Joker

24,95

Superschurk uit DC Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 0830395025100 Categorie: Tags: , , , , , , , ,

Verzamelfiguur van Joker uit DC Universe.

Over het ontstaan van de Joker bestaan veel tegenstrijdige verhalen. Er word gezegd dat de Joker ooit een crimineel genaamd de Red Hood was. Toen hij probeerde te ontsnappen aan Batman, viel hij in een vat met zuur. Andere zeggen dat de Joker vroeger een medewerker was bij een chemische fabriek, die ontslag nam om een carrière in stand-upcomedy te beginnen. Hij faalde, en moest twee criminelen helpen in te breken bij de fabriek waar hij ooit werkte, om aan geld te komen voor z’n hoogzwangere vrouw. Hier kreeg hij het ongeluk met chemisch afval. Een ander verhaal is dat hij een gangster was genaamd Jack, die door een woedende Batman werd uitgeleverd aan andere gangsters die hem uit wraak in de chemicaliën gooiden.

Een gegeven dat altijd aanwezig is in de achtergrondverhalen van de Joker is dat hij zo geworden is omdat hij in een vat met zuur gevallen is. Dit zuur bleekte zijn huid en brandde een eeuwige glimlach op het gezicht van de Joker. De glimlach is soms te wijten aan pogingen tot chirurgisch herstel van opgesneden wangen, een zogenaamde “Glasgow smile”. De Joker vertelt zelf ook voortdurend andere verhalen over zijn mysterieuze origine, en weet mogelijk zelf niet meer precies welk van deze verhalen echt gebeurd is.

Joker staat bekend als een psychopaat die veel onmenselijke misdaden op zijn geweten heeft. Hij heeft al veel personen vermoord, waaronder zijn eigen handlangers en de tweede Robin. De Joker heeft een sadistisch en excentriek gevoel voor humor, wat vaak terugkomt in zijn misdaden. Batman en de Joker hebben al sinds hun eerste ontmoeting een obsessie voor het uitschakelen van elkaar. Ironisch genoeg hebben beiden geregeld de kans gekregen de ander om te brengen, maar het nooit zover laten komen. Dit maakt hen uniek ten opzichte van veel andere superhelden en superschurken. Enerzijds komt dit vaak vanuit de filosofie van de Joker die vindt dat hij niet zou bestaan als Batman er niet zou zijn, dat ze elkaar compleet maken. Anderzijds is het Batmans erecode om zich aan de wet te houden die hem tegenhoudt de Joker definitief te vermoorden. Het eindigt vaak met de arrestatie van de Joker, met als gevolg opsluiting in Arkham Asylum.

De Joker staat eveneens bekend als een van de meest onvoorspelbare superschurken. Daar waar veel andere superschurken regelmatig dezelfde methodes gebruiken, heeft de Joker veel verschillende gadgets tot zijn beschikking. De Joker is waarschijnlijk de slimste schurk en hij ziet zichzelf ook zo. Alhoewel hij veel schade aanricht is dit niet zozeer met een duidelijk doel voor ogen, veelal wil hij gewoon chaos creëren of een perverse psychologische test uitvoeren. De Joker is dan ook eerder tegen de politie omdat die nu eenmaal de orde handhaaft. Ironisch genoeg heeft de Joker een soort van sympathie voor Batman omdat hij Batman ziet als heel gelijkend aan zichzelf: ze gebruiken namelijk dezelfde wetteloze middelen om hun doel te bereiken, enkel verschilt het doel heel wat.

Bijnamen van de Joker zijn de Clown Prince of Crime, de Harlequin of Hate, en de Ace of Knaves. Ook heeft de Joker geregeld een vrouwelijke helper en romance, genaamd Harley Quinn. Joker voelt wel iets voor Harley, maar door zijn karakter ontstaat er vaak ruzie.

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk