Green Lantern

14,95

Superheld uit DC Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 4005086225077 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Green Lantern uit DC Universe.

In het DC Universe bestaan vele helden met de rang van Green Lantern. Allemaal behoren ze tot het Green Lantern Corps. Dit corps is opgericht door de Guardians of the Universe, en dient als een intergalactische politiemacht. Naast mensen zijn ook vele buitenaardse rassen lid van dit Corps. Vrijwel elke planeet heeft een vaste Green Lantern. De Aardse Green Lanterns zijn ook vrijwel altijd lid geweest van de Justice Society of America of de Justice League. Elk lid beschikt over een zogenaamde Power Ring, die een groot aantal effecten met zich meebrengt. Deze ringen zijn gemaakt met zeer geavanceerde buitenaardse technologie en zijn een van de in totaal 9 kleuren ringen, die elk door een andere emotie worden aangedreven. De ringen worden aangedreven door wilskracht.

De eerste Green Lantern was Alan Scott, een monteur die per ongeluk in het bezit kwam van een magische lantaarn. Hiervan maakte hij een ring, welke hem een groot aantal krachten gaf. De enige beperking was dat de ring om de 24 uur moest worden bijgeladen. Gedurende de jaren 40 was hij een populaire superheld, samen met Flash en Wonder Woman. Hij was tevens lid van de Justice Society of America.

In de jaren 50 werd Alan Scott vervangen door Hal Jordan, een testpiloot die zijn ring kreeg van de alien Abin Sur. Hij was de eerste Aardse Green Lantern die zichtbaar lid werd van het Green Lantern Corps. In plaats van een magische krachtbron gebruikte hij nu een ring gemaakt met buitenaardse technologie. De Silver Age was in meerdere opzichten uniek. Hij was de eerste held met een familie. Tevens was hij een van de oprichters van de Justice League of America.

In 1970 werd Green Lantern de partner van Green Arrow. Samen reisde het duo de wereld rond en kwamen ze hedendaagse problemen tegen en vervolgens werden nieuwe Green Lanterns geïntroduceerd.

Elke Green Lantern beschikt over een zogenaamde Power Ring, die een groot aantal effecten met zich meebrengt. Deze ringen zijn gemaakt met zeer geavanceerde buitenaardse technologie. De Green Lantern-ringen zijn een van de in totaal 9 kleuren ringen, die elk door een andere emotie worden aangedreven. De Green Lantern-ringen worden aangedreven door wilskracht. Een ring moet om de 24 uur worden bijgeladen met behulp van een lantaarnvormig apparaat, vandaar ook de naam ‘Groene Lantaarn’. Deze lantaarns krijgen op hun beurt hun energie van een centrale krachtbron op de thuisplaneet van de Guardians of the Universe. De enige uitzondering is de ring van Alan Scott. Deze krijgt zijn kracht van de “Starheart”, een zeer geconcentreerde bron van magie die lang voor het Corps werd gemaakt. De beperkingen van de ring zijn niet bekend, en meerdere malen is hij al omschreven als het “machtigste wapen van het universum”.

De krachtringen hadden lange tijd één zwakke plek: ze kunnen niets beginnen tegen iets dat geel is gekleurd. Alleen Alan Scott’s ring vormt hierop een uitzondering. De reden hiervoor werd pas na vele jaren ‘onthuld’: in de Centrale Krachtbron zat een monsterachtige entiteit opgesloten, het gele wezen genoemd Parallax, dat de belichaming is van angst. Nu dit algemeen bekend is, is het mogelijk om met voldoende wilskracht ook de ‘gele zwakte’ te overwinnen.

Het Justice League team verscheen voor het eerst in 1960 en bestond toen uit Superman, Batman, Wonder Woman, the Flash, Green Lantern, Aquaman en de Martian Manhunter. In de loop der jaren is deze samenstelling vaak veranderd. Andere bekende (ex)leden zijn Green Arrow, Atom, Hawkman, Black Canary, Captain Marvel, Plastic Man en tientallen anderen.

Grootte

17 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

2017

Merk