Cayde-6

17,50

Personage uit Destiny

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698301633 Categorie: Tags: , , , ,

Speelgoed figuur van Cayde-6 uit Destiny.

Destiny speelt zich af in een mythische sciencefiction-wereld, ongeveer 700 jaar in de toekomst. Ze leven in een welvarende periode van verkenning, vrede en technologische vooruitgang die bekend staat als de Gouden Eeuw. In een universum waar mensen de planeten in het zonnestelsel hebben verspreid en gekoloniseerd, een gebeurtenis die bekend staat als ‘de ineenstorting’. Dit betekent een mysterieuze ontbinding van de koloniën, het einde van de Gouden Eeuw en de gehele mensheid. De enige bekende overlevenden van de ineenstorting zijn degenen die op aarde leven en die werden gered door “de Reiziger”, een wit, bolvormig hemellichaam waarvan de verschijning eeuwen eerder de mens in staat had gesteld de sterren te bereiken.

De Collapse werd veroorzaakt door een mysterieuze kracht genaamd de Duisternis, een oude vijand van de Reiziger die de Melkweg teistert. De Reiziger zweeft nu boven de laatste veilige stad op aarde, simpelweg The Last City genoemd, die wordt omgeven door een enorme muur en de aanwezigheid ervan geeft de Guardians de mogelijkheid om een onbekende kracht te gebruiken.

Guardians zijn beschermers van de laatste veilige stad van de aarde, terwijl ze de Light kracht gebruiken om de stad te beschermen tegen verschillende buitenaardse rassen. Voogden hebben de taak een hemels wezen genaamd de Reiziger nieuw leven in te blazen, terwijl ze naar verschillende planeten reizen om de buitenaardse bedreigingen te onderzoeken en te vernietigen voordat de mensheid volledig is uitgeroeid.

Destiny begint wanneer Ghost tussen het afval zoekt van het oude Rusland totdat het een uitgeschakelde Guardian vindt en tot leven brengt. Ghost leidt vervolgens de Guardian naar een springschip en ze brengen het naar de toren. Daar ontmoeten ze de Speaker, die hen informeert over de Duisternis. The Guardian krijgt vervolgens de taak om het nabijgelegen Cosmodrome te onderzoeken, waar de mensheid invallen naar de ruimte lanceerde. The Guardian ontdekt dat Rasputin, een oude AI die is gebouwd om de aarde te verdedigen, nog steeds leeft en handelt met onbekende intenties. The Guardian spoort ook codes op om een oude Array op te richten en deze te verbinden met lang verloren kolonies in het hele zonnestelsel.

Vervolgens vertrokken ze naar de maan om een verloren Guardian te vinden die op zoek was naarhet fort van de Hive. Nadat hij zijn lijk en dode geest heeft gevonden, ontdekt de Guardian’s Ghost dat de korf een leger aan het oprichten is en van plan is de aarde aan te vallen. The Guardian begint snel met het verstoren van hun plannen, waaronder het afsluiten van een ritueel dat de Hive gebruikte, het vernietigen van een krachtig wapen en het verbreken van hun langeafstandscommunicatie. Rond deze tijd wordt de Guardian gecontacteerd door de Exo Stranger, een mysterieuze vrouw die ze oproept naar te komen voor een nieuwe vijand, de Vex.

Wanneer de Guardian op Venus aankomt, vertelt de Exo Stranger over de Black Garden, een stad waar de Vex worden geboren, en smeekt de Guardian om hem te vinden en zijn hart eruit te rukken, want dit is de enige manier waarop de Reiziger zal beginnen te genezen. Ghost zegt dat ze met de Awoken moeten praten, die op de loer liggen in de asteroïdengordel en weigeren partij te kiezen in de oorlogen van de Melkweg. De Exo Stranger vertrekt dan, omdat ze geen tijd had om de dingen verder uit te leggen. Zodra de Guardian bij het rif aankomt, ontmoeten ze de koningin van het rif, Mara Sov, en haar broer, prins Uldren Sov, die de bewaker vertelt dat ze hen zullen helpen de Black Garden te lokaliseren als ze hen het hoofd van een Vex Gate Lord brengen. The Guardian reist terug naar Venus, waar ze het archief ontdekken, dat geheimen onthult over de Vex, inclusief de route en locatie van een plaats genaamd de Vault of Glass. Na het verslaan van Draksis, confronteert de Guardian de Vex Gate Lord, claimt zijn hoofd en keert terug naar de koningin, die hen vertelt om naar de Meridian Bay op Mars te kijken om de Black Garden binnen te gaan.

Ghost arriveert op Mars in de Meridian Bay en informeert de Guardian over zijn bewoners. De cabal hebben geprobeerd de versleuteling op de Vex Gate te doorbreken met slechts beperkt succes, maar ze beheersen veel van de plaatsen die de Guardian op Mars moet bezoeken dankzij hun uitsluitingszone, die nog nooit door iemand was binnengedrongen. De Guardian wordt de eerste die de uitsluitingszone penetreert en gaat naar de Garden’s Spire, die het oog van de Gate Lord aanvalt. Ze reizen ook naar de Buried City, de geboorteplaats van vele technologische wonderen waar ze een AI ontdekken die vroeger verbonden was met de Warmind van Mars, maar nu wordt gecontroleerd door Rasputin. Nu de Vex op Mars aanwezig is, ontdekt de Guardian wat ze doen; ze keren terug naar hun huis, de Black Garden.

The Guardian vertrekt vervolgens naar de Black Garden. Nadat ze door een teleporter zijn gegaan, bevinden ze zich op een plaats die niet op een kaart met bekende ruimte en tijd staat. Na verschillende gevechten bereikt de Guardian het hart van de Black Garden, die de Vex lijken te aanbidden. Het hart roept drie Sol Progeny op – een groep Vex-eenheden genaamd Eschaton Mind, Imminent Mind en Primeval Mind. Na het verslaan van de drie Sol Progeny, wordt het hart vernietigd, keert de Guardian terug naar Mars en heft de lijkwade van de Duisternis op van de Reiziger terug op aarde. In de toren spraken de Speakers de verzamelde bewakers toe tijdens een feestelijke toespraak. Maar in de nabijgelegen hangar praat de Guardian met de Exo Stranger, die zegt dat het gevecht nog lang niet voorbij is.

Nu het hart van de Black Garden vernietigd is, besluit een team van Guardians de mysterieuze Vault of Glass-aanval te onderzoeken. Door het Ishtar Collective omschreven als de “Vex Underworld”, is de Vault een domein waar de Vex de realiteit kan beheersen en zelfs mensen van het bestaan kan wissen. Hoewel deze bevoegdheden zich niet uitstrekken tot buiten de kluis, heeft de raadselachtige aard ervan talloze Guardians gelokt, waaronder de noodlottige Kabr, de Legionless en Praedyth.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

341