Al Simmons

19,95 7,50

Superheld uit Spawn comics

Op voorraad

Beschrijving

Albert Francis Simmons, oftewel Al Simmons, werd geboren in Detroit, Michigan. Hij is de op één na oudste van drie kinderen, Marc, Albert en Richard, van Bernard en Esther Simmons. Zijn vader Bernard is een handelsreiziger en zijn moeder Esther is een duivelsaanbidder. Simmons is een zeer intelligente en fysiek sterke luitenant-kolonel in het Amerikaanse Korps Mariniers. Hij wordt later lid van de Amerikaanse geheime dienst en wordt een zeer onderscheiden lid. Dit leidt tot zijn aanwerving bij de Central Intelligence Agency (CIA). Eenmaal in de CIA, sluit Simmons zich aan bij de U.S. Security Group – een overkoepelende instantie die de CIA, de NSA en de NSC omvat – onder leiding van directeur Jason Wynn, en wordt een zeer capabele moordenaar.

Tijdens één van zijn missies in Borswana, laat zijn baas Jason Wynn hem vermoorden door zijn voormalige vriend en partner Chapel. Simmons sterft doordat hij in brand werd gestoken, en komt daarna in de hel terecht, waar hij het op een akkoordje met de heersende duivel Malebolgia gooit, uit liefde voor zijn vrouw Wanda. Simmons wil zijn vrouw zien en in ruil zal hij officier in het duivelse leger van Malebolgia worden. Malebolgia laat hem daarop terugkeren, maar wel vijf jaar na zijn dood én met een verbrande huid. Twee redenen waardoor Wanda Al nooit meer zou herkennen. Wanda is na de dood van Al verliefd geworden op zijn beste vriend Terry Fitzgerald, waarmee ze tevens een kind heeft gekregen genaamd Cyan. Dit wordt Al te veel dus rebelleert hij tegen Malebolgia en blijft op aarde, waar hij zich terugtrekt in de steegjes van New York.

Spawn wordt geconfronteerd met verschillende straatbendes waardoor hij veranderd in een donkere en meedogenloze antiheld, met als hoogtepunt de meedogenloze moord op een pedofiel en kindermoordenaar genaamd Billy Kincaid. Hierdoor trekt hij de aandacht van het detectiveduo Sam Burke en Twitch Williams. Het is rond deze tijd dat Spawn “King of Rat City” wordt, een verzameling van steegjes waar zwervers en daklozen leven. Daar ontmoet hij de zwerver Cogliostro, die veel meer over Spawn lijkt te weten, en wordt zijn mentor.

Spawn wordt ook opgejaagd door de krijgersengel Angela, die op jacht is naar Hellspawns als sport en vecht tegen de cyborg-maffia-handhaver Overt-Kill. Deze confrontatie doodt Spawn bijna, maar hij overleeft het wel. Hij wordt opnieuw opgejaagd door Angela en vecht tegen de Anti-Spawn a.k.a. de Verlosser, die uiteindelijk Jason Wynn blijkt te zijn.

Terwijl Spawn worstelde om een manier te vinden om van de hel af te komen en de controle terug te krijgen, merkte hij dat de aanvallen afkomstig waren uit zowel de hemel als de hel. Door toenemende aanvallen begon Spawn zichzelf te verliezen aan het kwaad. Dankzij de komst van de Heap, een afgezant van de Groene Wereld, slaagde hij er echter in zijn doel te herwinnen. Greenworld is een dimensie waarvan de kracht gelijk was aan zowel de hemel als de hel, waar Spawn nog nooit eerder mee was geconfronteerd. Ze gaven Spawn nieuwe krachten zodat hij de wereld en haar mensen beter kon begrijpen, waardoor hij het ergste uit zowel de hemel als de hel kon overwinnen. Hoewel deze krachten niet echt bekend waren, lijken ze controle te geven over alle elementen over de hele wereld.

Spawns lichaam is behoorlijk fors, tegen de vierhonderd pond, en is geheel gemaakt van zogenaamd necroplasma. Dit geeft hem bovenmenselijke kracht en uithoudingsvermogen. Hoewel hij nog steeds interne organen heeft, functioneren deze niet meer. Spawn draagt een levend kostuum. Zijn cape, spikes, kettingen en schedels zijn allemaal onderdeel van een organisme dat verbonden is met zijn zenuwstelsel. Dit kostuum beschermt Spawn zelfs wanneer hij bewusteloos is. Het pak voedt zich met het necroplasma van Spawns lichaam. Het kostuum kan zich ook voeden met kwaadaardige energie.

Spawn bezit veel magische krachten. In het begin waren Spawns magische krachten gelimiteerd tot een zogenaamde waarde van “9999”. Elke keer als hij zijn krachten gebruikte liep de teller terug. Om deze reden gebruikte Spawn zijn magische krachten maar zelden. Hij kan onder andere de doden laten opstaan, schoten van necroplasmische energie afvuren, teleporteren, van vorm veranderen, mensen genezen en vliegen. Vanwege zijn vroegere militaire training gebruikt Spawn ook regelmatig vuurwapens als alternatief voor zijn superkrachten. Spawn is vrijwel niet te stoppen en kan zolang hij buiten een gebied bekend als “De Deadzone” is, niet worden gedood, tenzij hij wordt onthoofd door een wapen van de hemel. De “Deadzone” is een plek op Aarde die toebehoort aan het domein van de hemel. Binnen dit gebied heeft Spawn geen krachten en is hij in feite een normaal mens.

Extra informatie

Grootte

19 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2000

Merk