Aanbieding!

Batman en Harley Quinn

19,95

Superheld en superschurk uit DC Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 4005086225145 Categorie: Tags: , , , , , , , ,

Speelgoed figuren van Batman en Harley Quinn uit DC Universe.

Batman kan in het kort worden omschreven als rijk, goede detective, fysiek in topconditie, en geobsedeerd door wat hij doet. Batmans oorsprong en achtergrond hebben in de loop der jaren veel veranderingen en herzieningen ondergaan, zowel grote als kleine. Zo is Batman niet specifiek gebonden aan een tijdsperiode, maar kan zijn verhaal zich in vrijwel elke tijd afspelen. De reden dat Batmans achtergrondverhaal zo vaak veranderd is, is om hem steeds weer aan te laten sluiten bij een nieuw publiek.

Een ding dat wel altijd constant blijft in de Batman-verhalen is de reden waarom Batman een misdaadbestrijder werd. Toen Bruce Wayne nog een jongetje was, ging hij met zijn ouders naar het theater. Aan het einde van de avond wilde een man hen in een steeg overvallen. De ouders werden daarbij doodgeschoten voor de ogen van Bruce, een gebeurtenis die zijn leven veranderde. Om te zorgen dat niemand hetzelfde zou overkomen, wijdde hij zijn leven aan misdaadbestrijding. Met de rijkdom van zijn ouders gaf hij zichzelf het beste onderwijs en de beste trainingen. Om zijn identiteit van de multimiljonair en “playboy” geheim te houden, besloot hij een alter ego aan te nemen. Hij gebruikte zijn grootste angst (de vleermuis) om zijn tegenstanders een nog grotere in te boezemen. De stad waarin de held Batman woont en werkt, is Gotham City. Hij heeft samen met zijn rechterhand Robin een schuilplaats ingericht in een grot onder zijn landhuis.

Batmans tegenstanders zijn de meest uiteenlopende figuren. Vaak genoeg zijn het gevaarlijke boosaardige gekken, die niet veel meer op mensen lijken of zelfs gemuteerd zijn – denk aan Mr. Freeze en de Penguin. Zijn voornaamste tegenstander is de Joker. Catwoman was in eerste instantie ook een tegenstander, maar later begon ze meer te lijken op een antiheld. Uit verscheidene verhalen, zoals Batman, The Long Halloween, werd echter niet duidelijk of Catwoman een held of een schurk was. Zie ook: Lijst van vijanden van Batman. Een van Batmans grootste vertrouwelingen is zijn butler Alfred Pennyworth. Zijn eerste Robin was Dick Grayson, die later Nightwing werd, en Batmans taken inmiddels heeft overgenomen. Batmans samenwerkingsverband binnen Gotham staat bekend als de Batman Family.

Batman beschikt niet over superkrachten, maar heeft door jaren intensieve training het maximum van wat menselijkerwijs mogelijk is aan kracht en uithoudingsvermogen weten te bereiken. Hij is bedreven in zelfverdediging en een ervaren boeienkoning. Behalve fysiek is hij ook mentaal gezien bovengemiddeld sterk. Hij is bijvoorbeeld een meester-detective en beschikt over voldoende kennis op het gebied van wetenschap om zich uit vrijwel elke situatie te redden. Door de combinatie van deze vaardigheden kan hij zelfs vijanden aan die wel over superkrachten beschikken.

Batman maakt veel gebruik van zeer geavanceerde technologische snufjes. Batmans kostuum is altijd voorzien van vele gadgets en andere technologische hoogstandjes die hem uit vrijwel elke situatie kunnen helpen. Het ontwerp van zijn kostuum is eveneens vaak veranderd in de loop der jaren. De meeste hulpmiddelen zitten in zijn riem. Batmans bekendste voertuig is de Batmobile, een speciaal aangepaste auto. Indien Batmans hulp nodig is kan de politie hem roepen met het Batsignaal, een zoeklicht dat Batmans logo in de lucht projecteert.

Harley Quinn maakte haar debuut in Batman: The Animated Series. Ze was een psychiater die werkte in het Arkham gekkenhuis waar de Joker zat opgesloten. Ze raakte gefascineerd door hem en wilde hem graag nader bestuderen. Naarmate ze de Joker meer leerde kennen ging ze zelfs van hem houden. Ze hielp hem zelfs een aantal maal ontsnappen. Toen ze werd betrapt, werd ze zelf opgesloten. Bij een aardbeving kon ze ontsnappen en besloot ze Jokers handlanger en vriendin te worden. Om meer indruk op hem te maken besloot ze net als hij een criminele clown te worden. Ze is een vaste tegenstander van Batman en de vriendin van de Joker.

Harleys relatie met de Joker is een van de meest complexe en controversiële in het DC Universum. Hoewel hij haar vaak mishandelt en als pion in zijn plannen gebruikt, zijn er genoeg aanwijzingen dat hij diep van binnen wel om haar geeft. Harley is zich er goed van bewust dat de Joker maar ten dele haar liefde voor hem beantwoordt.

Harley is tevens goed bevriend met Poison Ivy, en de twee gaan geregeld samen op pad. Ivy gaf Harley net als zichzelf immuniteit tegen al het vergif dat er bestaat. De twee staan ook wel bekend als Gothams’ Koninginnen van de misdaad. Ivy heeft tegenover Harley de rol van grote zus, die Harley vaak duidelijk probeert te maken dat haar relatie met de Joker nooit wat zal worden, maar ook haar steun biedt als Harleys relatie met de Joker weer in een dal zit.

Het Justice League team verscheen voor het eerst in 1960 en bestond toen uit Superman, Batman, Wonder Woman, the Flash, Green Lantern, Aquaman en de Martian Manhunter. In de loop der jaren is deze samenstelling vaak veranderd. Andere bekende (ex)leden zijn Green Arrow, Atom, Hawkman, Black Canary, Captain Marvel, Plastic Man en tientallen anderen.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

2 figuren

Uitgave

2017

Merk