Green Lantern

14,95

Superheld uit Justice League

Uitverkocht

Artikelnummer: 4005086225077 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

In het DC Universum bestaan vele helden met de rang van Green Lantern. Allemaal behoren ze tot het Green Lantern Corps. Dit corps is opgericht door de Guardians of the Universe, en dient als een intergalactische politiemacht. Naast mensen zijn ook vele buitenaardse rassen lid van dit Corps. Vrijwel elke planeet heeft een vaste Green Lantern. De Aardse Green Lanterns zijn ook vrijwel altijd lid geweest van de Justice Society of America of de Justice League. Elke Green Lantern beschikt over een zogenaamde Power Ring, die een groot aantal effecten met zich meebrengt. Deze ringen zijn gemaakt met zeer geavanceerde buitenaardse technologie. De Green Lantern-ringen zijn een van de in totaal 9 kleuren ringen, die elk door een andere emotie worden aangedreven. De Green Lantern-ringen worden aangedreven door wilskracht.

De eerste Green Lantern was Alan Scott, een monteur die per ongeluk in het bezit kwam van een magische lantaarn. Hiervan maakte hij een ring, welke hem een groot aantal krachten gaf. De enige beperking was dat de ring om de 24 uur moest worden bijgeladen. Gedurende de jaren 40 was Green Lantern een populair personage, samen met Flash en Wonder Woman. Hij was lid van de Justice Society of America.

In de jaren 50 werd Alan Scott vervangen door Hal Jordan, een testpiloot die zijn ring kreeg van de alien Abin Sur. Hij was de eerste Aardse Green Lantern die zichtbaar lid werd van het Green Lantern Corps. In plaats van een magische krachtbron gebruikte Green Lantern nu een ring gemaakt met buitenaardse technologie. De Silver Age Green Lantern was in meerdere opzichten uniek. Hij was de eerste held met een familie. Tevens was hij een van de oprichters van de Justice League of America.

In 1970 werd Green Lantern de partner van Green Arrow. Samen reisde het duo de wereld rond en kwamen ze hedendaagse problemen tegen en vervolgens werden nieuwe Green Lanterns geïntroduceerd.

Aarde Green Lanterns zijn de Green Lanterns van de Aarde en bestaan uit:
Alan Scott, de originele Green Lantern.
Hal Jordan, de Silver Age Green Lantern en tevens een van de bekendste Green Lanterns.
John Stewart: de derde Green Lantern, tevens de eerste Afro-Amerikaanse Green Lantern.
Guy Gardner, de vierde Green Lantern
Kyle Rayner, de nieuwste Aardse Green Lantern.
Jade, de dochter van Alan Scott.

Andere Green Lanterns zijn: Round Vidar, Yalan Gur, Jong Li, Abin Sur, Asi-Pak-Glif, B’Shi, Boodikka, Bzzd, Chaselon, Ch’p, G’nort, Hannu, Graf Toren, Jack T. Chance, Katma Tui, Ke’Haan, Kilowog, Laira, Medphyll, Mogo, Rot Lop Fan, Salaak, Sinestro, Sodam Yat, Tomar-Re, Tomar-Tu, Turytt en Xax.

Naast de Green Lanterns hebben ook de volgende helden ooit een Green Lantern power ring gebruikt waaronder Superman, Nightwing, Green Arrow, Zatanna, The Flash en Batman.

Elke Green Lantern beschikt over een zogenaamde Power Ring, die een groot aantal effecten met zich meebrengt. Deze ringen zijn gemaakt met zeer geavanceerde buitenaardse technologie. De Green Lantern-ringen zijn een van de in totaal 9 kleuren ringen, die elk door een andere emotie worden aangedreven. De Green Lantern-ringen worden aangedreven door wilskracht. Een ring moet om de 24 uur worden bijgeladen met behulp van een lantaarnvormig apparaat. Vandaar ook de naam “Green Lantern”. Deze lantaarns krijgen op hun beurt hun energie van een centrale krachtbron op de thuisplaneet van de Guardians of the Universe. De enige uitzondering is de ring van de originele Green Lantern, Alan Scott. Deze krijgt zijn kracht van de “Starheart”, een zeer geconcentreerde bron van magie die lang voordat het Green Lantern Corps werd opgericht werd gemaakt. De beperkingen van de ring zijn niet bekend, en meerdere malen is hij al omschreven als het “machtigste wapen van het universum”.

Met de ring beschik je over verschillende superkrachten waaronder:
Maken en afvuren van vaste groene energie die elke gewenste vorm kan aannemen.
Plasmabollen.
Vliegen
Bescherming tegen verwondingen en extreme omstandigheden (zoals in de ruimte).
Tijdreizen
Een interne computer met veel informatie over het universum.
Telepathische krachten.
Vertaling van vrijwel alle talen
Krachtvelden
Blokkeren van vijandige telepathische communicatie en manipulatie.
Genereren van verschillende soorten straling (waaronder straling gelijk aan kryptoniet).
De ringen beschermen hun drager ook als die bewusteloos of gewond is.

De krachtringen hadden lange tijd één zwakke plek: ze kunnen niets beginnen tegen iets dat geel is gekleurd. Alleen Alan Scott’s ring vormt hierop een uitzondering. De reden hiervoor werd pas na vele jaren ‘onthuld’: in de Centrale Krachtbron zat een monsterachtige entiteit opgesloten, het gele wezen genoemd Parallax, dat de belichaming is van angst. Nu dit algemeen bekend is, is het mogelijk om met voldoende wilskracht ook de ‘gele zwakte’ te overwinnen.

Het Justice League team verscheen voor het eerst in 1960 en bestond toen uit Superman, Batman, Wonder Woman, the Flash, Green Lantern, Aquaman en de Martian Manhunter. In de loop der jaren is deze samenstelling vaak veranderd. Andere bekende (ex)leden zijn Green Arrow, Atom, Hawkman, Black Canary, Captain Marvel, Plastic Man en tientallen anderen.

Extra informatie

Grootte

17 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

2017

Merk