helpen door zelf een jurk voor haar te maken, maar Anastasia en Drizella verscheuren deze vlak voordat ze naar het bal gaan. Dan krijgt Assepoester hulp uit onverwachte hoek: een goede fee tovert voor haar een baljurk met glazen muiltjes. Tevens verandert ze een pompoen in een koets en de muizen in paarden. Assepoester gaat naar het bal, alwaar ze al snel de aandacht van de prins trekt. Ze charmeert de prins uitermate, doch niemand herkent Assepoester. Om middernacht wordt de betovering verbroken en moet ze noodgedwongen het paleis ontvluchten. Bij haar vlucht verliest ze een van de muiltjes.

De prins vindt het muiltje en zweert dat hij haar zal vinden zodat hij met haar kan trouwen. De koning geeft de hertog de opdracht om alle meisjes in het land dit muiltje te laten passen om zo de identiteit van de geliefde van de prins te achterhalen. Wanneer de hertog het huis van Assepoester bezoekt, sluit mevrouw Tremaine Assepoester op in haar kamer. Terwijl zij en haar dochters tevergeefs proberen het muiltje te passen, stelen de muizen de sleutel van de deur en bevrijden Assepoester. Ze komt net op tijd beneden om het muiltje ook te passen. Even lijkt het nog mis te gaan wanneer, door toedoen van mevrouw Tremaine, het muiltje breekt, maar dan onthult Assepoester dat ze het andere muiltje nog bij zich heeft. Het sprookje eindigt met het huwelijk tussen Assepoester en de prins.

Bij de Chinese Muur beginnen de Hunnen onder leiding van Shan Yu een invasie. Wanneer de keizer van de invasie hoort, beveelt hij dat een man uit iedere familie in het leger moet dienen. Intussen bereidt in een boerendorp Fa Mulan, de enige dochter van de familie Fa, zich voor op een ontmoeting met de koppelaarster. Als ze de test van de koppelaarster doorstaat, zal ze zeker trouwen en zo de familie-eer hoog kunnen houden. Door toedoen van de gelukskrekel, die ze van haar grootmoeder had gekregen, faalt ze echter voor de test en keert beschaamd terug naar huis.

Later die dag bereikt het nieuws van de mobilisatie het dorp. Mulans vader was de enige man in de familie, dus zal hij bij het leger moeten. Hij is echter oud en slecht ter been, en Mulan weet zeker dat hij de oorlog niet zal overleven. Ze besluit zich voor te doen als een man en haar vaders plaats in te nemen. Niet veel later ontdekken Mulans ouders wat ze heeft gedaan, maar het is al te laat: als ze Mulan ontmaskeren, zal ze worden gedood wegens verraad. Mulans grootmoeder vraagt de geesten van hun voorouders om hulp. Deze besluiten een van de familiehoeders te sturen om Mulan te beschermen. Mushu, een kleine draak en een familiehoeder die gedegradeerd is nadat zijn vorige missie op een ramp uitdraaide, krijgt de opdracht om de stenen draak in de tuin te wekken. Hij vernielt de draak per ongeluk en gaat noodgedwongen zelf achter Mulan aan samen met Cri-Kee.

Begeleid door Mushu’s “advies” doet Mulan haar intrede in het legerkamp onder de naam Ping. Op hetzelfde moment bespreekt Li, de generaal van het leger, de aanvalsstrategieën met zijn zoon Shang. Li zal de huidige troepen naar het slagveld leiden, terwijl Shang als kapitein de nieuwe rekruten traint. Buiten lokt Mulan met haar gedrag een vechtpartij uit, waardoor Shang gelijk alle soldaten strafcorvee geeft. De training begint en na een moeizame start kunnen alle soldaten goed meekomen, alleen wordt Mulan door de andere soldaten voortdurend bespot. Uiteindelijk verdient ze het respect van de soldaten en Shang door een hoge paal te beklimmen – een opdracht waar niemand anders eerder in slaagde. Hoewel Shang tevreden is over de vorderingen, is Chi Fu (de raadsheer van de keizer) dat allerminst. Hij wil de generaal rapporteren dat de rekruten van Shang niet geschikt zijn om te vechten. Hierop besluit Mushu in te grijpen. Hij en Cri-Kee schrijven uit naam van de generaal een brief dat de soldaten direct naar het front moeten komen.

Wanneer de rekruten aankomen bij het dorp waar de rest van het leger zou wachten, treffen ze een slagveld aan. Het dorp is met de grond gelijk gemaakt en alle soldaten zijn dood, inclusief generaal Li. Shang leidt zijn troepen via de kortste weg naar de keizerlijke stad, in de hoop de Hunnen nog op tijd te kunnen onderscheppen. Onderweg worden ze aangevallen en er breekt een groot gevecht uit. Mulan ziet haar kans om zich te bewijzen; met een strategisch gelost kanonschot veroorzaakt ze een lawine, die alle Hunnen onder de sneeuw begraaft. Shang dreigt ook te worden meegesleurd, maar Mulan redt hem.

Naderhand blijkt Mulan gewond te zijn geraakt in het gevecht. Shang laat direct een dokter halen. Wanneer die Mulan onderzoekt, komt aan het licht dat ze in werkelijkheid een vrouw is. Shang besluit haar echter niet te doden, maar ze moet wel het leger verlaten. Die avond zien Mulan en Mushu dat Shan Yu en vijf van diens soldaten de lawine hebben overleefd en nu koers zetten naar de keizerlijke stad. Mulan haast zich ook naar de stad, waar de andere soldaten op dat moment als helden worden onthaald. Mulans waarschuwingen worden genegeerd door de feestvierende bevolking. Derhalve slagen de Hunnen erin de keizer te vangen en zich te barricaderen in het paleis. Op advies van Mulan vermommen de soldaten zich als concubine om zo ongezien in de buurt van de Hunnen te kunnen komen. De vijf Hunnen worden met gemak uitgeschakeld en de keizer gered. Shan Yu laat zich minder makkelijk verslaan. Uiteindelijk lokt Mulan hem naar het dak van het paleis, waar Mushu reeds een grote vuurpijl klaar heeft gezet. Met de pijl schieten ze Shan Yu de vuurwerktoren in, en hij komt om in de explosie.

De keizer vergeeft Mulan al haar daden en biedt haar zelfs een plaats aan in zijn raad. Mulan weigert daar ze terug wil naar huis. De Keizer geeft haar zijn amulet en het zwaard van Shan Yu. Wanneer Mulan wegrijdt, spoort de keizer Shang aan om haar te volgen. Thuisgekomen geeft Mulan de geschenken van de keizer aan haar vader ter ere van de familie, die dolgelukkig is dat zijn dochter terug thuis is. Shang arriveert ook en wordt meteen uitgenodigd om te blijven. In de tempel van de voorvaderen krijgt Mushu zijn oude positie terug nu hij een missie succesvol heeft afgerond.

Grootte

26 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

2 figuren met accessoires

Merk