Dawson

14,95

Personage uit Dawson’s Creek

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698401166 Categorie: Tags: , , , , , ,

Speelgoed figuur van Dawson uit Dawson’s Creek.

Gelegen in een klein kustdorpje nabij Boston genaamd Capeside, vertelt Dawson’s Creek het verhaal van vijf tieners die problemen ervaren bij het volwassen worden. Dit is vooral zo voor Dawson Leery en Joey Potter. Zij waren beste vrienden in hun vroege jeugd maar nu zij de overgang naar de volwassenheid ervaren komen zij in een periode dat niets meer is zoals het was.

Joey Potter woont bij haar zus in huis, haar vader zit in de gevangenis en haar moeder is gestorven aan kanker. Joey is al haar hele leven de beste vriendin van Dawson. Zij is stiekem verliefd op Dawson, maar durft dit niet tegen hem te zeggen. Later vertellen Joey en Dawson over hun gevoelens voor elkaar, waarna zij een relatie met hem krijgt. Hun relatie loopt echter niet zo best. Nadat het een tijdje uit is met Dawson krijgt Joey een relatie met Jack. Maar ook dat duurt niet lang, want iets later ontdekt Jack zijn ware geaardheid. Hij is homoseksueel. Opnieuw geeft Joey haar liefde met Dawson nog een kans. Ze hebben een intense relatie, maar op niet veel later verloopt die echter stroef en besluiten ze enkel vrienden te blijven. Joey besluit om Pacey een kans te geven. De vriendschapsband tussen Joey en Dawson blijft echter bestaan. Pacey en Dawson willen dat Joey kiest tussen hen beiden. Joey heeft daar moeite mee. Uiteindelijk kiest ze toch voor Pacey

Dawson Leery woont samen met zijn ouders. Zijn grootste droom is regisseur te worden. Zijn idool is dan ook Steven Spielberg. Hij krijgt eerst een relatie met Jen, maar hij beseft dat ze van twee heel verschillende werelden zijn. Daarna ontdekt hij wat zijn allerbeste vriendin Joey, waar hij alles tegen kan vertellen, voor hem betekent. Wat hij echter niet weet is dat Joey stiekem erg verliefd is op hem. Na lange tijd ontdekt hij dat en blijken zijn gevoelens ook te veranderen voor haar: van sterke vriendschap naar intense liefde. Die relatie duurt niet erg lang, want Joey is niet meer zeker van zichzelf. Joey geeft Dawson na haar relatie met Jack nog een kans, omdat hun liefde zo echt is. Na de middelbare school gaat hij studeren in Californië, waarmee hij stopt als zijn vader overlijdt. In de laatste twee seizoenen gaat hij verder met het maken van films, waarbij hij o.a. meewerkt aan een horrorfilm waar hij de assistent van de regisseur is. Aan het einde van de serie is hij zelf producent van een televisieserie die gaat over zijn eigen levensverhaal.

Jennifer (Jen) Lindley is Het buurmeisje van Dawson. Jennifer is door haar rijke ouders vanuit het wilde New York naar het dorpje Capeside gestuurd om bij haar oma te wonen en manieren te krijgen. Ze heeft er aanvankelijk moeite mee om aansluiting te krijgen met de vriendengroep, maar weet uiteindelijk toch een plek in hun midden te vinden. Ze krijgt een relatie met een van de vriendengroep: Dawson, maar dat duurt echter niet erg lang. na het verlies van haar vriendin Abby; die dronken haar hoofd stoot, in het water valt en verdrinkt. Vooral met Jack ontstaat een hechte vriendschapsband. Later verhuist ze samen met haar oma en Jack naar Boston. In de laatst aflevering van het laatste seizoen wordt duidelijk dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze is dan 5 jaar ouder en ze heeft een kind. Ze sterft ook in deze aflevering

Pacey Witter is sinds zijn jeugd goed bevriend met Dawson en heeft in het eerste seizoen een affaire met een lerares. Hierna krijgt hij een tijdlang een relatie met Andie McPhee. Nadat hij zich met veel moeite door zijn middelbareschooltijd heen slaat, is hij de enige van de vriendenclub die niet gaat studeren. Hij wordt hulpkok in een restaurant en later werkt hij als beurshandelaar in een commercieel bedrijf. Ook krijgt hij in het seizoen een relatie met Joey.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

883