Aladdin Figuren

44,95

Personages uit Aladdin

Uitverkocht

Artikelnummer: 0039897861838 Categorie: Tags: , ,

Aladdin figuren uit Disney Sprookjes.

Jafar, de verraderlijke grootvizier van de sultan van Agrabah, heeft de Grot der Wonderen gevonden. In deze magische grot ligt een lamp verborgen die de vinder kan helpen de macht in handen te krijgen. Gazeem, de man die door Jafar is ingehuurd om de lamp te gaan halen, blijkt echter niet degene te zijn die is uitverkoren om de grot in te mogen; alleen een “ruwe diamant” mag de grot betreden.

In Agrabah zelf probeert Aladdin, een jonge bedelaar, te overleven. Samen met het aapje Abu steelt hij brood. Intussen bezoeken allerlei prinsen het koninklijk paleis om de jonge en mooie prinses Jasmine om haar hand te vragen, maar de prinses wijst iedereen af. Omdat Jasmine genoeg heeft van het leven in het paleis waar ze wordt gedwongen met iemand te trouwen besluit ze zich een tijdje in vermomming onder het gewone volk te mengen. Ze is zich er niet bewust van hoe het leven er buiten de paleismuren aan toe gaat. Ze komt in de problemen wanneer ze een jongetje een appel aanbiedt, maar de appel vervolgens niet kan betalen. Aladdin schiet haar te hulp en de twee worden verliefd op elkaar. Aladdin neemt Jasmine mee naar zijn onderkomen. Jafar gebruikt zijn magie om te ontdekken wie wél de grot der wonderen mag betreden en ontdekt dat dit Aladdin is. Hij laat Aladdin arresteren. Jasmine onthult haar vermomming, zodat ook Aladdin erachter komt wie zij is.

Omdat Jasmine als prinses echter onder de grootvizier staat, kan ze niets doen tegen Jafars bevel. Aladdin wordt afgevoerd naar de kerker. Later maakt Jafar Jasmine wijs dat Aladdin is onthoofd. Jafar vermomt zich als een oude man en neemt Aladdin mee naar de Grot der Wonderen. Hij wil dat Aladdin in ruil voor goud en diamanten de Grot der Wonderen betreedt om voor hem de lamp te halen. De Grot der Wonderen blijkt vol rijkdommen te liggen. Aladdin en Abu mogen niets aanraken behalve de lamp. In de grot ontmoeten ze ook een vliegend tapijt. Aladdin vindt de lamp. Dan raakt Abu toch een van de andere schatten aan, waarop de grot vol lava stroomt. Dankzij het tapijt kunnen Aladdin en Abu ontkomen. Bij de uitgang van de grot neemt Jafar de lamp over en probeert Aladdin dan te doden. Dankzij Abu mislukt dit, maar Aladdin en Abu komen wel vast te zitten in de grot.

Wanneer Aladdin en Abu bijkomen, blijkt dat Abu de lamp aan Jafar heeft kunnen ontfutselen. Door over de lamp te wrijven roept Aladdin de geest die in de lamp zat op, Genie. Aladdin kan Genie drie wensen laten vervullen. Aladdin zorgt er eerst voor dat ze uit de betoverde grot komen zonder hier zijn eerste wens voor te hoeven gebruiken. Daarna gebruikt hij zijn eerste wens om zichzelf te veranderen in een rijke prins genaamd Ali ‘a Babwa, zodat hij kan trouwen met de prinses.

Net voordat Ali bij het paleis aankomt, probeert Jafar de sultan te hypnotiseren met zijn staf zodat Jasmine met hem zou gaan trouwen. Dit mislukt omdat Ali ‘a Babwa net op tijd het paleis betreedt. Aanvankelijk denkt Jasmine dat Ali de zoveelste prins is, maar uiteindelijk doorziet ze zijn vermomming en herkent hem als Aladdin. Aladdin wordt opnieuw weer gevangengenomen door Jafar en van een klif afgegooid. Hij wordt gered door Genie, maar dat kost hem zijn tweede wens. Jafar gaat terug naar het paleis en hypnotiseert de sultan opnieuw. Aladdin komt op tijd terug om Jafars staf te vernietigen en daarmee de hypnose te verbreken. De sultan beseft nu dat Jafar een verrader is en geeft zijn wachters bevel Jafar te arresteren, maar Jafar weet te ontsnappen. Vervolgens laat Jafar zijn papegaai Iago de lamp stelen. Genie is hierdoor gedwongen om drie wensen van zijn nieuwe meester in te willigen.

Jafar wenst zichzelf eerst tot de nieuwe sultan, en daarna tot een machtige tovenaar. Hij neemt de macht in het paleis over en stuurt Aladdin naar een besneeuwd landschap ergens op de Noordpool. Dankzij het vliegende tapijt keert Aladdin echter weer terug. Aladdin beseft dat hij Jafar niet in een tweegevecht kan verslaan en verzint een nieuwe list: hij vertelt Jafar dat Genie nog altijd machtiger is dan Jafar als niet-geest. Jafar wenst hierop zelf de machtigste geest ter wereld te worden, maar vergeet dat een geest altijd in een lamp moet wonen. Nauwelijks is hij veranderd of er verschijnt een zwarte lamp die Jafar en Iago naar binnen zuigt. Genie stuurt de twee booswichten naar de Grot der Wonderen, waar ze de komende 10.000 jaar gevangen zullen zitten.

Grootte

20 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

5 figuren

Merk