The Cheetah

14,95

Personage uit Wonder Woman

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698466677 Categorie: Tags: , , , , , ,

Speelgoed figuur van The Cheetah uit Wonder Woman.

Wonder Woman was de prinses van een stam Amazonen die op een geheim eiland ver van de rest van de wereld woonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortte een Amerikaanse piloot genaamd Steve Trevor neer vlak bij dit eiland. Diana vond hem en wist hem te genezen. Ze werd spontaan verliefd op de man. Rond dezelfde tijd werd aangekondigd dat het tijd was om een Amazonekrijgster te kiezen die naar de “mannenwereld” moest afreizen om het kwaad van de nazi’s te bevechten. Hiertoe werd een groot toernooi gehouden, waar Diana tegen haar moeders wil aan deelnam.

Diana won en kreeg zo haar krachten. Daarna verliet ze het eiland en ging samen met Steve Trevor naar Amerika. Daar nam ze de schuilnaam Luitenant Diana Prince aan. Daarna begon ze als Wonder Woman mee te vechten met de geallieerden. In deze tijd sloot ze zich ook aan bij de Justice Society of America. Na de Tweede Wereldoorlog, in de jaren 50, begon Wonder Womans’ personage te veranderen. Zo werden haar uitspraken minder feministisch. Ook werd onthuld dat ze haar krachten had gekregen van de olympische goden.

In de jaren 60 verloor Wonder Woman haar krachten toen ze besloot in de mannenwereld te blijven in plaats van met de andere Amazonen naar een andere dimensie te vertrekken. Hierna leerde ze van een Chinese mentor de oosterse vechtkunsten. Tevens leerde ze met nieuwe wapens om te gaan. Wonder Woman ging hierna werken als een superspion en vigilante. In 1973 werd Wonder Woman weer hersteld naar het personage dat ze oorspronkelijk was, en werd ze lid van de Justice League.

Wonder Woman beschikt over een groot aantal krachten. Ze is bovenmenselijk sterk en snel, en heeft een bovenmenselijk uithoudingsvermogen. Deze krachten komen door een mystieke band die ze heeft met de Aarde. Fysiek is Wonder Woman een van de sterkste helden in het DC Universum. Ze kan zich zelfs staande houden tegen Superman. Ze is echter niet geheel onkwetsbaar, en kan worden verwond door kogels of andere wapens. Ze kan razendsnel genezen van deze verwondingen, evenals van ziektes en gif. Sinds het verhaal Crisis on Infinite Earths heeft ze de mogelijkheid om te vliegen.

Wonder Woman is ook immuun voor de meeste magische wapens en aanvallen, en heeft veel ervaring in het bevechten van magische tegenstanders. Ze staat tevens bekend als een van de beste krijgers van de Amazones, is een meester in gewapende en ongewapende gevechten en gebruikt een speciale vechttechniek die enkel door haar volk wordt beoefend. Derhalve is ze erg lastig te verslaan. Naast kracht heeft Wonder Woman van de goden ook wijsheid gekregen en is daardoor een meesterstrateeg.

Wonder Woman beschikt over een arsenaal van magische wapens. Zo heeft ze onverwoestbare armbanden, waarmee ze de meeste projectielen, zoals kogels uit vuurwapens, kan afketsen. Gecombineerd met haar snelheid vormen de armbanden effectieve bescherming. Wonder Womans bekendste wapen is de “lasso van de waarheid”. De lasso is absoluut onbreekbaar en kan zelfs Superman of Captain Marvel vasthouden. De lasso gloeit als hij gebruikt wordt met een goudkleurig aura. De naam van de lasso komt van het feit dat een ieder die ermee vast wordt gehouden enkel nog de waarheid kan spreken. Tevens kan de lasso iemands geheugen herstellen, illusies doorbreken en de personen binnen de lasso beschermen.

Wonder Womans tiara kan dienen als wapen, zeker wanneer hij met haar bovenmenselijke kracht gegooid wordt. De vlijmscherpe tiara kan door vrijwel alles heen snijden en vormt een effectief langeafstandswapen. Andere wapens die minder vaak worden gebruikt zijn de sandalen van Hermes, de handschoen van Atlas (die de kracht van de drager vertienvoudigt) en een discus van buitenaardse oorsprong die kan veranderen in elk voertuig dat ze maar wenst. In de strips van voor Crisis on Infinite Earths, toen Wonder Woman nog niet zelf kon vliegen, maakte ze vaak gebruik van een onzichtbaar vliegtuig dat onder andere over eigen kunstmatige intelligentie en persoonlijkheid beschikte.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

328