Daniel LaRusso

17,50

Personage uit Cobra Kai

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698469272 Categorie: Tags: , , , ,

Speelgoed figuur van Daniel LaRusso uit Cobra Kai.

Vierendertig jaar na zijn nederlaag in het All-Valley Karate Tournament in 1984 werkt Johnny Lawrence als parttime klusjesman en woont hij in een appartement in Reseda, Los Angeles. Ver weg van de rijke levensstijl in Encino die mogelijk was gemaakt door zijn verbaal gewelddadige stiefvader, Sid Weinberg. Hij heeft een zoon, Robby Keene, met ex-vriendin Shannon Keene, maar hij liet ze allebei in de steek toen Robby werd geboren op de dag dat Johnny’s moeder stierf op dezelfde dag. Johnny is weliswaar nooit hersteld van zijn breuk met de toenmalige middelbare schoolvriendin, Ali Mills.

Nadat hij zijn baan is kwijtgeraakt, redt Johnny zijn buurjongen Miguel Diaz van een bende pestkoppen die karate gebruiken. Miguel, een astmatisch kind opgevoed door zijn Ecuadoraanse alleenstaande moeder Carmen, vraagt Johnny hem les te geven. Johnny is aanvankelijk terughoudend, maar gaat uiteindelijk akkoord en besluit de Cobra Kai karate dojo te heropenen als een kans om zijn verleden te heroveren. Deze daad wekt echter zijn rivaliteit met Daniel LaRusso opnieuw op. Daniel, nu de eigenaar van een zeer succesvolle autodealerketen, is getrouwd met Amanda en heeft twee kinderen: Samantha en Anthony. Daniel leeft eindelijk de rijke levensstijl waar hij als kind jaloers op was toen hij in Reseda woonde. Echter, nadat zijn vriend en mentor Mr. Miyagi stierf, heeft Daniel’s worsteling om contact te maken met zijn kinderen de balans in zijn leven verstoord. Ondertussen heeft zijn moeder Lucille, zijn andere bron van ondersteuning, een gecompliceerde relatie met zijn vrouw Amanda.

Johnny’s dojo trekt een groep gepeste sociale outcasts aan die kameraadschap en zelfvertrouwen vinden onder zijn voogdij, een duidelijk contrast met het soort studenten dat Tommy, Bobby, Dutch, Jimmy en Johnny waren toen ze trainden in de originele Cobra Kai, gerund door John Kreese. Johnny ontwikkelt een band met zijn eerste en beste leerling, Miguel, op een manier die lijkt op de relatie tussen Daniel en Mr. Miyagi. De filosofie van Cobra Kai blijft echter grotendeels ongewijzigd, hoewel Johnny er meer eer aan probeert te geven dan Kreese. Zo ontwikkelt Miguel zich tot een heel ander soort student dan Daniel, of zelfs Johnny; hij begint ook met Samantha te daten.

Als een middel om wraak te nemen op zijn vervreemde vader, overtuigt Robby Amanda om hem in te huren voor een baan bij de LaRusso auto-dealer en ontwikkelt hij een hechte vriendschap met Daniel. Hij bestudeert zelfs Mr. Miyagi’s vorm van karate met Daniel en raakt bevriend met Samantha. Ze sluit zich uiteindelijk aan bij de dojo van haar vader, wat er uiteindelijk toe leidt dat ze het uitmaakt met Miguel. Miguel begint later te daten met een andere Cobra Kai-student, Tory, die Sam’s rivaal is.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

971