Commissioner Gordon

14,95

Personage uit Batman: Arkham Knight

Uitverkocht

Artikelnummer: 0761941328010 Categorie: Tags: , , , , , ,

Actiefiguur van Commissioner Gordon uit Batman: Arkham Knight.

Batman: Arkham Knight speelt zich één jaar na de gebeurtenissen van Batman: Arkham City af. Op Halloween dwingt Scarecrow de civiele evacuatie van Gotham City nadat hij dreigde zijn krachtige nieuwe gif te ontketenen. Batman volgt Scarecrow naar een schuilplaats waar hij de gevangen Poison Ivy redt, die had geweigerd zich bij de andere schurken van Batman in Scarecrow’s plot aan te sluiten. Batman ontmoet Oracle, die Ace Chemicals aanziet als de bron van Scarecrow’s gifstoffen. Batman onderzoekt de faciliteit, maar ontmoet de Arkham Knight en zijn zwaarbewapende militie. Batman wint het gevecht en zoekt Scarecrow, die het hele gebouw in een gifbom heeft veranderd. Scarecrow onthult dat hij Oracle heeft gekidnapt en stelt Batman bloot aan het gif voordat hij ontsnapt. Batman remt de straal van de bom voordat hij wordt geconfronteerd met de Joker.

Een flashback onthult dat voordat de Joker stierf, zijn geïnfecteerde bloed werd gebruikt bij bloedtransfusies, waarbij vijf mensen werden besmet, waaronder Batman zelf. Batman, die zijn infectie voor anderen verborgen hield, zette de vier andere geïnfecteerde gevangen die fysiek en mentaal transformeerden in de Joker. De Joker, die nu bestaat als een mentale projectie die wordt geproduceerd door het geïnfecteerde bloed, lijkt Batman vaak te spotten en zijn perceptie van de wereld om hem heen te manipuleren. Nadat Batman ontsnapt aan de exploderende Ace Chemicals, waarschuwt hij Gordon voor de ontvoering van Oracle, die boos vertrekt om Scarecrow te vinden.

Batman verneemt dat Scarecrow zakenman Simon Stagg heeft gerekruteerd om de “Cloudburst” te bouwen – een massaverspreidingsapparaat voor het angsttoxine. Aan boord van het luchtschip van Stagg ondervraagt Batman Stagg en vindt Scarecrow, maar door een dosis angsttoxine kan de Joker tijdelijk de controle over het lichaam van Batman overnemen. Batman herstelt en lokaliseert Oracle in de schuilplaats van Scarecrow, maar wanneer hij aankomt, wordt ze blootgesteld aan het angsttoxine en pleegt ze zelfmoord. Harley Quinn neemt Batman‘s basis in de Panessa-filmstudio in beslag om de patiënten van de Joker te redden. Batman en Robin vangen Harley en de geïnfecteerden, maar een van de patiënten, Henry Adams, doodt de anderen voordat hij zelfmoord pleegt, in de overtuiging dat Batman de perfecte Joker zal worden. Robin realiseert zich dat Batman besmet is en probeert hem op te sluiten voordat de Joker de controle overneemt, maar wordt in plaats daarvan opgesloten door Batman, die weigert te stoppen totdat Scarecrow is gepakt.

De Arkham Knight activeert de Cloudburst en overspoelt de stad met angsttoxine. Batman vernietigt de Cloudburst en overtuigt Ivy om een eeuwenoude boom kracht te geven die het gif kan neutraliseren; ze slaagt en redt Gotham, maar de inspanning doodt haar, terwijl Batman‘s blootstelling aan het gif de controle van Joker versterkt. Batman achtervolgt de Arkham Knight naar een bouwplaats om Gordon te redden. De Arkham Knight onthult zichzelf als Jason Todd, de vorige Robin, die schijnbaar werd vermoord door de Joker, en die door martelingen van de Joker getraumatiseerd is achtergelaten. Todd geeft Batman de schuld omdat hij hem in de steek heeft gelaten, en hoewel Batman aanbiedt om Todd te helpen herstellen, ontsnapt hij. Batman en Gordon confronteren Scarecrow op het dak van het gebouw, waar wordt onthuld dat Oracle leeft, en haar zelfmoord het resultaat is van een hallucinatie. Batman redt Oracle en brengt haar terug naar de Gotham City Police Department (GCPD), maar Scarecrow ontsnapt met Gordon. Scarecrow gebruikt de overgebleven militie en valt de GCPD aan om Batman‘s bondgenoten te elimineren. Batman en Oracle neutraliseren de militie, maar Scarecrow gebruikt de afleiding om Robin te ontvoeren.

Om Robin en Gordon te redden, geeft Batman zich over aan Scarecrow en wordt hij meegenomen naar de ruïnes van Arkham Asylum. Scarecrow onthult Batman‘s geheime identiteit, Bruce Wayne, aan de wereld op televisie, voordat hij Batman herhaaldelijk injecteert met het angsttoxine. Batman en de Joker strijden vervolgens om controle in de geest van Batman; Joker probeert Batman te verzwakken door de mensen te vertellen die hebben geleden en zijn gestorven als gevolg van de kruistocht van Batman. Todd arriveert en redt Batman, die Scarecrow onderdrukt met zijn eigen angsttoxine.

Nadat Batman ervoor heeft gezorgd dat Gotham veilig is, stuurt Gordon de politie om de straten weer over te nemen en activeert Batman het “Knightfall Protocol” om zijn dierbaren te beschermen. Omringd door verslaggevers keert Batman terug naar Wayne Manor, waar hij wordt ontvangen door Alfred. Terwijl het paar het landhuis betreedt, explodeert het, waardoor ze schijnbaar allebei worden gedood. Enige tijd later bereidt Gordon, nu burgemeester van Gotham, zich voor op het huwelijk van Oracle en Robin. Elders vallen twee overvallers een gezin in een steeg aan, maar worden ze geconfronteerd met een duister figuur die op Batman lijkt.

James “Jim” Gordon is de commissaris van de Gotham City Police Department in Batman: Arkham Knight. Zijn doel is om corruptie te bestrijden bij de politie van Gotham City.

Grootte

17 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2015

Merk