Aanbieding!

Crash Bandicoot

14,95

Personage uit Crash Bandicoot

Uitverkocht

Artikelnummer: 719546179100 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Crash Bandicoot.

Hoofdpersonage Crash Bandicoot is een buideldas die met zijn gekloonde tweelingbroer Crunch door de kwaadaardige dokter Neo Cortex zijn veranderd in lopende buideldassen die draai-aanvallen kunnen uitvoeren. Ze beschikken over een grote intelligentie, hoewel ze niet kunnen praten. Het verhaal speelt zich grotendeels af op de Wumpa-eilanden, een archipel in het zuiden van Australië waar mensen en gemuteerde dieren naast elkaar bestaan, hoewel andere locaties ook veel voorkomen.

De hoofdpersoon van de serie is dus een genetisch verbeterde bandicoot genaamd Crash, wiens stille leven op de Wumpa-eilanden vaak wordt onderbroken door de belangrijkste eindbaas van de game, dokter Neo Cortex, die Crash heeft gemaakt, maar hem dood wil omdat hij een mislukt experiment is. Er zijn gevallen geweest waarin ze hebben samengewerkt, maar meestal moet Crash Cortex verslaan en zijn plannen voor wereldheerschappij tegenhouden.

Voordat Crash ontsnapte uit het eilandfort van dokter Neo Cortex, raakte hij werd hij verliefd op de vrouwelijke bandicoot Tawna, een ander experiment van Cortex. Crash’s scheiding van Tawna door Cortex dient als motivatie voor Crash om Cortex te stoppen. Crash is een zeer emotioneel personage dat snel lacht en snel huilt. Hoewel hij niet snel bang is, een onverschrokken karakter heeft en van een goed gevecht houdt, geeft hij er de voorkeur aan ontspannen in de zon en zoekt hij zelden opzettelijk problemen op. Crash heeft een zeer beperkte woordenschat en spreekt bij voorkeur in onverstaanbaar gebrabbel; de weinige Engelse woorden die hij kan spreken, zijn onder andere: “Whoa!”, “Nina” en “Pannenkoeken”. Tot woede van zijn vriend Crunch, maar het vermaak van zijn zus Coco, heeft Crash om onbeleefde persoonlijke gewoonten zoals boeren of krabben aan zijn achterste.

Crash Bandicoot was ooit een gewone Oostelijke gestreepte bandicoot. voordat hij door dokter Neo Cortex uit het wild werd weggerukt en aan de Evolvo-Ray werd onderworpen als onderdeel van Cortex’s plan om Crash tot de “generaal” van zijn “Cortex Commando’s” te maken, die zou worden gebruikt om de wereld te domineren. Hij wordt echter later verbannen uit het leger van Cortex doordat hij was ontsnapt uit het kasteel van Cortex. Als wraakactie en om een Tawna te redden, reist Crash door de Wumpa-eilanden en verslaat onderweg Cortex’s handlangers. Hij verslaat uiteindelijk Cortex, steelt zijn luchtschip en ontsnapt samen Tawna.

Een jaar later wordt Crash op pad gestuurd om een nieuwe laptopbatterij voor zijn zus Coco te kopen, maar al snel wordt hij ontvoerd door Cortex, die beweert zijn manier van doen te hebben veranderd. Crash wordt vervolgens bevolen om kristallen voor Cortex te verzamelen terwijl hij strijd tegen Dokter Nitrus Brio. Zodra Cortex zijn verborgen bedoelingen onthult, stuurt Crash hem de ruimte in en helpt Nitrus Brio de Cortex Vortex te vernietigen.

Wanneer de overblijfselen van het ruimtestation op de aarde botsen en de demonische Uka Uka vrijlaten, wordt Crash door Aku Aku gerekruteerd om de Time-Twisting Machine van Dokter Nefarious Tropy te gebruiken om de krachtige kristallen te verzamelen voordat Cortex dat doet. Crash verzamelt uiteindelijk alle 25 kristallen en verslaat Nefarious Tropy, waardoor de Time-Twisting Machine op zichzelf implodeert.

Later wordt Crash gerekruteerd om kristallen te verzamelen en een groep destructieve maskers, de Elementals genaamd, terug te brengen naar een winterslaap en Cortex’s nieuwe superwapen Crunch Bandicoot te stoppen. Na de plannen van dokter Cortex om hem te elimineren, werkt Crash samen met Cortex om de Evil Twins te verslaan en de natuurlijke orde van het universum te herstellen.

Crash helpt zijn zus Coco bij de ontwikkeling van een boterrecycling-apparaat. Dit wordt onderbroken wanneer Neo Cortex arriveert en Aku Aku en Coco ontvoert. Crash gooit Coco’s machine naar het luchtschip van Cortex en doorbreekt de ketting die de kooi van Aku Aku vasthoudt, waardoor de kooi in het nabijgelegen bos valt. Nadat Crash Aku Aku heeft gered, ontdekken ze dat Cortex en Uka Uka Mojo stelen uit een nabijgelegen tempel en besluiten ze hen te stoppen. Crash kan zijn zus niet redden, maar slaagt er wel in Cortex te verslaan. Hij begint zijn zoektocht naar Coco, waardoor hij Dingodile, Tiny Tiger, N. Gin en Uka Uka ondervraagt over haar verblijfplaats. Crash confronteert en verslaat uiteindelijk Nina Cortex in de Doominator-robot, bevrijdt zijn zus en voorkomt de vernietiging van Wumpa Island. Crash en zijn familie besluiten hun overwinning te vieren met pannenkoeken, die hij in vreugde uitroept. Kort daarna blijkt de digitale assistent NV een complot te zijn van Dokter Cortex en zijn oude partner Dokter Nitrus Brio, die de Mojo-zendkrachten van het apparaat gebruiken om iedereen te bedienen die het apparaat gebruikt. Omdat Crash niet wordt beïnvloed door de NV, kan hij zijn vrienden bevrijden van de controle van de NV en het plan van Cortex en Brio stoppen.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

2014

Merk